budyń - 12640 przepisów (strona:605/843)

Ciasto truflowo wiśniowe 196

kombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jesienna Pani Walewska 186

żółtkami. Dodać do gotującego się mleka, zagotować. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia, przykryć folią i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć do otrzymania jasnego kremu. Stopniowo dodawać zimny budyń, cały czas miksując. Na koniec dodać alkohol i ekstrakt. Na pierwszy placek nałożyć krem budyniowy, wyrównać. Przykryć drugim plackiem, odwracając go warstwą orzechową do dołu i polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa

kulinarnyswiatdomi
Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz 256

natłuścimy foremki i równo ułożymy na nich ciasto tak, aby po upieczeniu nie nachodziło na górną krawędź, nie powinniśmy mieć problemu z wyjęciem rurek. Rurki możemy nadziewać kremem budyniowym, budyniem, śmietaną ( p. Ewa radzi wspomóc ją mlekiem w proszku) a nawet marmoladą. Ja nadziewam rurki na bieżąco, inaczej krem/śmietana/marmolada spowodują nasiąkanie ścianek rurki i zrobienie się takiej niefajnej

Mieszam w Garnku
PĄCZKI PIECZONE 192

Składniki: 380 g mąki pszennej + 1 łyżka 170 g masła 100 ml mleka 50 g drożdży 80 g cukru + 1 łyżeczka 3 jaja solidna szczypta soli do nadziewania:dżem, budyń, czekolada etc. lukier Przygotowanie: Lekko podgrzejcie mleko, rozpuśćcie w nim pokruszone drożdże, dodajcie 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki, wymieszajcie, odstawcie na kilkanaście minut. Mąkę przesiejcie, zmieszajcie z solą

OliveandThyme
Pączki na maślance i mleku 797

Pączki jak wiadomo domowe najlepsze...mam wypróbowanych sporo przepisów - bez jajek,, na białkach, na piwie,na śmietanie, z gotowanym budyniem itd..tym razem z dodatkiem maślanki..pomysł na nie podpatrzyłam  tutaj ..moje są bez lukru , posypane cukrem pudrem i nadziewane przed smażeniem..Kiedyś jakiś czas temu robiąc ciasto drożdżowe przez przypadek wszystkie składniki włożyłam do miski

Moje domowe kucharzenie
NALEŚNIKI BUDYNIOWE 836

szkoły czy do pracy. Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe.  Składniki: * 3 szklanki mąki * 2 jajka * 400 ml mleka * 400 ml wody * 2 budynie waniliowe bez cukru * opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam) Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie smażyć cienkie

Zrób to smacznie
Zosia. 1005

przekłuć wykałaczką i docisnąć grzbietem łyżki. Studzimy. MASA: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu (lub z dobrej jakości z wiaderka) 180 g masła 2 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 budyń waniliowy w proszku (duży, na 3/4 litra mleka) 220 ml mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 łyżka ekstraktu z wanilii (przepis  tutaj )      W sporym garnku

Rozpustne gotowanie
Placek cytrynowy z bezą 203

dodać skórkę z cytryny i wymieszać z resztą wody i sokiem z cytryn. Wlać do rondla i zagotować stale mieszając. Gotować do momentu aż powstanie masa o konsystencji gęstego budyniu. Zdjąć z palnika i wymieszać z cukrem. Odstawić do wystudzenia.Po wystudzeniu wymieszać z żółtkami Wlać masę na upieczone ciasto. Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier

O kuchni z uczuciem
Sernik królewski 197

wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy połowę ciasta. Masa serowa: 1 kg twarogu 15 dag masła 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej  Masło ucieramy z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodajemy kolejno po jednym żółtku. Na koniec dodajemy

Cynamonowe szczęście
Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą 477

czwartek i życzę smacznego. A co jeszcze na tłusty czwartek u mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Pączki

mojewypiekiinietylko
Kokosowa kasza manna 208

wydaniu klasycznym większości nas kojarzy się z zamierzchłymi czasami, kiedy w przedszkolach i w domach niepodzielnie królowała na dziecięcych talerzach. Dla jednych jest to miłe wspomnienie słodkiego niby-budyniu, innym kojarzy się raczej źle: jako grudkowata papka, która „staje” w gardle od pierwszej łyżki. Bez względu na to, do której grupy się zaliczasz, […] Artykuł Kokosowa kasza manna

Wiszniówka
KRUCHE KSIĘŻYCE MOCNO WANILIOWE 189

około 30 sztuk * 250 g mąki pszennej * 150 g miękkiego masła * 2 żółtka * 100 g cukru * 2 łyżki cukru waniliowego  (domowy cukier waniliowy) * 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru * 2 łyżki cukru waniliowego i 3 łyżki cukru pudru do obtoczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz cukrów do obtoczenia) zagnieść ciasto. Odrywać od ciasta kawałki wielkości orzecha włoskiego

Zrób to smacznie
krakusek (bez pieczenia) 212

pieczenia wyścielić wysoko papierem. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Dwie szklanki mleka zagotować. W reszcie rozrobić cukier, make, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Wlać na wrzące mleko i ugotować budyń. Kiedy zgęstnieje dodać masło i mieszać (lub miksować) aż całkowicie się połączą. Od razu gorąca masę wylać na krakersy, wyrównać i przykryć drugą warstwą krakersów. Odstawić aż całkowicie wystygnie.  Żelatynę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Oszukany sernik z jogurtów greckich 305

formę o wym. ok. 22x22 cm: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju 800 ml jogurtów greckich 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru opakowanie okrągłych biszkoptów  polewa: 100 g czekolady gorzkiej + 1 łyżka masła + kilka łyżek mleka   Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę, dodać cukry, miksować, aż się rozpuszczą

Simply Food
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem 425

dużą ilością masła i cukru. Ciasto wymaga dość długiego wyrabiania, ale dzięki tej czynności rogaliki są puszyste i ładnie wyrośnięte. Jako nadzienie może posłużyć Wam ulubiony składnik, np. twaróg, budyń czy marmolada. Ja swoje nadziałam powidłami śliwkowymi i to jedna z moich ulubionych wersji tych rogali. Z poniższego przepisu przygotujecie około 25 sztuk . Drożdżowe rogaliki z nadzieniem Składniki: 380g mąki

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania