budyń - 12640 przepisów (strona:605/843)

mini ptysie z malinowym nadzieniem 147

cukrem, żółtkiem i połową mleka. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać rozrobione mąki i ugotować, przestudzić. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką do nadziewania.  Ptysie nadziewać do połowy budyniem a jako drugą połowę wstrzykiwać nadzienie malinowe. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przechowywać na paterze bez klosza, żeby nie zmiękły

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KRÓLEWIEC 76

masę. Dodać mąkę delikatnie mieszając. Piec 30 min 180oC.. Masa: W ½ szkl mleka rozmieszać obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Ugotować z tego budyń. Na jeden placek miodowy wyłożyć  ½ przestudzonej masy. Biszkopt z obu stron posmarować marmoladą i położyć na masę. Na biszkopt wyłożyć pozostałą część masy i przykryć drugim plackiem. Wierzch polać

Słodki Zakątek
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 101

smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 200g białej czekolady 1 cukier waniliowy 3 jaja 250g śmietanki 30% 150g cukru 1 budyń waniliowy Ponadto: 2 opakowania herbatników Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia. Formę (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno poukładać herbatniki. Twaróg należy połączyć ze śmietanką

Słodki Zakątek
3 BIT 118

gotującej się wody, aby masa była łatwiej smarowna. W jednej szklance mleka rozprowadzamy 3 jaja oraz mąki. Pozostałe mleko wlewamy do garnka, dodajemy cukier, laskę wanilii oraz masło. Ugotować budyń. Pierwsza warstwa to herbatniki, na które wykładamy ciepłą masę krówkową (zostawiamy 1 łyżkę masy do dekoracji). Toffi przykrywamy kolejną warstwą ciastek, na które wylewamy gorącą masę budyniową, którą również przykrywamy

Słodki Zakątek
WARSTWOWY DESER Z PŁATKAMI CORN FLAKES 94

Nietypowo i smacznie. Warstwowy deser z twarożkiem, toffi, bananem, konfiturą wiśniową i budyniem. Dodatek chrupiących płatków balastuje słodycz. Jak widać zwykłe płatki w niezwyczajnym podaniu. Deser zachwyci zarówno dużych jak i małych smakoszy słodyczy! Każda pora na takie pyszności jest dobra. Składniki:  4 łyżki płatków Corn Flakes Luella 1 łyżka cinis gwiazdek Mlekołaki 1 puszka masy toffi 1 banan

Słodki Zakątek
5 pomysłów na śniadanie 127

coś dla Was – 5 pomysłów na śniadanie . 5 pomysłów na śniadanie 1. Mini omleciki w formie muffinek 2. Koktajl czekoladowy 3. Kasza owsiana na mleku 4. Budyń jaglany 5. Kokosowy mug cake     Artykuł 5 pomysłów na śniadanie pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Sernik truflowy 117

przygotowanym ciastem wylepić dno tortownicy. Masa serowa 1 kg białego sera 250 g "Trufli" 1/4 szkl. mleka 2 łyżki kakao 3/4 kostki masła 7 jaj 12 dag cukru pudru budyń waniliowy 1 łyżka mąki krupczatki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ser zemleć 3 razy. "Trufle włożyć do garnuszka, dodać mleko oraz kakao, stale mieszając podgrzewać na wolnym ogniu do momentu

Kuchenne aromaty
z marcepanem,truskawkami ciasto kruche... 114

lodówki na godzinę tortownica 22 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta rozwałkować, włożyć do formy, ponakłuwać widelcem, ułożyć plastry pokrojonego marcepanu zamiast kisielu można dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń - truskawki świeże lub odmrożone w misce wymieszać z cukrem i kisielem truskawki wyłożyć na ciasto, resztę ciasta rozwałkować i położyć na truskawkach, ponacinać ostrym nożem piekarnik nagrzany na 180C, grzanie

W Mojej Kuchni Lubię
3 pyszne i szybkie ciasta na każdą okazję 201

nawet ciasta. A babka… cóż… jak dla mnie (i wielu czytelników zobaczcie np. tutaj ) niezawodna i idealna na każdą okazję. Udanego weekendu i smacznego Kruche ciasto z budyniem i marmoladą                 Najłatwiejsza babka w łaty (niezawodna)                 Ciasto czekoladowo-serowe z niespodzianką (można użyć

Słodkie okruszki
Sernik z brzoskwiniami 138

brzoskwiniami  spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła  masa twarogowa: 700 g twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 200g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4l  brzoskwinie z puszki lukier: 100 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki kolorowa posypka Tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki pokruszyć

Kolorowa kuchnia Elki
Leśna pokusa... 733

Składniki : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku mielonego krem budyniowy: 1 duży budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki mąki ryżowej 1/4 szklanki cukru 700 ml mleka 100 g miękkiego masła galaretka: 500 g mieszanki owoców leśnych mrożonych 650 ml wody 2 galaretki truskawkowe wierzch ciasta: herbatniki maślane polewa czekoladowa

kgwjanczewo
Sylwestrowe mini serniczki oreo 188

potrzebowali 9 ciastek w całości dodatkowo kilka pokruszonych 500 g twarogu (użyłam quark) 150 g śmietany kremówki (użyłam double cream) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 jajka 1 budyń waniliowy (bez cukru) 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli  Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami.  Ciasteczka oreo rozkleić, biały krem ściągnąć nożem do osobnej miseczki (będziemy potrzebowali

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
sernik 151

cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny Sól szczypta Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy 2 łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko

w mojej kuchni
pyszny sernik z ciemnym ciastem 152

śmietany kremówki Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 200 g masła 300g cukru 3 łyżki mąki Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 50 ml  kremówki 1½ budyń śmietankowy ,lub waniliowy pół szklanki ,lub więcej migdałów sparzonych obranych i posiekanych rodzynki opcjonalnie Wykonanie blaszka 30x30 Cytrynę sparzona zetrzeć na tarce. Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli

w mojej kuchni
Piernikowy sernik 140

cukru waniliowego ok. 8 g 75 g masła 1 żółtko Masa serowa: 1/2 kg sera potrójnie zmielonego bądź z wiaderka  70 g cukru pudru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 150 g kremówki 30 % Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym

W Moim Magicznym Domu