budyń - 12640 przepisów (strona:601/843)

Czekoladowy tort truskawkowy 301

wlewamy mleko kokosowe, syrop z agawy, wsypujemy galaretkę, agar i skrobię. Całość mieszamy trzepaczką aż proszki dokładnie się rozpuszczą. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na wolnym ogniu aż uzyska konsystencję budyniu cały czas mieszając. Gdy masa jest gotowa, dodajemy do niej zmiksowane truskawki. Teraz mamy wszystko gotowe do zbudowania naszego pysznego produktu końcowego Na dnie tortownicy (rama zamontowana na spodzie) układamy

Lamarida.pl
Sernik jagoodowy bezglutenowy 160

gotowych twarogów mielonych dobrej jakości ok 250 g mrożonych jagód - można też użyć borówek ale jagody dadzą głębszy kolor i wyraźniejszy smak 250 g drobnego cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe bezglutenowe lub 3 łyżki skrobi ziemniaczanej cukier waniliowy lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżka soku z cytryny Jagody rozmrozić, zmiksować i przetrzeć przez sito oddzielając skórki

Ze smakiem bez glutenu
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 129

miksując powoli dolewamy gorące mleko. Gdy wszystkie składniki połączą się, przelewamy ponownie do garnka. Gotujemy na małym ogniu cały czas miksując (z niewielkimi przerwami) aż do osiągnięcia konsystencji gęstego budyniu. Gotowy krem przelewamy do innego naczynia, aby na rozgrzanym dnie garnka nie przywarł. Następnie na czas studzenia dokładnie przykrywamy krem folią spożywczą tak, aby dokładnie przylegała ona do powierzchni kremu

Kate's Kitchen
Tort koszula 125

pokruszoną czekoladę. Odstawić na 10 minut, następnie wymieszać na gładki krem. Schłodzić w lodowce mieszając od czasu do czasu, aby krem nie stężał a ostygł i miał konsystencję gęstego budyniu. Schłodzony krem przełóżcie do misy miksera i ubijcie na gęsty gładki krem. Frużelina żurawinowa 500 gram świeżej lub mrożonej żurawiny 1 szklanka cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki budyniowe 116

talerza. Lepszej reklamy nie trzeba :) Przepis z Moich Wypieków . Polecam! Babeczki budyniowe Składniki na ok. 10 sztuk: 200g masła 140g drobnego cukru do wypieków 100g mąki pszennej 3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (po 35g) 3 jajka 4 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Na lukier: szklanka cukru pudru sok z połowy cytryny

Smak mojej kuchni
Sernik z pianką 137

biały z wiaderka 1,5 kg, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier ok 1,5 szklanki, olejek cytrynowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki 10 dag, mąka pszenna 1 łyżeczka, piana: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, dodatkowo: bułka tarta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę lub masło i siekamy

kulinarne odsłony pati
Babka parzona 205

Składniki: 3 jajka 100 g masła 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Całe jajka ubić … Czytaj dalej Babka parzona

czarrna od kuchni
Jaglanka z zieloną pietruszką 132

mielimy i dodajemy. Można zamiast mielenia zblendować je z owocami i pietruszką. Teraz możemy wszystko wymieszać i gotowe, inną opcją jest zblendowanie wszystkiego na gładko. Powstanie wtedy jaglany pietruszkowy budyń

Szkrab Je Sam
Francuska tarta marchewkowa 178

francuskiego (300 g) Nadzienie marchewkowe: 1 większa marchewka (ok. 180 g) + woda do ugotowania 180 g gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 duże jajko 60 g cukru 1 łyżka budyniu waniliowego  1/2 łyżki kaszy manny Karmelizowane marchewki: 1/4 marchewki 5 łyżek wody 2 łyżki cukru Dodatkowo: odrobina masła do wysmarowania formy Przygotowanie: Spód: Ciasto francuskie odwinąć z papieru, wyłożyć

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta cytrynowa z bezą 175

ziemniaczaną.  2. Ubitą masę z jaj ściągamy z pary i stawiamy na kuchence, doprowadzamy do wrzenia i łączymy z sokiem cytrynowym z mąką, mieszamy do czasu aż powstanie budyń. Gdy masa zgęstnieje odstawiamy garnek z ognia i dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści. Masę przekładamy na wcześniej przygotowany spód do tarty. Beza: - 4 białka - 3/4 szklanki cukru 1. Białka

Apetyczna babeczka
ŚNIADANIOWE PLACKI BUDYNIOWE 122

posypane cukrem pudrem lub  bez żadnych dodatków :) Składniki na około 25 placków: * 2 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki cukru * szczypta soli * pół łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki budyniu waniliowego * 1 szklanka mleka * 1 jajko * 4 łyżki jogurtu naturalnego * olej lub olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko, jogurt naturalny i mleko, wymieszać

Zrób to smacznie
Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową i karobem na Dzień Kota 2018 181

odwiedzenia i obserwacji Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową na Dzień Kota 2018 około 40 sztuk 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła klarowanego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego (lub innego dobrej jakości) 90 g ksylitolu lub erytrytolu (można dosłodzić szczyptą stewii) 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka karobu Masło

Fitkot
Chleb z niepalonej kaszy gryczanej (bez mąki i drożdży) 188

wyraźnie zmięknie.  Po tych 48 h dodać do kaszy sól i całość zmiksować do gładkości (razem z wodą, w której kasza się moczyła). Otrzymamy masę o konsystencji rzadkiego budyniu. Wsypać do niej pestki dyni, wymieszać. Takie ciasto przelać po równo do dwóch keksówek o długości ok. 25 cm wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych masłem (w wersji wegańskiej olejem

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową i karobem na Dzień Kota 2018 169

odwiedzenia i obserwacji Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową na Dzień Kota 2018 około 40 sztuk 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła klarowanego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego (lub innego dobrej jakości) 90 g ksylitolu lub erytrytolu (można dosłodzić szczyptą stewii) 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka karobu Masło

Fitkot