wydania serników. Ten upiekłam na jedne ze Świąt Wielkanocnych. Przepis przeniesiony z poprzedniego bloga. Masa serowa: 700 g twarogu 100 g masła 1 szkl. pudru cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy na 3/4 l otarta skórka z 1 pomarańczy
Kolorowa kuchnia Elkibardzo wielkanocny. Sernik upieczony kilka lat temu na Wielkanoc,przepis przeniesiony z poprzedniego bloga. Masa serowa: 700 g twarogu 100 g masła 1 szkl. pudru cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy na 3/4 l otarta skórka
Kolorowa kuchnia Elkijajka 1/2 szklanki miałkiego cukru lub cikru pudru 1 łyzeczka aromtu wanilioweggo (opcjonalnie) 60 ml oleju rzepakowegp (lub 100 ml oleju bez masła) 50 g masła lub margaryny budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki gęstej kwaśnej smietany 1/2 szklanki orzechów i bakalii Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 180*C Wyłożyć salaterki papierem do pieczenia pomagając sobie obciązając go szklankami by dobrze
Sztuka gotowania w/g Samiryformy 1,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 słoik marmolady lub dżemu z czarnej porzeczki 400 g 1 kisiel w czerwonym kolorze (proszek) 1 budyń waniliowy (proszek) 1 kg zmielonego twarogu (można użyć dobrej jakości z wiaderka) Wykonanie: 250 g masła lub kostki do pieczenia siekamy, dodajemy proszek do pieczenia, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru
Poezja Smaków - blog kulinarnyśmietany 18 % 3/4 szkl soku marchwiowego, dałam Hortex "Vitaminka" (mango, marakuja, marchew, jabłko) 1/4 szkl soku pomarańczowego skórka starta z połowy pomarańczy (niekonieczne) 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru z malutką górką spód z ciasteczek lub płatków kukurydzianych: 100 gr płatków kukurydzianych czekoladowych lub 100 g ciastek maślanych czekoladowych 15-20 g masła roztopionego polewa czekoladowa: niecałe
Gotowanie...to proste !nabrał dodatkowego smaczka, jest przepyszny Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie pszenna 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie wafelków kakaowych Chrups! CUKRY NYSKIE wiórki kokosowe 5 łyżek
Z Majeczką w kuchniwyważoną słodycz, a czekolady świetnie dopełniają smak. Składniki: 250 g twarogu półtłustego 1 jajko 40 g ksylitolu 40 g białej czekolady z wanilią (Vivani) 1 łyżeczka budyniu waniliowego polewa: czekolada słony karmel (Vivani), kawałki czekolady nugatowej z białą czekoladą (Vivani) Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i pozostaw do ostygnięcia. Twaróg zmiel pięciokrotnie
Zdrowie na języku :Płyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka kakao 2 żółtka Masa serowa: 1 kg białego sera 150 g margaryny 1/2 szklanki cukru kryształ 7 jajek 1 budyń waniliowy (40 g) 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 300 g chałwy waniliowej 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: Glazura Mirror Ascanio Lauretta Przygotowanie: Ciasto - margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę pszenną
Ciastka - domowe słodkościżeby nie było grudek. Gdy masa serowa się zagotuje, dodać do niej rozpuszczoną w mleku mąkę. Mieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki do znacznego zgęstnienia (masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu). Biszkopt posmarować powidłami lub dżemem, wylać na niego gorącą masę serową. Sernik wystudzić, po wystygnięciu wstawić na całą noc do lodówki. Schłodzony wyjąć z tortownicy, delikatnie oddzielając brzegi sernika
KulinarneImpresje.plokazja na leniwe, słodkie śniadanie lub pyszny deser. Koniecznie wypróbujcie. A kto lubi urocze śniadania na słodko niech skoczy również po przepis na pieczoną owsiankę z malinami oraz truskawkowy budyń jaglany. Składniki (4 tartaletki o średnicy 10 cm): Spód: 1 szklanka płatków owsianych 1 dobrze dojrzały banan 2 łyżki syropu klonowego, miodu lub syropu z agawy 1 czubata łyżka masła
Fitsweet.mejabłek (szara reneta) sok z cytryny cukier puder cynamon przyprawa karmel i wanilia do deserów (opcjonalnie) III. Piana: 3 białka szczypta soli 6 łyżek cukru pudru 1 budyń waniliowy (bez cukru) + cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Orzechy prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy na pyłek. Wrzucamy do miski. Dodajemy przesianą mąkę, brązowy cukier, masło, żółtka
DominikaDolciZdejmujemy z ognia i dodajemy do tego posiekaną czekoladę. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej i gładkiej polewy. Odstawiamy do lodówki, krem powinien się schłodzić i zgęstnieć do konsystencji ugotowanego budyniu. Musimy uważać żeby nie zastygnął. Po ostudzeniu przekładamy do misy miksera i ubijamy aż powstanie nam puszysty krem czekoladowy. Masę czekoladową przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostudzone babeczki. Artykuł
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnegazowanej lub innego napoju typu cola/pepsi lub ewent. mleka 2 czubate łyżki kakao składniki na masę serową: 300 g sera twarogowego lub na sernik (użyłam "Mój ulubiony") 1/2 paczki budyniu waniliowego bez cukru, nieugotowanego 1/4 szkl cukru kilka kropel esencji pomarańczowej 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. W trakcie
Gotowanie...to proste !spowodował, że przepis publikuję dopiero teraz. Otrzymałam nadzienie budyniowe i malinowe, oba sprawdziły się w pączkach. Do gustu przypadło mi nadzienie budyniowe, które dość mocno odwzorowuje przygotowany w domu budyń. Nadzienie jest nieco słodkie, dla mnie za słodkie (ale wiadomo, jem bardzo mało słodyczy i mam inne odczucie słodkości), natomiast mój mąż był nim zachwycony. Nadzienie po zaaplikowaniu do pączków
Gotowanie i blogowaniemałym ogniu). Pozostawić pod przykryciem jeszcze 5 min, później odkryty garnek pozostawić do odparowania nadmiaru wody. Kaszy podczas gotowania nie należy mieszać, ponieważ robi się papka. Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej Składniki: 1 szklanka (podprażonej wcześniej) kaszy jaglanej 10-15 daktyli 4 łyżki kakao 1 litr mleka roślinnego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka ksylitolu
Moja Mama Gotuje