żółtkami, cukrem i mąkami. Wlewamy do gotującego mleka i zagotowujemy całość, mieszając by się nie przypaliło. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym, jeśli jest bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową
Cynamonowe szczęścieWitajcie :-) Kilka dni temu robiłam tartę z budyniem i owocami - klik , smakowała nam ona bardzo, moje dziecko zaraz zamówiło kolejną :-) Zrobiłam i podaję przepis, tym razem spód kakaowy, masa z serka mascarpone i śmietany 30 %, borówki i listki mięty. Pyszna wyszła, polecam, bo warto zrobić :-) Miłego dnia Wam życzę, ja idę robić ogórki :) Składniki na spód: 230 g mąki pszennej
kruche babeczkimasła 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 jajka 225 g cukru 125 g pszennej mąki Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 2 budynie o smaku śmietankowym 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżka soku z cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku
codojedzeniałyżki kakao i 3 łyżki mleka. Całość miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. 4 żółtka ucieramy z twarogiem , resztą cukru, kremówką, 1,5 opakowania budyniu i rodzynkami. Do masy dodajemy ubite na sztywno białka. Masę twarogową wylewamy na ciemne ciasto. Na wierzchu układamy pokrojone gruszki. Pieczemy ok. 60 minut. Po upieczeniu, uchylić piekarnik i odczekać
Różne smaki w kuchnimielonego sera 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany 30 % 3 dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 duże jaja 2 łyżki budyniu waniliowego Przygotowanie: spód herbatniki z masłem zmiksować na gładką masę wylepić dno foremki masa banany, masło orzechowe, śmietankę i ekstrakt waniliowy rozgnieść dokładnie widelcem tak żeby nie było żadnych
Gotowanie z pasjąjutro pod choinkę. Idealne na prezent dla najbliższych. Żaden łasuch nie przejdzie obok nich obojętnie :) Składniki: 125 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 110 g mąki 40 g budyniu w proszku - najlepiej waniliowy lub śmietankowy Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie połączyć - Thermomix czas 2 min/ obr 4-5 ciasto zawinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki
Gotowanie z pasjąpomocą ostrego noża skrawamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka do masy serowej masa serowa do naczynia miksera wkładamy twaróg sernikowy, dodajemy cukier, margarynę, cukier waniliowy oraz budyń wszystkie składniki mieszamy za pomocą miksera (Thermomix czas 2-3 min ? obr 4-5) podczas mieszania stopniowo dodaejmy mleko kiedy składniki się połączą dodajemy stopniowo po 1 jajku, mieszamy
Gotowanie z pasjącukru pudru Ciasto: – 220 g masła – musi być w temperaturze pokojowej – 160 g cukru – szczypta soli – 5 jajka – 220 g maki pszennej – 50 g mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku śmietankowego lub waniliowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: – około 450 g truskawek lub innych owoców (truskawki pokroiłam w ćwiartki) – odrobina mąki do posypania Owoce obsypujemy delikatnie mąką. Wszystkie
Relaxtimepszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju Male pudełeczko malin Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać
Rusty ForkSkładniki na spód brownie Składniki na sernik: 750 g sera na sernik 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój piekłam wieczorem poprzedniego dnia. Jeśli pieczecie wszystko tego samego dnia, spód po upieczeniu trzeba odstawić na ok. 30 minut
CiastkozercyPorzeczki to owoce, które idealnie sprawdzą się do słodkich wypieków. Rok temu pokazałam Wam przepis na genialne kruche ciasto nadziane porzeczkami i przełożone budyniem oraz bezą , a dzisiaj zachęcam do upieczenia słodko-kwaśnych muffinek, które są miękkie, puszyste i bardzo smaczne :) Składniki na 18 sztuk: 300 g obranych porzeczek, np. czerwonych ponad 1/2 kostki masła (120 g) 1 kubek śmietany
Ugotowaćzimny i słodki. Smak: Masa na szczęście nie jest zbita jak kamień, spokojnie da się ją nabrać łyżeczką. Rozpuszcza się delikatnie i nie wodnisto, kierując się bardziej w stronę budyniu. Polewa jest dość gęsta, w smaku wyraźnie kakaowa z lekką goryczką, prawie w ogóle nie słodka. Same lody natomiast mają swój charakterystyczny słodki smak ryżu, którego bardzo lubimy wykorzystując
Candy PandasJest to tabliczka świetnie nadająca się do pochrupania a jak ktoś chce coś bardziej kremowego to polecamy zanurzyć kostkę na chwilkę w gorącej herbacie/kawie albo wrzucić do gorącego waniliowego budyniu <3 Ambrozja smaku gwarantowana! Szkoda jednak, że koniec końców nie jest to prawdziwa gorzka tabliczka a dobra deserowa, jednak i tak bardzo nam smakowała. Ocena: 5,5 pandy
Candy PandasWszystkie trufle zjemy z chęcią co do okruszka! Codziennie po dwie kuleczki/kosteczki będziemy dodawać sobie do śniadania bądź deseru, gdyż czujemy, że super będą smakować wraz z owsianką czy budyniem, którego już nie będziemy musiały przy okazji niczym słodzić :) Dodatkowo kiedy obejrzałyśmy wszystkie dostępne smaki trufli jakie można kupić to aż ślinka cieknie na sam widok ( klik ) . Trzeba przyznać
Candy PandasPodsumowanie: Raczej nie grozi nam wyjadanie tych past łyżkami prosto ze słoika, ponieważ są intensywne w smaku ale wprost genialnie sprawdzają się na waflach, krakersach, herbatnikach a wymieszane z budyniem czy owsianką tworzą orzechową miazgę (generalnie to czekajcie na przepisy :P). Idealne na małą przerwę od klasycznych maseł fistaszkowych. Jednak gdybyśmy miały wybrać to prosta wersja pasty bez konopi
Candy Pandas