budyń - 12640 przepisów (strona:592/843)

Muffinki brzoskwiniowe z miętą 41

ciasteczka miętowego w czekoladzie (kojarzycie je?) poza ten teren sama jej nigdzie nie wykorzystywałam. Przepis na nie wykorzystałam od Pora coś zjeść! Składniki suche 1 szklanka mąki pszennej2 opakowania budyniu śmietankowego […] Artykuł Muffinki brzoskwiniowe z miętą pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Japońskie Mleczne Bułeczki - Bardzo Puszyste I Mięciutkie 143

umieszczamy w rondelku i podgrzewamy. w czasie podgrzewania rózgą/trzepaczką mieszamy cały czas, aż zasmażka zgęstniej ! Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Sam początek przygotowania zasmażki Gotowa zasmażka o konsystencji budyniu Zaczyn 2. W ciepłym mleku z cukrem umieszczamy drożdże, mieszamy do rozpuszczenia się ich i odstawiamy aby zaczyn wyrósł. Ciasto 3. W misie umieszczamy składniki na ciasto oprócz roztopionego masła

Gotowanie...to proste !
SEROWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI. BARDZO PUSZYSTE I DELIKATNE. 135

kuchni marsz!!! 👍👍👍 Składniki: 500 g mielonego twarogu (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 3 całe jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru Dodatkowo : owoce (maliny, truskawki, borówki, brzoskwinie itp.) płatki migdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy

Walijskie Pichcenie
Sernik Isaura 108

pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik (mielonego trzykrotnie lub takiego z wiaderka) 4 jajka szklanka cukru 100 g masła 1 opakowanie serfixu lub budyniu śmietankowego Wymiary formy 37 x 24 cm Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy. Dodajemy wodę, cukier, cukier wanilinowy oraz kakao i gotujemy 5 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Rozdzielamy żółtka od białek

PatiGotuje
Pulchna zebra z wiśniami 108

mocy piekarnika. Sprawdzajcie po 45 minutach na tzw. “suchy patyczek”. Uwaga: Wiśnie opadły na dno, mi to nie przeszkadza, jak chcecie można je oprószyć mąką lub budyniem proszkiem, powinno pomóc

Zasmakuj Kuchni
Pastéis de Nata - portugalskie babeczki budyniowe z Belem 118

otrzymamy oryginalny efekt. Jeśli boicie się tego etapu, to wykorzystajcie gotowe ciasto francuskie (koniecznie na maśle) i przygotujcie je, jak to opisałem w przepisie.  Drugi etap to przygotowane budyniu z żółtek. Moim zdaniem jest najtrudniejszy i trzeba ściśle przestrzegać proporcji oraz temperatur, dlatego termometr cukierniczy będzie bardzo pomocny. Problematyczne w warunkach domowych może się okazać pieczenie pastéis de nata

Food Square
Kruche ciasto jabłkowe 642

pieczenia 200 g zimnego masła 2 łyżki wody 4 żółtka dodatkowo: masło do wysmarowania formy Nadzienie: 600 g jabłek 1/2 cytryny 330 g kwaśnej śmietany 18% 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 60 g kaszy manny 4 białka  szczypta soli 60 g cukru dodatkowo: cynamon i cukier do posypania jabłek WYKONANIE Kruche ciasto: Formę o wymiarach

Passions hobbies life
Kruche czekoladowe babeczki z kokosowym kremem i malinami 139

ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie na jednego gryza, ale spokojnie można przygotować

greenscarf
Sernik z brzoskwiniami - rewelacja 160

ucieramy masło z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas ucieramy. Dodajemy stopniowo zmielony twaróg, ja pomiędzy kolejnymi partiami twarogu dodałam też budyń. Ciągle miksujemy. Na końcu dodajemy śmietankę.  2. Na ciasto (może być gorące) wykładamy masę serową. Dodatkowo: brzoskwinie w puszce (2 puszki po 400 g) 5 białek które zostały

kruche babeczki
Zapiekane muszle z kurczakiem i brokułem 138

cały czas mieszając, wszystko razem smażymy przez 2-3 minuty. Następnie, nie przestając mieszać, dolewamy mleko i zagotowujemy. Sos powinien szybko gęstnieć, gotujemy go do chwili uzyskania konsystencji budyniu. Ściągamy z ognia, dodajemy do niego parmezan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.   Składamy farsz do muszli – upieczonego kurczaka rozdrabniamy, przekładamy do miski. Do niego dodajemy pokrojone

Smaczna Strona
Cynamonowe ciasto ze śliwkami ( na mące gryczanej ) 129

pojemności 250 ml ) 1 3/4 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1 budyń waniliowy ( proszek ) 2 łyżki nutelli około 300 g śliwek Przygotowanie: Śliwki podzielić na połówki, usunąć pestki. Mąkę gryczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i cynamonem. Jajka ubić

kolorowotorcikowo
Drożdżówki z serkiem i jeżynami. 141

jajka 5 dag masła lub margaryny ewentualnie ciepłe mleko Nadzienie: 25 dag sera białego półtłustego 2 łyżki cukru do smaku 1 jajko 1 cukier waniliowy pół szklanki jeżyn 1 budyń waniliowy Dodatkowo: 1 jajko pół szklanki cukru mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie drożdżówek z serkiem i jeżynami: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, mąką i ciepłym mlekiem. Przykrywamy ściereczką

Izabelawkuchni
Domowy kisiel z malin 207

patelnię. Mieszamy, gotując jeszcze 2-3 min. Jeśli kisiel jest za rzadki, dodajemy jeszcze z 1/2 łyżeczki skrobii rozmieszanej w kapce wody. Kisiel gotowy! Ja podałam go z budyniem czekoladowym bo to ulubione zestawienie Jaśka ale można zjeść też bez niczego lub z innym deserem. Pyyycha. Polecam. Mam nadzieję, że teraz żadne przeziębienie nas nie dopadnie. W zimie planuję robić

Mama z miasta
Ciasteczka thumbprins z mango i cukrem rozmarynowym 160

miksujemy blenderem i przecieramy przez grube sito, tak powstały mus ponownie wstawiamy na ogień. Do gotującego się musu dolewamy mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Kiedy masa zacznie nabierać konsystencji budyniu dodajemy cukier i studzimy. cukier rozmarynowy: Rozmaryn rozcieramy między palcami lub kruszymy w moździerzu. Cukier łączymy z rozmarynem i odstawiamy w zakręconym słoiku na noc. (taki cukier można zrobić też

Bon appetit mon amie