budyń - 12640 przepisów (strona:608/843)

Delikatny sernik na kruchym spodzie z orzechami 173

Serniczek palce lizać. Tradycyjny smak, tylko lekko zmieniony przez dodanie orzechowego spodu. Jeśli chcecie zrobić w Thermomix trzeba zrobić z połowy porcji serowej. Spod może być

Kuchnia Pokoleń
Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy 149

szkl puree z dyni 3/4 szkl cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki cynamonu 4 jaja 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli Składniki na polewę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki puree z dyni Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek

Trufelkowo
Kokosowy pudding z chia i kaki - bez cukru, mleka, fit 121

skórki i blendujemy na mus. Do szklanki nakładamy kolejno: warstwę z chia, mus z kaki, warstwę z chia. Posypujemy startą czekoladą i płatkami migdałowymi. \ Inne przepisy z Chia: Jaglany budyń owocowy Koktajl z chia Cukierkowy koktajl

Szkrab Je Sam
Bułeczki z żółtym serem 133

chlebowej Radix-Bis 250 ml zimnej wody Najpierw przygotowujemy water roux. W rondelku mieszamy zimną wodę z mąką pszenną chlebową i całość podgrzewamy do momentu aż zacznie gęstnieć jak budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy nasze water roux osiągnie temperaturę pokojową zabieramy się za wyrabianie ciasta. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier. Odstawiamy na 10 minut. W misce łączymy obydwie

MamaOskarka
Bułeczki z serkiem i dżemem malinowym 128

masła 30 g świeżych drożdży 230 ml mleka 1 średnie jajko szczypta soli NADZIENIE   250 g białego twarogu, półtłustego 1 żółtko jajka  2 łyżki budyniu waniliowego w proszku cukier do smaku maliny KRUSZONKA  50 g zwykłego cukru 50 g mąki pszennej tortowej 10 g mąki kukurydzianej 50 g zimnego masła szczypta soli Mąkę przesiać do miski.Zrobi

Moje domowe kucharzenie
Piernikowy creme brulee z sosem pomarańczowym 128

Już niedługo nasze domy opanuje aromat pierników i pierniczków, klasycznej esencji świąt. Oprócz typowych ciasteczek proponowałam Wam już desery piernikowe np.piernikowy budyń jaglany ( klik ) z sosem pomarańczowo-żurawinowym, a teraz polecam pierniczki jako aksamitny creme brulee, z chrupiącą skórką z palonego cukru trzcinowego oraz świetnie pasującym do tego zestawu sosem pomarańczowym i kawałkami pomarańczy.  Zakochacie się w tym smaku

Bon appetit mon amie
Babeczki limonkowo-kokosowe 118

zdejmujemy fasolę i podpiekamy jeszcze 4-5 minut. Studzimy. krem: Jajka mieszamy z cukrem, mlekiem kokosowym, sokiem z limonek oraz skórką i mąką. Gotujemy do uzyskania kremu o gęstości budyniu. Wystudzony krem miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej. Masą napełniamy babeczki. wierzch: Śmietanę lub śmietankę kokosową ubijamy z cukrem pudrem.Nakładamy na wierzch babeczek. Całość posypujemy skórką z limonki oraz

Bon appetit mon amie
Pączki jogurtowe – Fritule 466

ziemniakami bez nadzienia Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki Pączki z budyniem Pączki z serka mascarpone Puszyste racuchy drożdżowe Chrusty na winie Markizy z kremem ajerkoniakowym Pudrowane poduszeczki Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Oponki z twarogu Wydrukuj przepis The post Pączki

mojewypiekiinietylko
Seromakowiec z jabłkami 334

jest zbyt twarda by formować z niej kule Sernik:   ½ kg sera białego 3 jajka    100g masła  ½ szklanki cukru kryształu   1 cukier waniliowy  1 budyń waniliowy    Dodatkowo: 3 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 tabliczka czekolady mlecznej 30g masła Sposób przygotowania Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy schłodzone masło, żółtka sól oraz cukier puder

Kuchnia w czekoladzie
Migdałowe kule z kieliszka do jajek 108

kaszki manny 50 g mąki kukurydzianej 150 g masła 60 g cukru pudru 3 łyżki oleju szczypta soli   100 g migdałów 150 ml kremu Mont Blanc (można zastąpić budyniem waniliowym) 2 łyżeczki cukru pudru olejek migdałowy ½ łyżeczki cynamonu Cukier puder do posypania.   Z podanych składników wyrobić ciasto, masło powinno być schłodzone. Gotowe wstawić na pół godziny do lodówki

Jadło i czytadło
Strucla z serem 138

soli cukier waniliowy 2 szkl ciepłego mleka Można dodać kieliszek oleju- ciasto dłużej trzyma wilgotność, nie robi się suche Składniki na masę serową: 90 dag twarogu 5 całych jajek budyń waniliowy 1/2 margaryny    Wykonanie: Przygotować masę serową: Margarynę rozpuścić i ostudzić. Połączyć z resztą składników i wyrobić na jednolitą masę. Robimy ciasto drożdżowe: Mąkę przesiać do miski

Olga Piecze i Gotuje
Tarta z jagodami i figami 187

kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 250g serka mascarpone - 4 duże łyżki cukru pudru - 80ml śmietanki 30% - 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 2 duże łyżki budyniu waniliowego Dodatkowo: - 300g mrożonych lub świeżych jagód - 1 duża świeża figa Sposób wykonania:  Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki

Wypieki Rene
Leite Creme 202

mleczną masę podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aż się zagotuje i zgęstnieje (może to potrwać nawet 10-15 minut). Krem nie będzie miał tak gęstej konsystencji jak budyń- będzie rzadszy, bardzo kremowy. Gorący krem od razu przelać do 11 płaskich ceramicznych kokilek o pojemności 100 ml (moje kokilki miały dolną średnicę ok. 8-9 cm). Oczywiście, jeśli

Nastoletnie Wypiekanie