ciasto - 163312 przepisów (strona:602/10888)

Tarta z mięsem i boczkiem 39

możecie przygotować zarówno na zwykły obiad, jak i na kolację z gośćmi? Tarta z mięsem i boczkiem będzie strzałem w dziesiątkę! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["1 opakowanie ciasta francuskiego,\r","300g fileta z kurczaka,\r","250g boczku pokrojonego w kosteczk\u0119,\r","1 cebula,\r","ok 50g sera lazur,\r","6 jajek,\r","fili\u017canka \u015bmietanki(...)u00f3l, pieprz,\r","przyprawa dalmaty\u0144ska"],"name":"Tarta z mi\u0119sem i boczkiem","recipeCategory":"dania mi\u0119sne, zapiekanki","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Ciasto francuskie wy\u0142o\u017cy\u0107 w foremce na tart\u0119 formuj\u0105c brzegi - reszt\u0119 ciasta usun\u0105\u0107.\r","Ciasto nak\u0142\u00f3\u0107 widelcem.\r","Kurczaka pokroi\u0107 w paski lub kostk\u0119. Przyprawi

Bardzo Gruby Smok
ciasto maczek z brzoskwinią 49

składniki na ciasto makowe na białkach: 285 g białek 160 g mąki 160 g suchego maku 180 g cukru 100 g masła (roztopionego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz makiem. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując. Następnie(...)dodajemy wymieszane suche składniki i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy roztopione masło i miksujemy tylko do połączenia się z ciastem. Gotowy wykładamy do foremki (ok.23×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 175 st. C prze ok 40-45 min. składniki na krem brzoskwiniowy: 500 ml syropu brzoskwiniowego

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowa fantazja 51

Truskawkowa fantazja to ciasto, które nie tylko pięknie wygląda, ale także rewelacyjnie smakuje. Wypiek idealny na święta i inne wyjątkowe okazje w ciągu roku. Przepis na ciasto truskawkowa fantazja nie jest trudny i nie wymaga skomplikowanych składników, dlatego nawet osoba mało doświadczona w wypiekach z łatwością sobie poradzi z upieczeniem tego pysznego ciasta. Z czego składa się ciasto truskawkowa fantazja(...)Ciasto truskawkowa fantazja składa się z puszystego biszkoptu przełożonego chrupiącą, czekoladową warstwą oraz kremem śmietankowym. Wierzch zdobią truskawki zatopione w galaretce. Całość prezentuje się doskonale, a smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Polecamy również sprawdzić nasz wcześniejszy przepis na kostkę truskawkową . Ciasto jest bez pieczenia i zawsze wychodzi przepyszne! TRUSKAWKOWA FANTAZJA PRZEPIS Składniki Biszkopt 140 g mąki pszennej tortowej

Alle Dobre!
Bułeczki z ciasta twarogowego 44

Biję się w piersi i przepraszam, że tak rzadko do Was przychodzę. Na przeprosiny przynoszę coś naprawdę extra. Przepyszne bułeczki z ciasta twarogowego, które przepięknie wyglądają. Znajomi nazwali je mandarynkami, ponieważ można je podzielić na cząstki, tak jak się dzieli mandarynki. Ja mówię o nich jeżyki. A jak Ty je nazwiesz? Może śnieżne kule? To tak już na ostateczne pożegnanie(...)zimy. A może masz jakąś inną nazwę, jestem bardzo ciekawa. Naprawdę warto wypróbować przepis na bułki z ciasta twarogowego . Bułeczki są bardzo smaczne, pachnące, mięciutkie, a ich przygotowanie jest bardzo ciekawe. Nie potrzebujemy żadnych nowych foremek, albo specjalnych urządzeń, które zalegają później w szufladach. Wystarczy zwykły drewniany patyk do szaszłyka. Nie masz drewnianego, może być metalowy. Ok trzonek drewnianej łyżki

dolcevitainmykitchen
Ptysie z kremem budyniowym i malinami 47

rozpieszczać moich chłopaków czy też gości. Robiłam je już na wiele okazji, ale to właśnie na Walentynki postanowiłam się podzielić z Wami tym przepisem. Podstawa jest bardzo prosta – ciasto parzone, jak do karpatki, a w środku ten sam pyszny budyniowy krem. Dodatkowo malinowe serce i zwieńczenie – polewa z białej czekolady i pistacje, aby było nie tylko smacznie(...)bardzo gęsty, aksamitny budyń. Ściągamy z ognia, jeszcze chwilę mieszamy aby nie przywarło do dna garnka. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej, w dotyku. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Robimy ciasto – do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło – wstawiamy na ogień, zagotowujemy i mieszamy do chwili gdy masło całkowicie się rozpuści. W międzyczasie przesiewamy mąkę do miski. Gdy masło całkowicie się rozpuści

Smaczna Strona
Lekkość, chrupkość i doskonały krem – oto przepis na deser marzeń! 58

petits choux – uwielbiam te francuskie nazwy. Brzmią tak arystokratycznie i elegancko. Mimo wszystko łatwiej powiedzieć „mini ptysie”, prawda? Ale niezależnie od nazwy, smakują równie wybornie! Ciasto parzone – proste, ale wymagające precyzji. Kilka zasad i masz gwarancję na pyszne mini ptysie! Mini ptysie powstały z ciasta parzonego . To ciasto nie sprawia trudności w przygotowaniu, ale należy przestrzegać kilku(...)zasad. Po pierwsze, przed dodaniem jajek ciasto powinno nieco odparować. Nie oznacza to jednak, że musi całkowicie wystygnąć – wystarczy odczekać około 2 minuty, miksując je w mikserze. Patrząc pod światło, łatwo zauważyć moment, w którym para przestaje się unosić – to znak, że czas na dodanie jajek. Wprowadzam je stopniowo, miksując na średnich obrotach. Ciasto jest gotowe, gdy staje się lśniące

codojedzenia
Ptysie z kremem budyniowym i malinami 65

rozpieszczać moich chłopaków czy też gości. Robiłam je już na wiele okazji, ale to właśnie na Walentynki postanowiłam się podzielić z Wami tym przepisem. Podstawa jest bardzo prosta – ciasto parzone, jak do karpatki, a w środku ten sam pyszny budyniowy krem. Dodatkowo malinowe serce i zwieńczenie – polewa z białej czekolady i pistacje, aby było nie tylko smacznie(...)bardzo gęsty, aksamitny budyń. Ściągamy z ognia, jeszcze chwilę mieszamy aby nie przywarło do dna garnka. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej, w dotyku. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Robimy ciasto – do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło – wstawiamy na ogień, zagotowujemy i mieszamy do chwili gdy masło całkowicie się rozpuści. W międzyczasie przesiewamy mąkę do miski. Gdy masło całkowicie się rozpuści

Smaczna Strona
Ciasto Słodka Fantazja – cynamonowy biszkopt z kremem i gruszkami 83

Ciasto Słodka Fantazja to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdzi się na każdą większą lub mniejszą okazję, a także do popołudniowej kawy. Jest lekkie, orzeźwiające i nieprzesłodzone. Ciasto składa się z mięciutkiego biszkoptu cynamonowego, gruszek, lekkiego kremu budyniowego bez masła i kajmaku z orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Całość tworzy niezapomnianą kompozycję. Ciasto Słodka Fantazja(...)cynamonowy biszkopt z kremem i gruszkami Składniki na ciasto Słodka Fantazja: Biszkopt: 5 jajek rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu Krem budyniowy: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 150 g cukru 500 g ricotty

e-PrzepisyKulinarne
Przepis na babeczki z ciasta kruchego do nadziewania 67

Babeczki z ciasta kruchego to klasyka, którą warto przygotować na każdą okazję. Takie babeczki można nadziać różnymi kremami. Zobacz przepis na pyszne kruche babeczki! Jak długo można przechowywać kruche babeczki po upieczeniu? Upieczone kruche babeczki bez nadzienia możesz przechowywać nawet przez kilka tygodni. Należy je szczelnie zamknąć i przechowywać w suchym miejscu. Czym można nadziać kruche babeczki? Do nadziania kruchych(...)propozycji: krem z białą czekoladą z musem truskawkowym – zobacz przepis krem z mlekiem w proszku – zobacz przepis nadzienie z kajmakiem – zobacz przepis Przepis na babeczki z ciasta kruchego Przepis na kruche babeczki Blog Via Gusto Babeczki z ciasta kruchego to klasyka, którą warto przygotować na każdą okazję. Takie babeczki można nadziać różnymi kremami. Zobacz przepis… Drukuj

Via Gusto
Ciasto Kubuś bez pieczenia 71

Ciasto Kubuś bez pieczenia to smaczny deser, który sprawdzi się nie tylko na dziecięcej imprezie. Robi się je podobnie jak znane ciasto Shrek, z tą różnicą, że jedna jego warstwa jest pomarańczowa, a nie zielona jak w przypadku Shreka. Ciasto Kubuś bez pieczenia to dwie warstwy biszkoptu przełożone masą budyniową.i warstwą śmietanową. Jedną warstwę deseru stanowią delicje. Robiąc ciasto(...)Kubuś bez pieczenia , krem pomarańczowy robimy gotując budyń nie na mleku, a na soku Kubuś o smaku brzoskwiniowym (u mnie brzoskwinia, marchew, banan). Duża zaletą ciasta Kubuś jest to, że deser ten przygotujemy nie posiadając w kuchni piekarnika. Tak więc jest ono szybkie i łatwe do zrobienia, jednak po zrobieniu musimy na kilka godzin odstawić je do lodówki, aby warstwy

Danka Pichci
Ciasto Królewski Kaprys – prosty, pyszny i lekki deser 155

Ciasto Królewski Kaprys to doskonały deser na specjalne okazje, ale również świetny dodatek do popołudniowej kawy. Jego przygotowanie może wydawać się skomplikowane, ale z tym przepisem każdy sobie poradzi. Połączenie wilgotnego biszkoptu kakaowego, delikatnego kremu jogurtowego i słodkiego dżemu porzeczkowego tworzy niebiańską kompozycję smaków. Składniki na ciasto Królewski Kaprys: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M 120 g mąki pszennej(...)swoją objętość dwukrotnie. Pod koniec ubijania wsyp cukier, następnie zmniejsz obroty miksera i powoli wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksuj tylko do połączenia się składników. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary 24×24 cm), wyrównaj łyżką, aby na całej powierzchni była warstwa tej samej grubości. Włóż je do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Łatwy przepis na sernik z makiem z puszki (bez pieczenia) 198

Szybki i łatwy przepis na sernik z makiem z puszki – to przepis bez pieczenia! Połączenie gotowanego sernika z masą makową jest nieziemskie. Ciasto przygotowałam na herbatnikach, a na wierzchu jest prosty lukier. Jak uniknąć przypalania sera podczas gotowania? Do przygotowania sernika gotowanego warto użyć garnka z grubym dnem, aby ser nie przypalał się. Podgrzewaj masę na małym ogniu, cały(...)wolne przestrzenie wlej ciepły sernik, wypełniając luki. Kolejną warstwę masy makowej ułóż na przemian z poprzednią, aby uzyskać estetyczny wzór. Następnie, zalej resztą masy serowej. Dzięki takiemu ułożeniu warstw ciasto po pierwsze pięknie wygląda, a po drugie jest zwarte i nie rozpada się (masa makowa jest dość miękka, więc ser ładnie trzyma całość). Na wierzchu ciasta ułóż kolejną warstwę herbatników

Via Gusto
Rogaliki krucho-drożdżowe 79

Najlepsze rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą to słodki wypiek , do przygotowania którego Was zachęcam. Podstawą tych prostych rogalików jest ciasto drożdżowe z dodatkiem sody, cukru pudru, jajka, margaryny oraz śmietany. Po szybkim wyrobieniu składników, zagnieceniu ciasta i potrzymaniu go w lodówce, zająć możemy się formowaniem rogali. Ciasto krucho-drożdżowe cienko wałkujemy, wykrawamy z niego trójkąty i wypełniamy nadzieniem, po czym(...)rozpuszczone w śmietanie drożdże. Składniki mieszać na małych obrotach miksera przez 4 minuty i kiedy dobrze połączone, wyłożyć je na blat kuchenny , zagnieść w kulkę, którą owinąć folią spożywczą. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę i 30 minut. Po wyjęciu z lodówki z ciasta zdjąć folię, a ciasto podzielić na 4 części – na raz pracować nad jedną częścią ciasta

MeCooks
Ciasto cappuccino jogurtowe – pyszny deser z nutą kawy 118

Ciasto Cappuccino jogurtowe to prawdziwie pyszna eksplozja smaków, która przeniesie Cię do włoskiej kawiarni. Połączenie delikatnego biszkoptu orzechowego, kremowego jogurtu gotowanego o smaku cappuccino i czekolady tworzy prawdziwie królewski deser. To doskonały wybór na specjalne okazje, zarówno na co dzień, jak i święta. Składniki na ciasto Cappuccino jogurtowe: Biszkopt orzechowy: 3 jajka rozmiar L 80 g mąki arachidowej lub zmielonych(...)blaszkę (wymiary około: 24×24 cm), której dno jest wyłożone papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piecz w trybie góra-dół przez 25 minut. Ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Jogurt gotowany Do dużego garnka włóż wszystkie składniki: jogurty, jajka, mannę, proszek cappuccino, cukier i budynie. Energicznie wymieszaj wszystko, żeby powstała gładka masa

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania