Kakaowy biszkopt przełożony masą z dodatkiem kajmaku i karmelizowanych orzechów włoskich. Ciasto jest słodkie, ale delikatne i lekkie, a w połączeniu z orzechami smakuje super. BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki słodkiej kawy do nasączenia biszkoptu KROKANT: 150 g orzechów włoskich 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 50 g masła MASA KAJMAKOWA: 200 g masła 1 1/2 szklanki mleka 300 g masy kaj... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.