Kajmakowiec z karmelizowanymi orzechami

Kajmakowiec z karmelizowanymi orzechami

Kajmakowiec z karmelizowanymi orzechami

Kakaowy biszkopt przełożony masą z dodatkiem kajmaku i karmelizowanych orzechów włoskich. Ciasto jest słodkie, ale delikatne i lekkie, a w połączeniu z orzechami smakuje super. BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki słodkiej kawy do nasączenia biszkoptu KROKANT: 150 g orzechów włoskich 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 50 g masła MASA KAJMAKOWA: 200 g masła 1 1/2 szklanki mleka 300 g masy kaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, kajmak, orzechy, krem, ciastka kremówki, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , budyń, ciasto z orzechami, ciasta z masa, krem czekoladowy, ciasto kakaowe, ciasto z białek

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.