budyń - 12640 przepisów (strona:623/843)

Kokosowy sernik z ananasem na czekoladowym spodzie (wegański!) 121

przygotować ,,serowe" nadzienie.  sernikowe nadzienie  200 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas z puszki  Kaszę jaglaną najlepiej ugotować dzień przed pieczeniem naszego sernika. Jeszcze ciepłą zblendować dokładnie na gładką masę, a następnie przy pomocy miksera zmiksować

Kuchnia Ellie
Sernik przekładany 220

sobą wszystkie składniki i zagniatamy ciasto, 2/3 odkładamy do lodówki, a 1/3 do zamrażalki. Masa serowa: - 1 kg sera trzykrotnie mielonego, może być gotowy w wiaderku - 3 żółtka - 2 budynie waniliowe - 1 szklanka cukru pudru - cukier waniliowy lub wanilia z laski - 1/2 margaryny, rozpuszczona i ostudzona 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę. Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń Ciasto

Apetyczna babeczka
Sernik Kapitański 254

łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 75 dag twarogu mielonego ( może być wiaderkowy ) 2/3 szklanki drobnego cukru 4 jajka 200 ml śmietanki 30% budyń śmietankowy ( proszek ) 2/3 szklanki likieru Advocat 100 g czekolady śmietankowo-kawowej ( dwuwarstwowej ) Warstwa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 2 łyżka cukru pudru Zaczynamy od przygotowania spodu

Świat Ciasta
KOSTKA MIGDAŁOWA BEZ PIECZENIA 164

jajkiem, żółtkami i mąkami. Wlać do gotującego się mleka. Masę mieszać, aż zgęstnieje na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia.  Masło utrzeć na jasną masę. Stopniowo dodawać zimny budyń., dalej miksując na niskich obrotach. Wstawić do lodówki.  WARSTWA I: herbatniki około 18 sztuk podgrzana/ roztopiona w garnuszku masa krówkowa 1/2 puszki (230 g.) krem 1/2 masy Masę krówkową podgrzać

Kuchnia Paulettes
SERNIK SZACHOWNICA 128

kakao, 2 łyżki dżemu, 1 szkl. mleka, 2 jajka, 1/2 margaryny, 1 łyżeczka sody Masa serowa: 1,5 kg sera, 1 margaryna, 1,5 szkl. cukru (wg gustu), 1 budyń śmietankowy, 6 jajek, 2 czubate łyżki kaszy manny, skórka pomarańczowa Dodatkowo: polewa czekoladowa, orzechy do posypania WYKONANIE Ciasto: Miękką margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, dodajemy dżem, następnie mąkę wymieszaną

słodki bratek
Deser z owocami i puszystym kremem budyniowym 162

Postawić garnek ponownie na ogniu i podgrzewać delikatnie, tak długo aż masa zgęstnieje. Cały czas trzeba mieszać. Zostawić żeby ostygło. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do zimnego budyniu. Delikatnie wymieszać. Przygotowanie owoców – owoc mango obrać ze skórki, miąższ włożyć do miski i zmiksować blenderem na gładką masę. Wyłożyć mango na dnie pucharków. Na warstwę z mango rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Sernik z ajerkoniakiem 141

„To jest coś co tygryski lubią najbardziej ” Delikatny puszysty i pyszny. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche wrzucić do miski i

Kuchnia Pokoleń
Sernik z truflą czekoladową 165

Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka 125 g drobnego cukru 200 ml śmietanki kremówki 36 % ( 30 % ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( można dodać budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki ) 1 łyżeczka pasty z wanilii ( ja dodałam ziarenka z 1 laski wanilii ) Trufla: 150 ml likieru Baileys ( likier kokosowy ) 500 ml kremówki

Różne smaki w kuchni
Tarta serowo-jabłkowa 148

mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru wanilinowego Krem serowy : 350 g mielonego białego sera 1 jajko 1,2 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy garść rodzynek Dodatkowo: 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania : Mąkę przesiewamy , dodajemy do niej miękkie masło i siekamy. Dodajemy żółtko , cukier puder i cukier wanilinowy i wyrabiamy

Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 1888

przez 25 minut.   Krem budyniowy: Odlewamy 1 szklankę i gotujemy . W drugiej szklance mieszamy maki z cukrem wanilinowym. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń i cały czas ucieramy,dopóki nie powstanie jednolity krem. Krem z jabłek: Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki i gotujemy z cukrem do miękkości. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 1/4 szklance wody

Różne smaki w kuchni
Sernik dyniowy z polewą kajmakową 153

masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa : 5 jaj 170 g trzcinowego cukru 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu 250 g mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki    Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć walkiem. Wymieszać z roztopionym

Różne smaki w kuchni
Tort chałwowy 152

Masa chałwowa: 1/2  szkl. mleka roztrzepać z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować. Wlać mleko z żółtkami, zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać ostudzony budyń. Pod koniec ucierania dodać chałwę i śmietanę. Tort chałwowy: Ciemne ciasto przekroić wzdłuż. Pokropić rumem i wyłożyć część masy. Na ciemny biszkopt i krem kładziemy biszkopt jasny w całości , krem

Różne smaki w kuchni
Bananowe ciasteczka z cieciorki o smaku białej czekolady 158

Dodajemy słodzik, odżywkę i zmielone płatki owsiane, ponownie miksujemy. Na końcu dokładamy masło orzechowe i mieszamy tak, by równomiernie rozeszło się w cieście. Masa powinna mieć konsystencję bardzo gęstego budyniu. Przy użyciu łyżki nakładamy ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, pieczemy ok. 15. Na zewnątrz ciastka mają być lekko chrupkie ale środek

Gawron w rosole
WILGOTNA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 144

ilością rodzynek ❤  Polecam wszystkim babkowym łasuchom 😉 Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 400 g serka homogenizowanego waniliowego skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 2,5 szklanki mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g margaryny o temp. pokojowej 150 g rodzynek (namoczonych i odciśniętych) Wykonanie:  Miękką margarynę (najlepiej wyjąć poprzedniego dnia z lodówki) ucieramy

Walijskie Pichcenie
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6490

kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Sernik turecki – na jogurcie, z morelami Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Klasyczny creme brulee

Karo in the Kitchen