budyń - 12640 przepisów (strona:630/843)

Napoleonka 120

odlać 3/4 szklanki. Pozostałą część mleka zagotować z masłem. Mąkę i żółtka wymieszać z mlekiem w szklance. Masę wlać na gotujące się mleko. Mieszać intensywnie do czasu zgęstnienia. Powstały budyń (jeszcze ciepły) wylać na jeden z blatów ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wystudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Bullio
Sernik gotowany na naturalnym spodzie, bez dodatku cukru i tłuszczu. 127

więc da go mniej lub więcej. Stawiamy garnek na palniku i podgrzewamy, cały czas mieszając. Gdy zacznie mrugać, wlewamy mleko z mąką ziemniaczaną. Energicznie mieszamy, jak przy gotowaniu budyniu. Jeśli nawet zrobią się grudki, nie ma problemu, wystarcz zmiksować i będzie ok. Gorącą masę wykładamy na przygotowany spód, równamy, a na wierzch ścieramy kostkę czekolady. Lekko się rozpuści , później stwardnieje

Dieta moja pasja
Eklerki z kakaowym kremem budyniowym 177

garnka wlewamy 1,5 szklanki mleka oraz dosypujemy cukier. W reszcie mleka mieszamy żółtka, mąki oraz kakao. Gdy mleko wrze dolewamy masę z kakao. Mieszamy do momentu powstania budyniu. Garnek okrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygnie wbijamy kolejno jajka i miksujemy na gładki krem.  Polewa czekoladowa:  W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masą orzechową. Dodajemy

VioletoweKucharzenie
Makowo- wiśniowa panienka 416

szklnka cukru 100g migdałów 100g kokosu 150g maki 4 żółtka Krem: 400 ml mleka UHT (kartonowe) sok wyciśnięty z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 2 cytryn 200g cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąkiziemniaczanej 4 żółtka 1 kostka makła Polewa: ½ białej czekolady 60ml słodkiej śmietanki 3 łyżki mleka 50g prażonego kokosu Sposób przygotowania: 1. Placek wiśniowy

Kuchnia w czekoladzie
Chleb gryczany. 137

przemieszać i uzupełnić wodą (powinna lekko zakrywać kaszę) i odstawić na kolejne 8 godzin. Kaszę zmiksować blenderem na pół gładko. Dodać sól i  wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Przelać je do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lub natłuszczonej) o boku 25 cm. Wstawić do nienagrzanego piekarnika i pozostawić na kolejne 8 godzin. Ciasto powinno lekko wyrosnąć. Piec

zadanie-gotowanie
Sernik z mlekiem i wiórkami kokosowymi 175

piany) 100 gram masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kilogram tłustego sera białego 1 szklanka cukru 0,5 szklanki oleju Polskiego Rzepakowago 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 4 żółtka(białka do piany) sok z połowy cytryny Dodatkowo: 5 białek 0,5 szklanki cukru 50 gram wiórek kokosowych Forma 25x40 cm.  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy

Bajeczna Kuchnia
„Ambasador” mojej Mamy 141

żółtka utrzeć z cukrem, dodać do tego mleko i mąkę i cały czas ucierając, zagotować całość; ja przygotowywałam jak powyżej). Miękkie masło ucieramy do białości. Dodajemy stopniowo zimny budyń. Na koniec wlewamy sporą ilość rumu. Na biszkopcie rozprowadzamy równą warstwę masy. Posypujemy pokrojoną w kostkę galaretką, odsączonymi z rumu rodzynkami, orzechami oraz czekoladą. Całość delikatnie dociskamy do masy

Smaki Na Talerzu
Sernik z brzoskwiniami 176

Piec w 180stopniach przez ok.50minut. W ym. blachy 38x25cm Masa serowa: 1 kg sera twarogowego w kostce u mnie Śremski ( przeciśnięty przez praskę do ziemniaków) 1 całe jajko 1 budyń waniliowy ( proszek) 40g 1 szklanka cukru 0,5 kostki masła ( 125g) Przygotowanie: Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić. Masło utrzeć z cukrem oraz całym jajkiem miksując mikserem dodawać

W garach u Gosi
Ciasto "4 w 1" 176

mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się mleka z cukrem dodajemy mleko  z mąkami i gotujemy, cały czas mieszając. Masło ucieramy  i do niego dodajemy ostudzony budyń. Wszystko ucieramy, aby nie było grudek. Na biszkopt wykładamy frużelinę wiśniową i przykrywamy masą budyniową. Na nią kładziemy drugi biszkopt. Wierzch ciasta smarujemy dowolną polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi

Pyszności Słodkości
Tarta z kremem budyniowym i owocami 89

mleka odlać pół szklanki. Wymieszać z mąką, jajkami oraz cukrem. Pozostałe mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę. Mieszać do powstania konsystencji budyniu. Ciepły krem wylać na spód tarty. Odstawić do wystudzenia. Aby przygotować polewę należy zagrzać dżem w wodą. Odstawić do przestygnięcia. Na przestudzonym kremie ułożyć pokrojone owoce. Całość polać polewą brzoskwiniową

Bullio
Sernik bananowy z masłem orzechowym 313

Piątnica z wiaderka) 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 duże, dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym

Smaki Na Talerzu
Kokosowy sernik gotowany 393

amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1300 g mielonego białego sera 200 g cukru pudru 200 g margaryny lub masła 2 jajka  1/2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe/śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g wiórek kokosowych + 50 g do posypania Wykonanie: Na stolnice lub blat wysypać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia i cukier - wymieszać. Margarynę

kolorowotorcikowo
Jajka faszerowane (w skorupkach) 116

końca nie chce odpuścić. Nie mam na nic energii. Choć do kamizelki na drutach już wróciłam. Ale weny do gotowania nadal brak. Może się jeszcze dzisiaj skuszę na budyń czekoladowy z kawałkami truskawek na wierzchu... Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. A Wielkanoc to przede wszystkim jajka. Dlatego dzisiaj będzię przepis na jajka faszerowane. Przepis wypróbowany już w zeszłym roku

blog.moje-pasje.info
SERNIK REWELACJA, SUPER PUSZYSTY, NA KRUCHYM SPODZIE, W NOWEJ ODSŁONIE 219

wykleiłam dokładnie spód tortownicy (wcześniej wyłożonej papierem). Tortownicę z ciastem umieściłam w lodówce na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: - 700g gęstego sera (używam Juliko) - 84g miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) - 2 białka (które pozostały od kruchego ciasta) - 175 g ksylitolu lub cukru (ja lubię dodawać do sernika

Smaczne Zdrowe