kilku produktów tutaj 😍 Składniki (5 szt): Kruche kubeczki -75g mąki gryczanej -75g mąki owsianej (mielonych pł. owsianych) -90g masła orzechowego -1 łyżka mielonego lnu -7 łyżek syropu ryżowego -1,5 łyżki oleju kokosowego -20g wody (bardzo ciepłej) Krem laskowy -250g twarogu -5 łyżek oleju do deserów tłoczonego na zimno
Candy Pandasmleka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżka czosnku granulowanego Skworcu 1 łyżka papryki mielonej słodkiej Skworcu 1 łyżka soli czosnkowej Skworcu 1 łyżeczka pieprzu mielonego Skworcu Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie : Przyprawy łączymy ze sobą. Każdy kotlet posupujemy mieszkanką przypraw. Na jednym talerzu wysypuję bułkę. Na dugim dodaję mleko
Gotowanie Patkiziemniaki 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 ząbki czosnku 1,5 litra bulionu lub wody łyżka oliwy, oleju lub masła łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki mielonej lub pieprzu sól gęsta śmietana 18% do podania Obierz i pokrój marchewkę, korzeń pietruszki, seler oraz ziemniaki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez
Kulinarny S.O.S.ziemniaki 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 ząbki czosnku 1,5 litra bulionu lub wody łyżka oliwy, oleju lub masła łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki mielonej lub pieprzu sól gęsta śmietana 18% do podania Obierz i pokrój marchewkę, korzeń pietruszki, seler oraz ziemniaki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez
Kulinarne S.O.S.wielkanocny stół. Na pewno będzie to ciekawe i co najważniejsze – pyszne urozmaicenie Spróbujcie. Składniki: 6 jajek 2 pełne łyżki koncentratu grzybowego Leśne Skarby 1 mała cebula czarny mielony pieprz do smaku 1-2 kawałki suszonych borowików Leśne Skarby 2 czubate łyżeczki masła Do podania i dekoracji: marynowane borowiki Leśne Skarby kiełki rzodkiewki pomidorki Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo(...)talerzu. Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle, pod koniec dodając koncentrat grzybowy. Chwilę smażymy, mieszając. Tak przygotowane składniki dodajemy do żółtek jaj w miseczce. Doprawiamy wszystko do smaku mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy tworząc farsz. Farsz nakładamy w połówki białek. Całość oprószamy pudrem z borowików (starte na drobnych oczkach kawałki suszonego borowika) i dekorujemy kiełkami rzodkiewki. Jajka wybornie
Słodkie okruszkiśniadanie. Polecam szakszukę z innymi warzywami w sosie pomidorowym, np. pieczarkami, cukinią, kukurydzą, nawet szynką lub serem. Jeśli wolicie ostrzejsze smaku, dodajcie do szakszuki trochę posiekanej papryczki chili lub mielonej ostrej papryki. Danie przygotowuję ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki, jak dziś. Każda wersja smaczna, urozmaicona, w kuchni mile widziana Maczana w szakszuce świeża bagietka lub domowe pieczywo(...)dynią . Szakszuka z cukinią SKŁADNIKI: 3 jajka 1/2 cukinii, 170 g 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula, 120 g sól, pieprz, większa szczypta mielonego kuminu, łyżeczka cukru pudru opcja: słodka i ostra papryka do smaku łyżka masła lub 2-3 łyżki dobrej oliwy do dekoracji: świeżo posiekana natka lub kolendra PRZYGOTOWANIE: Na patelni
Zasmakuj Kuchniodrobina do podsypania), 200g miękkiego masła, 2 łyżki słodzidła (u mnie erytrytol), 1 jajko, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka cynamonu, 0,5 łyżeczki mielonego anyżu, 0,5 łyżeczki mielonego imbiru, szczypta startej gałki muszkatołowej (opcjonalnie). Wykonanie: Wszystkie składniki łącze i wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję na grubość ok. 4 mm, ewentualnie podsypuję odrobiną mąki kokosowej. Wykrawam dowolne kształty. Piekę
Saganekcebula 3-4 ząbki czosnku 1 por ( tylko jasna część ) 800ml bulionu 4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki ( opcjonalnie ) 1 łyżka papryki mielonej słodkiej sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy około 2-3 łyżki tłuszczu ( masło/olej/oliwa – wg uznania ). Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i por pokrojony(...)plasterki, dodając pod koniec posiekany czosnek i pokrojone w kostkę, lub paski papryki. Podsmażone warzywa przekładamy do miseczki, a na patelni smażymy pokrojone w paski, przyprawione solą, pieprzem i mieloną papryką piersi kurczaka. Kiedy piersi będą już podsmażone, przekładamy do nich z powrotem warzywa. Całość jeszcze chwilę razem trzymamy na patelni, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy ziele, liście i dusimy
NiePieprz.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g ziemniaków 200 g cienkiej kiełbasy np. śląskiej, podwawelskiej cebula średniej wielkości przyprawy: szczypta soli, płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta ostrej papryki mielonej, łyżeczka ziół prowansalskich Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę (najlepiej o bokach 1-2 cm). Kiełbasę pokrój w plasterki lub półplasterki, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki
Kulinarne S.O.S.adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g ziemniaków 200 g cienkiej kiełbasy np. śląskiej, podwawelskiej cebula średniej wielkości przyprawy: szczypta soli, płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta ostrej papryki mielonej, łyżeczka ziół prowansalskich Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę (najlepiej o bokach 1-2 cm). Kiełbasę pokrój w plasterki lub półplasterki, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki
Kulinarny S.O.S.łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania – jedno jajko
naRuszcienajlepszy będzie kawałek mięsa z widocznymi przerostami tłuszczu dzięki temu mięso nie będzie suche po usmażeniu Plastry schabu każdy 2 cm. gruby kopiasta łyżka masła + łyżka oleju sól grubo mielony pieprz Masło czosnkowe 100 gramów masła 2 średnie ząbki czosnku szczypta soli kopiasta łyżka posiekanej zielonej pietruszki Masło czosnkowe Bardzo miękkie masło mieszamy z zieloną pietruszką, solą i przeciśniętym(...)folią spożywczą. Steki ze schabu Plastry schabu nacinamy z jednej strony nożem w "kratkę". Na patelni rozgrzać solidną łyżkę masła z łyżką oleju włożyć mięso przyprawić solą i grubo mielonym pieprzem, smażymy ok. 4 minuty z każdej strony. Po przewróceniu na drugą stronę można przykryć pokrywka. Aby się upewnić czy steki są dosmażone nacinamy lekko nożem jeżeli płyn
Andzia Pichcikubańsku: 200g suchej czarnej fasoli lub 2 puszki gotowanej 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 1 mala cebula sól pieprz 0,5 łyżeczki kuminu mielonego 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 0,5 łyżeczki oregano 1 łyżka koncentratu pomidorowego 0,5 łyżeczki octu winnego 0,5 łyżeczki cukru trzcinowego 5 łyżek oliwy Jak zrobić czarna fasola po kubańsku: Zaczynamy
Dorota Smakujegrilla. Palce lizać! Składniki: 1 kg ziemniaków 2 łyżki masła 1-2 ząbki czosnku pół pęczka pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, kurkuma Dodatkowo: foliowy worek do pieczenia *** Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości ziemniaków) *** *** Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz
Blog z Apetytem