mielone - 47549 przepisów (strona:637/3170)

Meksykańskie naleśniki zapiekane z serem 183

całej rodziny.     Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli Farsz meksykański: 300g mielonego mięsa wołowego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów(...)czerwonej papryki 1 papryczka chilli 1/4 szklanki bulionu (lub wody) 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 2 łyżki przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, kmin rzymski, oregano, papryka mielona – słodka i ostra Dodatkowo: 10dkg żółtego sera olej do smażenia       *** Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Na patelni

Blog z Apetytem
Gulasz węgierski (Gulasch ungherese) 109

czerwona papryka 1  ż ó ł ta papryka 2  ł y ż eczki mielonej s ł odkiej papryki  1  ł y ż eczka mielonej ostrej papryki  2-3 gałązki natki pietruszki 3 z ą bki czosnku  oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 800 g di  spezzatino di bovino Amica

La grande e la piccola cuoca
Hiszpańska zupa fasolowa 122

łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka siekanych pomidorów 1 papryka czerwona 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1/2 papryczki chili suszonej 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 2 liście laurowe pół bazylii sól oliwa z oliwek Jak zrobić hiszpańska zupę fasolową: Zaczynamy od fasoli, wsypujemy ją do miski i zalewamy wodą. Następnie zostawiamy

Dorota Smakuje
Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim  110

pietruszki świeżo mielony pieprz Rozpoczynamy od przygotowania sera. Papryczkę chili drobno siekamy. Następnie wyciągamy ser z opakowania, odcinamy jego górę i dodajemy posiekaną papryczkę, natkę pietruszki i świeżo mielony pieprz. Ser przykrywamy i umieszczamy spowrotem w drewnianym pudełku (dzięki temu nie wypłynie). Później kładziemy go na środku wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Następnie zabieramy się za parówki. Każdą

PatiGotuje
Tarta cebulowa 132

pszenna 25 dag · sól · czarny pieprz mielony · masło 18 dag · jajka 4 szt · cebula 1 kg · margaryna 5 dag · mleko 3/4 szkl · śmietana kremówka 20 dag · gałka muszkatołowa mielona  Mąkę, sól i 13 dag masa wyrobić z 1 jajkiem i łyżką lodowatej wody na gładkie, jednolite ciasto. Przykryć, wstawić na 30 min do lodówki. Cebulę obrać, pokroić

przepisy- Milki
Migdałowy serniczek z ricotty z nutką cytryny 81

Dzisiaj mam dla Was wspaniałe bezglutenowe ciasto na bazie mielonych migdałów z intensywną cytrynową nutą. Bardzo lubię takie nietypowe ciasta, bo ile można jeść tradycyjne serniki i szarlotki? Od czasu do czasu warto przygotować coś niecodziennego i próbować swoich sił w innych daniach. Jak większość moich przepisów – ten też jest bardzo prosty i przygotujemy go z zaledwie(...)serniczka z migdałów i ricotty? Nie czekajcie! * polecam dodać 125g jagód, borówek do wnętrza ciasta Składniki na formę o śr. 24cm: – 300g ricotty, o temp. pokojowej – 250g mielonych migdałów (mąki migdałowej) – 100g ksylitolu/erytrolu – 100g miękkiego masła – 4 jajka, o temp. pokojowej – starta skórka z 3 niewoskowanych cytryn – ziarenka z 1 laski wanilii

Be Fit Be Strong
Ciasteczka “gęsie łapki” wg Aleex 77

całego serca. Tym bardziej, że ich przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, ot zaledwie kilkanaście minut. Składniki na ok. 70 “gęsich łapek”: • 250 g białego sera mielonego(...)zimnego masła • 375 g mąki pszennej + porcja do podsypywania • 2 żółtka • cukier kryształ Sposób przygotowania: 1. Do miski włożyć zimne masło pokrojone na kawałki. 2. Dodać do masła biały mielony ser. 3. Wsypać mąkę i włożyć żółtka. 4. Wszystkie składniki posiekać nożem. 5. Przesypać całość na stolnicę i szybko zagnieść jednolite ciasto w razie potrzeby podsypując mąką. Jeśli składniki

W mojej kuchni
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym 67

polędwiczką wieprzową. Do tego buraczki. Pycha obiadek.  Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szalotka 1 łyżka masła ghee 1 łyżka oleju 400 g polędwiczki wieprzowej 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1 łyżka suszonego tymianku 200 g mrożonych borowików 1 łyżeczka musztardy imbirowej 1 łyżeczka zielonego pieprzu 4 łyżki whisky 2/3 szklanki gorącej wody 1 łyżka sosu sojowego(...)maśle z oliwą, w międzyczasie dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną szalotkę. Polędwiczkę oczyściłem z błonki, następnie pokroiłem na ok. 1 cm, plastry. Doprawiłem je solą, pieprzem, mieloną papryką, włożyłem na patelnię i obsmażyłem na złoty kolor z dwóch stron. W międzyczasie dodałem tymianek. Zrobiłem miejsce na patelni i włożyłem opłukane i pokrojone borowiki, smażyłem przez około

R'n'G Kitchen
Grzanki z pastą z zielonego groszku i wędzonym pstrągiem 69

wędzonym pstrągiem - przepis na 4 porcje Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować: 8 kromek chleba, 400g zielonego groszku, 2 łyżeczki masła, 2 filety wędzonego pstrąga, kawałek papryczki chili, grubo mielony pieprz, sól, 3-4 łyżeczki chrzanu. 1. Groszek ugotuj do miękkości, ostudź, zmiksuj z miękkim masłem, po czym dopraw solą i pierzem. 2. Chleb(...)upiecz w piekarniku lub tosterze. 3. Papryczkę chili posiekaj. 4. Grzanki posmaruj grubą warstwą pasty z groszku, na wierzch połóż kawałek wędzonego pstrąga, posyp posiekaną papryczką chili i grubo mielonym pieprzem, a na wierzch połóż pół łyżeczki chrzanu. W połączeniu z ciepłą herbatką wyszło cudne śniadanko

Z notatnika dietetyka
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 105

przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.     Surówka pasuje do… Schabu w sosie własnym Kotletów drobiowych z serem i majonezem Gniazdek z mięsa mielonego Kotletów drobiowych mielonych Kotletów rybnych siekanych

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 105

przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.     Surówka pasuje do… Schabu w sosie własnym Kotletów drobiowych z serem i majonezem Gniazdek z mięsa mielonego Kotletów drobiowych mielonych Kotletów rybnych siekanych

Kulinarne S.O.S.
Babeczki makowo-marcepanowe 98

migdałów, jeśli nie posiadacie mąki migdałowej oraz zmielenia maku. Można to także zrobić używając młynka do kawy. 200 g masy marcepanowej 100 g mielonego maku 130 g migdałów mielonych lub całych/płatków 250 g chudego twarogu 100 g mleka 70 g masła 50 g ksylitolu 120 g mąki 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masę

Kucharzyca
Zupa krem z marchewki z imbirem i mleczkiem kokosowym 76

wody sok z 1/2 limonki 165ml mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 2 szalotki 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz Do dekoracji świeże listki kolendry 1 łyżka śmietany 18% na porcję   Wykonanie Marchewkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Obraną szalotkę kroimy

Tajemnice Smaku
Domowa granola z kakao, miodem, olejem kokosowym… 62

słupkach lub posiekanych 100g orzechów włoskich – pokruszonych na kawałki 30g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki soli różowej himalajskiej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego kardamonu Wykonanie W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Olej kokosowy, miód i cukier podgrzewamy w małym garnuszku, tylko do rozpuszczenia składników, nie gotujemy. Wlewamy mieszaninę do suchych składników

Tajemnice Smaku
Dolcetti Alle Nocciole – świąteczne ciasteczka orzechowe z mąką kasztanową 74

półkach w każdym spożywczym sklepie. Można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub w sprzedaży internetowej. Według wskazówek z oryginalnego przepisu* mąkę kasztanową możemy zastąpić tartymi lub mielonymi orzechami lub migdałami. Ale skoro ma być mąka kasztanowa, to ma być! Jak przygotować mąkę kasztanową w domu? Wystarczy świeże jadalne kasztany podpiec w piekarniku, obrać, zmielić, znowu podpiec(...)układamy nacięciem do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C około 20 – 30 minut. Studzimy, obieramy ze skórki i mielimy w malakserze. Zmielone kasztany rozkładamy ponownie na blaszce i suszymy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 50°C z funkcją termoobiegu około 2 – 3 godziny. Wystudzone i wysuszone kasztany mielimy

Tajemnice Smaku