Malinowe serniczki z suszonymi wiśniami i żurawiną podane z pestkami granatu i sosem czekoladowym MALINOWE SERNICZKI Z BAKALIAMI /przepis własny/ 350 g twarogu sernikowego 30 g malinowego budyniu w proszku (bez cukru) duże jajko łyżka masła kakaowego (można zastąpić zwykłym) 15 g soczystych wiśni Bakalland 15 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego
Poranek na słodkokaszy jaglanej z czekoladowymi kamyczkami i pestkami granatu KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą miksera
Poranek na słodkoOwsianka na mleku migdałowym z waniliowym "smoothie mixem" podana z awokado, budyniem czekoladowym i prażonymi płatkami kokosa Do przygotowania owsianki użyłam miksu australijskiej marki Natural Evolution, która: - jest bezglutenowa - nie zawiera glutenu, nabiału, zbóż - zawiera skrobię oporną - ma niski indeks glikemiczny - nie zawiera zagęstników, gumy guar ani konserwantów - jest w 100% roślinna - nie zawiera soi, jajek - jest wegańska
Poranek na słodkozamieszaniu i odczekaniu około 7 minut uzyskujemy gęstą, aromatyczną owsiankę. W smaku jest lekko słodka, z dyskretną, orzechową nutą. Przyznam, że wolałabym popping w wersji niezmielonej, ale taki jednolity "budyń" równie dobrze smakuje. Warto dodać do niej wyrazistych dodatków, np. prażonych orzechów, cytrusów czy sosu czekoladowego. * Allos Hofgemüse Torstens Tomate Lauch To pasta z pora i pomidorów, świetna
Poranek na słodkozaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna. Gotować około 7 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia. Po tym czasie dodać budyń rozrobiony w 70 ml mleka i zamieszać. Gotować jeszcze około minuty, po tym czasie lekko ostudzić i przelać do miseczki. Smacznego! *** ENGLISH VERSION: GLUTEN-FREE OATMEAL WITH SUPERFOODS
Poranek na słodkomożecie już zajadać, jeśli jednak zupa wydaje się Wam za gęsta to dodajcie do niej śmietankę lub mleko i ponownie zagotujcie. Zupa smakuje niemal jak dyniowy budyń i jest wyśmienita! Według mnie dzieci się w niej zakochają, bo jest aksamitna, delikatna i słodka. Ja zajadam ją z maślanymi herbatnikami - mniam! :) ___________________________________________________________________ Ten przepis to ulubiona zupa krem Dominika, pyta
Cooking Monsterzaskarbicie sobie serca tych, których tym sernikiem poczęstujecie. Gwarantuję... Składniki: 800 g zmielonego twarogu na sernik 310 g puree z dyni 4 jajka 170 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany (18%) 1 mała łyżeczka ekstraktu pomarańczowego (domowego, klik) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki przyprawy do piernika (domowej, klik) Składniki na spód : 180 g ciastek
Kuchnia u KrysiSkładniki 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki maki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 8 łyżek gorącej wody 1 budyń śmietankowy 50 ml alkoholu + 8 jabłek obranych i pociętych na 8 części Sposób przygotowania Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę, na ciasto położyć jabłka wciskając w ciasto - super zabawa
Z notatnikaSpód: -24 ciastka petit beurre Masa serowa: -1 kg. mielonego twarogu w wiaderku -1/2 szklanki oleju -3 szklanki mleka -1 szklanka cukru -2 jajka -4 żółtka -1 opakowanie budyniu śmietankowego (65 g.) -1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej -5 kropli aromatu cytrynowego Wierzch: -5 białek -1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania: Masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować ze sobą
Magia jedzenia.Ciebie zainspirują. :) M I E J S C E VII Kukurydziana tarta z gruszkami i miodem Ciekawy pomysł na wykorzystanie płatków kukurydzianych jako spodu. Do tego aromatyczny budyń jaglany z dodatkiem gruszek i miodu. Pyszne. M I E J S C E VI Chlebek jaglano-dyniowy Wilgotny, bezglutenowy, naturalnie słodki. Bez białej mąki i cukru. Świetny pomysł
Kuchnia EllieDomowe budynie to szybki i łatwe dania, które są zdecydowanie bardziej zdrowe niż ich odpowiedniki w proszku, które możemy dostać w sklepie. Doskonałe wychodzą z kaszy manny lub jaglanej - jak w tym przepisie. Jesli chcemy zrobić coś ciekawszego to na przykład możemy dodać trochę młodego jęczmienia, żeby uzyskać ciekawy zielony kolor
Milion Smakówjuż przemielonego,ale nie tego z wiaderka) 200 g cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy dodatkowo: 1 opakowanie czekoladek Reese's Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy drobno i mieszamy je z roztopionym i ostudzonym masłem (powinny mieć konsystencje mokrego piasku) Masą wylepiamy
Bon appetit mon amiewydaniu świetnie współgrają . Składniki : Foremka 25X35 cm 1 kg sera na sernik ( u mnie wiaderkowy) 1 szklanka (220g) cukru 200 ml śmietany 30% 4 jajka 2 op budyniu śmietankowego (40g - proszku ) 300g puree dyniowego 1 łyżeczka cynamonu herbatniki do wyłożenia spodu foremki (ok 15 sztuk ) Wykonanie: Przygotowanie rozpoczynamy od sporządzenia puree dyniowego . W tym celu
Malinowa Kawiarenkawyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 15 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu malinowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier
Kolorowa kuchnia Elkioraz żółtkami. Pozostałą ilość mleka zagotować. Do gotującego się mleka dolać mleko ze składnikami masy budyniowej.Mieszając gotować aż zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Zmiksować masło, powoli dodając po łyżce budyniu,utrzeć na gładki krem. Galaretki rozpuścić wg instrukcji na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową,ułożyć jedną część migdałowego biszkoptu,nałożyć 2/3 kremu,przykryć drugim biszkoptem
Kolorowa kuchnia Elki