budyń - 12640 przepisów (strona:646/843)

Sernik z brzoskwiniami 130

Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 serki krówki (1/2 kg) 1 jajko + 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki margaryny Beza:   7 białek + 1 szklanka cukru Brzoskwinie z puszki Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem. Zagnieść z pozostałymi składnikami na ciasto.     Blachę

Kuchnia smaków
Tarta z malinami i borówkami 124

połączyć z 160 gram masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić.  Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami.  Można całość polać białą czekoladą.  Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki

Kuchnia smaków
Sernik marmurkowy z czekoladą 237

100g cukru   2 łyżki cukru waniliowego 1 szczypta soli 500g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 700 ml śmietany 12-18% 2 jajka (duże lub 3 małe) 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego   1,5 łyżki kaszy manny Dodatkowo: herbatniki do wyłożenia spodu kakao do posypania wierzchu    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia. (Czekoladę

Di gotuje
Metrowiec 618

mleka. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia masy. Następnie zdjąć z palnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej.   Miękkie masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać ostudzony budyń- miksując za każdym razem.   Ostudzone ciasta wyjąć z foremek i pokroić na kromki o grubości ok. 2 cm. Smarować je kremem budyniowym i przyklejać na przemian jasne i ciemne

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto fasolowe z mozzarellą 152

Składniki: 6 jajek z czego tylko 3 żółtka 3 budynie waniliowe 1 miarka odżywki białkowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka zmielonych nasion chilli 1 opakowanie kisielu wiśniowego 2 łyżki kakao 4 łyżki oleju rzepakowego kuleczki mozzarelli - 10 kuleczek mini 1 puszka czerwonej fasoli (odsączona) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz mozzarelli zmiksuj na bardzo gładką masę. Przelej do blaszki

ClauditteMissCooking
Sałatka z kaszą pęczak, zielonym ogórkiem i rzodkiewką 134

tylko to możliwe, a w sałatkach smakują mi najbardziej. Poza ulubioną gryczaną często przygotowuje sałatki z kaszą pęczak. Kasza jaglana już czeka w kolejce do wykorzystania, w planach mam budyń jaglany.  Dzisiejsza sałatka jest bardzo orzeźwiająca, z dodatkiem zielonego ogórka, skórki z cytryny i chrupiącej rzodkiewki. Aby wzbogacić smak sałatki i dla witamin, dodałam posiekaną natkę z pietruszki, którą

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe i ekspresowe ciasto z truskawkami {gf, sf}. 222

Marzyło mi się ciasto z truskawkami. Tak po prostu. Pulchne ciasto i truskawki. Zero udziwnień w stylu budyniu, kruszonki, czekoladowej polewy czy tam innych bajerów. Miało być nudno i standardowo… Tak też wyszło! Co wcale nie oznacza, że ciasto nie jest, przy okazji, pyszne. Jest miękkie, a dodatkowo, ekspresowe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jeśli na przygotowanie weekendowego deseru

Fill The Bowl
Czekoladowy budyń owsiany z truskawkami 155

truskawek (ok. 75g). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mleko z płatkami, kakao i odstawiamy na noc do lodówki 2. Rano owsiankę z dodatkiem banana miksujemy na gładką masę. 3. Budyń dekorujemy truskawkami. Owsianka jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości i zwiększa perystaltykę jelit, - potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tort Karmelove - z miłości do solonego karmelu 150

wanilii i zacznij powoli dodawać masę, cały czas mieszając energicznie trzepaczką. Garnek wstaw z powrotem na ogień, cały czas mieszaj i gotuj, aż krem zgęstnieje i uzyska konsystencję gęstego budyniu. Następnie przełóż do salaterki, przykryj folią spożywczą i odstaw do całkowitego wystudzenia. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę i zacznij dodawać krem łyżka po łyżce. Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję, masę

Food Square
Waniliowe ciasto z truskawkami - (kubeczkowe) 371

użyłam w zastępstwie serków tutti z Biedronki ) 2 kubeczki cukru  3 duże jajka 1 kubeczek oleju 3 kubeczki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 op budyniu waniliowego - 40g - proszek ok pół kg truskawek łyżka mąki ziemniaczanej. Wykonanie  : Do miski wykładamy serki , Jeden kubeczek myjemy i osuszamy , będzie on naszą miarką na pozostałe produkty. Do suchego kubeczka

Malinowa Kawiarenka
Kokosowy budyń z tapioki z wiśniami 126

lubicie najbardziej. Tapioka czyli produkt skrobiowy otrzymywany z bulw manioku, be smaku a więc przyjmuje smak taki jaki mu nadamy, tym razem kwiatów pomarańczy. Zapraszam na pyszny deser. Kokosowy budyń z tapioki z wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowe mleko jaglane 142

siły na gotowanie. Pozostańmy w temacie koktajli – przygotowałam dla Was mleko jaglane. Świetnie smakuje z poranną kawą i wykorzystacie je do przygotowania innych napoi jak i deserów (np budyń wczoraj na nim zrobiłam). Do przygotowania mleka jaglanego potrzebujemy: 1 szklankę kaszy jaglanej 3 szklanki wody szczyptę soli Kaszę jaglaną umieszczamy na sitku i przepłukujemy aż woda będzie przezroczysta. Gotujemy

Szybko Tanio Smacznie
CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY PUDDING CHIA 114

Omega-3 oraz wapń. Dodatkowo są niskokaloryczne i obniżają poziom złego cholesterolu. Taki pudding to fajna opcja dla osób dbających o zdrowe odżywianie oraz dla dzieci, bo przypomina budyń, ale w zdrowszej wersji, a co najważniejsze nie znajdziesz w nim grama cukru ;) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 4 łyżki nasion chia 3/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 3/4 szklanki

Calzonella.com
Krem malinowo - kakaowy z czekoladą i bitą śmietaną 237

Przepis na deser o delikatnym smaku z kremu przygotowanego z budyniu i żółtek. Krem jest zrobiony podobnie jak w deserze śmietankowo - kakaowym , jednak tylko jego smak pozostaje podobny. Deser z rozmazanymi warstwami kremu i inaczej podany nabiera odmiennego charakteru. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Crumble z jabłkami i rabarbarem 124

Jabłka i rabarbar posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez około 40 minut. Crumble podajemy ciepłe z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, sosem waniliowym lub budyniem. * Jak przygotować cukier waniliowy? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu przygotować domowym sposobem. Jeśli raz spróbujecie, nie sięgniecie już po cukier z torebki (który najczęściej nie jest waniliowym

Smakowity Blog Kulinarny