mniejszych) 1/2 puszki masy krówkowej (250 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 125 g solonych orzeszków ziemnych 125 g czekolady (mleczna i gorzka) 1 budyń waniliowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe pół puszki masy kajmakowej 3 batony Snickers lub orzeszki i czekolada Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder
Kocham Czekoladęmniejszych) 1/2 puszki masy krówkowej (250 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 140 g solonych orzeszków ziemnych 125 g czekolady (mleczna i gorzka) 1 budyń waniliowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe pół puszki masy kajmakowej 3 batony Snickers Sernik Snickers Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło
Kocham Czekoladęostatnią chwilkę. Jest to przepis nawet dla tych osób, które, tak jak ja, nie są fanami makowca, jest obłędny! Składniki: puszka masy makowej 3 jajka łyżka mąki ziemniaczanej, lub budyniu garść rodzynków garść orzechów garść suszonych śliwek łyżka masła 200 g herbatników, lub innych suchych ciastek lub wafelków 4 duże łyżki Nutelli 4 łyżki miodu płynnego Zaczynamy od pokruszenia ciastek
Kocham CzekoladęPrzygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru, 8 jaj, kostkę masła, budyń waniliowy, olejek waniliowy lub 3-4 torebki cukru waniliowego a jeszcze lepiej laskę prawdziwej wanilii, którą kroi się drobno, cytrynę i bakalie: torebkę (10 dag) rodzynek, 3 dag płatków migdałowych
Kocham Czekoladęszklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka
Kocham Czekoladęgoji to doskonała propozycja dla każdego, nie tylko osób na diecie, ale wszystkich tych, którzy pragną odżywiać się zdrowo, nie rezygnując przy tym z przyjemności :) Smak jaglanego brownie przypomina budyń czekoladowy, ale nie jest zbyt słodkie (poziom słodkości jak w gorzkiej czekoladzie). Ma miękką, a przy tym zwartą i sprężystą konsystencję. Jest też bardzo wilgotne. Płatki migdałowe dają fajne chrupnięcie
MyCookBook.plsię w ustach:) Są kruche, odpowiednio słodkie i bardzo cytrynowe. Polecam:) Potrzebujemy: 100g mąki pszennej 150g mąki kukurydzianej 2 żółtka 1 cytryna 120g cukru trzcinowego 150g masła 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy, z cytryny wyciskamy sok i ścieramy skórkę. Z wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto i wstawiamy
WYSPA SZCZĘSLIWAdrożdżowe to ostatnio jedno z moich ulubionych. Delektuję się jego zapachem jeszcze w trakcie pieczenia. Najbardziej lubię cieplutkie ze szklaneczką mleka. Przygotowuję je ze świeżymi owocami, konfiturami, serem i budyniem. Ten przepis to ostatnio mój ulubiony. Jest puszyste, pięknie wyrasta, zachowuje świeżość, również następnego dnia. Zrobiłam je , wykorzystując konfiturę jagodową z zeszłego roku ale równie dobrze można je upiec
WYSPA SZCZĘSLIWADrożdżówki lubimy wszyscy. Na słodkie śniadanie, do kawy, na przekąskę. Z owocami, serem , budyniem, z kruszonką i lukrem....mmmmm. Te domowe, bez polepszaczy spokojnie możemy podawać naszym najmłodszym :) POTRZEBUJEMY: (na około 9 drożdżówek) 550g mąki pszennej 75g mała 1 jajko+ żółtko 1 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 5 łyżek cukru 10 śliwek szczypta bułki tartej 1 roztrzepane jajko
WYSPA SZCZĘSLIWAWypróbujcie koniecznie, na pewno nie pożałujecie. Spód: 210 g ciasteczek digestive 60 g masła Sernik: (Składniki w temperaturze pokojowej) 700 g sera na serniki 6 jaj 150 g cukru budyń waniliowy 4 dojrzałe banany sok z 1 cytryny Galaretka: 2 banany galaretka cytrynowa Spód: ciasteczka bardzo drobno pokruszyć. Masło stopić i wymieszać z ciasteczkami. Spód tortownicy (śr.21cm) wylepić dokładnie
Smakołyki AsiCavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :) Omlet: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż do ścięcia. Krem: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka odżywki
Chocolate Muffin Blogdodaj opłukaną kasze jaglaną, daktyle oraz rodzynki. Całość gotuj na małym ogniu około 15-20 minut Pamiętaj, aby kasza się nie przypaliła. Zdejmij z ognia zblenduj. Jeśli budyń będzie za gęsty, dolej mleka Posyp ulubionymi owocami, orzechami lub wiórkami kokosowymi SMACZNEGO
Kukuleczkinadzieniem to poezja. Można oczywiście nadzienie zrobić tylko z serka i z owoców, ale moja wersja to już jest tzw. wypas Przepis na thermomix na dole. Przygotowanie nadzienia- ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu. odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie dodać serek waniliowy i wymieszać. Drożdże pokruszyć, wlać ciepłe mleko,dodać cukier, łyżkę mąki i sól, wymieszać i odstawić
Kuchnia Pokoleńpieczenia. Powoli, cały czas mieszając, dodać mąki do utartych jajek z cukrem. Na końcu dodać ostudzone masło i mieszać, aż do uzyskania ciasta o konsystencji np. budyniu. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec przez około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu
Moje domowe kucharzenietwarogu półtłustego 2 łyżki mleka w proszku 1,5 szklanki cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% 150 ml mleka 2% 6 jajek 1 serniks lub budyń śmietankowy Wierzch: ½ litra śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 1 szklanka świeżych lub mrożonych truskawek 1 łyżka cukru 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszaj
Wanilia i Kardamon