Ciasto Hali 210Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaa
sernik z kawą i kardamonem 587laski wanilii szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki kawy mielonej (użyłam Peruwiański Flaming Eco Blik) na sernik: 1 kg sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju skórka z 1/2 cytryny na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu kilka kostek gorzkiej czekolady łyżka cukru pudru Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowo-kajmakowy 186biszkoptowych ) lub ciastek - biszkoptów 200 masła Masa serowa: 750 g miękkiego sera twarogowego 1/2 szklanki cukru 4 jajka 200 masy kajmakowej 300 g pure z pieczonej dyni 1 budyń waniliowy szczypta cynamonu Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, stawiając na małym ogniu. Rozpuszczone odstawić do ostygnięcia. Okruszki biszkoptowe/biszkopty pokruszyć w malakserze. Do poruszonych ciastek wlać przestygnięte masło - połączyć
kolorowotorcikowo
Tarta z nadzieniem dyniowym 171Delikatny, kruchy spód wypełniony kremowym, dyniowym nadzieniem, bardzo przypominającym w smaku… budyń :) Aromatyczny, lekko korzenny na bazie puree z dyni. Jeśli lubicie takie smaki, a przede wszystkim jeżeli uwielbiacie dynię, to gorąco polecam Wam wypróbowanie przepisu. Tarta jest subtelna w smaku, doskonale wyważona i ma fantastyczną konsystencję: miękką, ale zwartą (masa na pewno się nie rozpłynie). Podana z bitą śmietaną
MyCookBook.pl
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 222łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto
Kolorowy Przepisownik
Fiona 182Składniki biszkopt z 3 jajek sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym) budyń malinowy z cukrem, 3 opak delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy
Gotowanie moimi oczami
Drożdżówki z serem 215składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Po tym czasie w każdej bułce robimy wgłębienie dnem szklanki, naciskając aż do samego spodu. Następnie wypełniamy masą serową. Masę serową możemy zastąpić budyniem, masą makową lub marmoladą. Pieczemy około 15 mniut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Mieszamy cukier puder z gorącą wodą. Smarujemy wystudzone drożdżówki i od razu obsypujemy kokosem
Gotowanie moimi oczami
Budyniowe ciasteczka z oczkiem 189Składniki mąka pszenna, 220g masło, 110g cukier, 100g cukier waniliowy, 1 małe opak budyń waniliowy, 1 opak (40g) żółtko jaja, 2 szt mleko, 2 łyżki marmolada owocowa Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości
Gotowanie moimi oczami
CIASTO " PYCHOTKA" 627utrzeć z cukrem, dodać mąkę i ½ szklanki mleka – dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i powoli wlać żółtka utarte z cukrem i mąką stale mieszając. Zagotować jak budyń i wystudzić (od czasu do czasu mieszając). Do utartego masła dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i ucieramy. Jedną część ciasta wykleić na blaszkę, posmarować dżemem i przykryć ubitą pianą
Darcia w kuchni
Chleb żytni na zakwasie ze słonecznikiem 263Przygotować zaczyn. Do miski przełożyć zakwas, dodać mąkę i letnią wodę. Wymieszać dokładnie, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 godzin. Zaczyn powinien mieć konsystencję gęstego gorącego budyniu, wszystko zależy od mąki, jeśli będzie za bardzo gęsty dodać nieco więcej wody. Przygotować ciasto właściwe. Do przygotowanego wcześniej zaczynu dodać wszystkie składniki czyli: wodę, sól, słonecznik oraz wymieszane mąki
Monia miesza i gotuje
Sernik w kruchym cieście. 234trzykrotnie mielonego twarogu + 125 ml ciepłego mleka (lub 500 g twarogu z wiaderka) 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 30 g mąki ziemniaczanej lub białego budyniu (np. waniliowego) 6 ubitych na sztywno białek 20 g drobno pokrojonej kandyzowanej skórki cytrynowej Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ser ubijamy z cukrami, mąką, połową piany
Rozpustne gotowanie
Orzechowa pychotka 690powidła i posypać połową orzechów,z drugą częścią zrobić tak samo i upiec oba placki w 180 stopniach 18-20 min(patrze żeby lekko się zrumieniło) masę gotujemy jak budyń,czyli odlewamy pół szkl mleka i mieszamy w nim mąkę cukier,resztę mleka zagotowujemy i wlewamy naszą mieszankę ,mieszamy aż zgęstnieje,studzimy ,miksujemy z margaryną na gładką masę przekładamy placki
Swojskie jedzonko
Sernik jesienny (sernik dyniowy na orzechowym spodzie) 214pudru Masa serowa: 1kg twarogu mielonego 6 jajek 1 budyń śmietankowy 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200g puree z dyni 2 łyżki miękkiego masła
Amatorka kuchenna
Sernik na ciemnym spodzie 287kostka palmy 4 szklanki mąki 2-3 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru 3 żółtka Masa: 1,5 kg twarogu 5 jajek + 3 białka 1 budyń śmietankowy 2 szklanki cukru cukier z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, może się trochę sypać ale to nic. Wystarczy zbić w jako taką kulkę aby podzielić na dwie
Pelusiowa Kuchnia
Mus czekoladowo - bananowy z awokado 178miksuję. Powstaje gęsty mus, który nazywam "domową nutellą". Świetnie nadaje się na kanapki, ale także do jedzenia łyżką ;) Prawdziwa pycha! Można też dodać do musu mleka - nabierze on konsystencję budyniu. I to jakiego! ;) Smacznego! aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!