budyń - 12640 przepisów (strona:645/843)

Pudding z tapioki z musem malinowym 166

wolnym ogniu ok. 10-15 minut ciągle mieszając, aby pudding się nie przypalił. Tapioka jest ugotowana gdy kuleczki staną się całkowicie przezroczyste, a całość ma konsystencję lekko rozrzedzonego budyniu. Ugotowaną tapiokę przełożyć do małych słoiczków lub pucharków, wtedy zgęstnieje. Tak przygotowany pudding odstawić do schłodzenia do lodówki. Maliny zblendować. Można je lekko osłodzić. Wyłożyć na gotowy pudding przed jedzeniem

Fabryka pomysłów
Tarta z porzeczkami i truskawkami 155

zrobię? Miałam ochotę na tartę. Zaczęłam więc przeglądać przepisy na tarty z porzeczkami, ale nie znalazłam nic, co by mi przypadło do gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była

Moja Delicja
czekoladowa tarta z jagodami 137

stopni. Piec ok 20 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki i 1/2 szkl mleka, rozmieszać. Pozostałe mleko ze śmietanką zagotować, na wrzątek wlać masę jajeczną, ugotować gęsty budyń, zdjąć z ognia, dodać masło i połamaną na kawałki czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i powstania gładkiego kremu. Krem od razu wylać na tartę (może być jeszcze ciepła), wierzch wyrównać, lekko

6niebo
ciasto pijak z bakaliami 153

przez około 30 minut. Wystudzić.  Przygotować krem: mąkę ziemniaczaną wymieszać z żółtkami, orzechami, cukrem pudrem i połową mleka. Wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem. Na końcu wmieszać odsączone rodzynki i skórkę pomarańczową. Krem wyłożyć na ciasto i wyrównać. Biszkopty nasączyć w pozostałym rumie i ułożyć na kremie. Składniki polewy rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lodowe partfait z leśnymi owocami, truskawkami w słoiczku 114

akurat mamy w domu. Ograniczyć może was tylko fantazja. Takie słoiczki są świetne na piknik pod warunkiem, że nie ma w nich lodów. Wtedy warto dać dużo owoców, budyniu, kremu, śmietany, bakalii. Ten deser jak i wiele innych znajdziecie w nowym numerze Magazynu "Maszkety" , do lektury którego serdecznie zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
kruche babeczki z bezą i rabarbarem 154

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 jaj 3 - 4 łyżki kwaśnej śmietany   1 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru pudru wykonanie: Rabarbar obieram, kroję na kawałki, zasypuję 1/2 szkl. cukru i odstawiam do lodówki, żeby puścił sok. Mąkę, cukier, masło, wanilię, proszek do pieczenia, śmietanę

babka w formie
PULCHNIUTKIE PANCAKES Z TWAROGIEM I BUDYNIEM 177

Składniki na 2 porcje: 2 białka (30 g) 1 jajko (65 g) opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 2 łyżki mąka pszenna pełnoziarnista (30 g) 80 g chudy twaróg 1 łyżeczka miód (6 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki do 2 porcji: 300 g jogurtu naturalnego, 200 g banana 2 białka ubić z sodą oczyszczoną osobno. Resztę składników zmiksować

Vroblewska-fitlife
CLAUFOURTIS Z CZEREŚNIAMI 130

Claufourtis to pieczony, francuski deser. Właśnie ten deser przygotowujemy z czereśniami, chociaż możemy  użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty, kremowy budyń o przyjemnym słodkim smaku. Podajemy ciasto lekko ciepłe, posypane cukrem pudrem i udekorowane owocami. Polecam je szczególnie małym dzieciom, za swoją kremową konsystencję, przyznam że deser znika w migu

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik wiedeński bez spodu.Z prawdziwego sera 742

kurzych jaj półtorej szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 5-6 łyżek śmietany 18% mąka pszenna typ 450 lub 500 3 łyżki kopiaste 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g każde – bez cukru Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek.Utrzyj masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puch i powoli dodawaj po jednym żółtku

Z Kuchni Do Kuchni
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 126

ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru - 2 opakowania budyni waniliowych - laska wanilii (tylko ziarenka ze środka) ponadto: świeże truskawki około 2 szklanki W rondlu o grubym dnie podgrzej do temp. 80 -85 stopni C 500 ml mleka, całą śmietankę

SMYKWKUCHNI
Porzeczkowy przekładaniec 202

żółtkami. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: na pierwszy placek wykładamy połowę musu porzeczkowego, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy krem budyniowy (jeśli jest bardzo rzadki chłodzimy go 10 minut w lodówce), przykrywamy kolejnym plackiem, na którym rozsmarowujemy

Cynamonowe szczęście
Serniczek z mascarpone i świeżymi owocami 140

serniczek z dodatkiem świeżych owoców to doskonały deser na letnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem

Smakołyki Asi
Tartaletki z owocami 97

Tartaletki wkładamy do piekarnika nagrzanego  do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut.  Tartaletki po ostudzeniu napełniamy wcześniej przygotowanym  (zgodnie z przepisem na opakowaniu) budyniem waniliowym  i dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego

Pyszności Słodkości
Jedzenie i KONKURS czyli sobotnie zapowiedzi! 183

Upały, upały... doskwiera wysoka temperatura ale jeść trzeba. Niebawem zaproszę Was na kakaowy budyń jaglany z sezonowymi owocami, na cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami oraz na coś słodkiego czyli ciasto podwójnie czekoladowe z owocami. Koniecznie wpadnijcie na bloga w poniedziałkowy poranek ! wówczas rozpocznie się konkurs dotyczący kasz wszelkich a nagrodą będzie... sami zobaczycie! Miłego popołudnia Kochani

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kakaowy budyn jaglany z owocami sezonowymi czyli Niedzielne Sniadanie odc.85 190

czyli inna odsłona budyniu jaglanego. Tym razem wersja kakaowa z cała górą owoców. Przepis idealny dla alergików pod warunkiem zastosowania dozwolonego mleka i owoców, kakao można zastąpić karobem. Kakaowy budyn jaglany z owocami sezonowymi  budyń: 400 ml dozwolonego mleka 4 czubate łyżki płatków jaglanych łyżka kakao lub karobu słodzidło do smaku owoce - u mnie czereśnie, porzeczki i maliny opcjonalnie

Dzieje kuchennej Wiewióry