budyń - 12640 przepisów (strona:639/843)

Zielony budyń jaglany 77

Domowe budynie to szybki i łatwe dania, które są zdecydowanie bardziej zdrowe niż ich odpowiedniki w proszku, które możemy dostać w sklepie. Doskonałe wychodzą z kaszy manny lub jaglanej - jak w tym przepisie. Jesli chcemy zrobić coś ciekawszego to na przykład możemy dodać trochę młodego jęczmienia, żeby uzyskać ciekawy zielony kolor

Milion Smaków
Sernik z Reese's 137

już przemielonego,ale nie tego z wiaderka)   200 g cukru   1 cukier waniliowy  4 jajka   3 łyżki śmietany 30%   2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy dodatkowo: 1 opakowanie czekoladek Reese's Przygotowanie: spód:  Ciastka kruszymy drobno i mieszamy je z roztopionym i ostudzonym masłem (powinny mieć konsystencje mokrego piasku) Masą wylepiamy

Bon appetit mon amie
Sernik dyniowo -cynamonowy 204

wydaniu świetnie współgrają . Składniki : Foremka 25X35 cm 1 kg sera na sernik ( u mnie wiaderkowy) 1 szklanka  (220g) cukru 200 ml śmietany 30% 4 jajka  2 op budyniu śmietankowego (40g - proszku ) 300g puree dyniowego 1 łyżeczka cynamonu herbatniki  do wyłożenia spodu foremki  (ok 15 sztuk ) Wykonanie: Przygotowanie rozpoczynamy od sporządzenia puree dyniowego  . W tym celu

Malinowa Kawiarenka
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 180

wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 15 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka:  5 białek  1 szklanka  cukru  2 opakowania budyniu malinowego bez cukru (2 x 40 g)  1/2 szklanki oleju Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto migdałowe z gruszkami i galaretką 126

oraz żółtkami. Pozostałą ilość mleka zagotować. Do gotującego się mleka dolać mleko ze składnikami masy budyniowej.Mieszając gotować aż zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Zmiksować masło, powoli dodając po łyżce budyniu,utrzeć na gładki krem.  Galaretki rozpuścić wg instrukcji na opakowaniu,pozostawić do stężenia.  Blaszkę wyłożyć folią aluminiową,ułożyć jedną część migdałowego biszkoptu,nałożyć 2/3 kremu,przykryć drugim biszkoptem

Kolorowa kuchnia Elki
FRANCUSKIE PALUCHY Z NUTELLĄ 161

podbramkowej" sytuacji,  kiedy do kawy nie mamy nic, a właśnie usłyszeliśmy w słuchawce: wpadniemy do was za pół godziny.  Zazwyczaj łączę ciasto francuskie z owocami, ewentualnie budyniem.  Tym razem pokusiłam się o połączenie go z orzechową nutellą.  Pyszne paluchy z czekoladowym nadzieniem  baaardzo nam smakowały :))) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  nutella cukier puder Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Kruche ciasto z pianką budyniową i owocami 411

kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka budyniowa: 5 białek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki oleju rzepakowego  maliny lub inne owoce  Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę i zagnieść szybko z pozostałymi składnikami. Ja ułatwiając sobie pracę, robię

kolorowotorcikowo
SERNIK DYNIOWY 166

skórka z 1 pomarańczy - 200g cukru (dałam 220g ksylitolu, ze względu na małą słodycz moich ciastek) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 budyń waniliowy (pominęłam, miałam b.gęsty ser i gęsty mus dyniowy) - 3 jajka Dynię umyć, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę umieścić w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami 197

pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej. Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej – dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą – ciasto ma przypominać konsystencją budyń. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy. inspiracja

FitKot
Kakaowe ciasteczka owsiano - jaglane. 172

szklanki  płatków owsianych Młyny Stoisław   1 szklanka płatków jaglanych 2 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka cukru pudru 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy Winiary 3 jajka 2 łyżki miękkiego masła Wykonanie : Do miski wsypujemy wszystkie składniki oraz masło, jajka roztrzepujemy i również dodajemy do płatków, wszystko dobrze wyrabiamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
“Wegańskie inspiracje ze smakiem” – recenzja 107

Jeśli chodzi o przepisy, to smakowicie wygląda pudding z brązowego ryżu, sałatka południowa z awokado i fasolą, chili z sosem pesto, curry z dyni, salsa do ziemniaków, pina colada, budyń z tapioki i mango z ryżem. Dobrze wyglądają też pomysły na domowe kosze prezentowe np. na Boże Narodzenie czy z życzeniami powrotu do zdrowia. Wegańskie inspiracje ze smakiem. Proste przepisy

Ugotowane pozamiatane
Eklerki z budyniem 122

Domowe eklerki, są znacznie bardziej miękkie niż te sklepowe, ale równie smaczne. Przekładane budyniem i polane czekoladą na wierzchu. Z podanych ilości wychodzi 10 eklerek. 4/5 szklanki wody 4/5 szklanki mąki 4 jajka 100 gram masła 2 jajka 600 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyzki mąki pszennej 4 łyżki cukru Nagrzać piekarnik na maksymalną temperaturę

Czerwony Gupik
Ser a’la koryciński z czarnuszką 148

elementem wyrobu sera jest tzw. skrzep (brrr, co za nazwa). Jest to forma, w jaką przemieni się mleko po dodaniu podpuszczki i odstaniu. Można powiedzieć, że będzie przypominać nieco budyń. Na pewno jak podniesiecie pokrywkę garnka i dźgniecie skrzep nożem, nie będziecie mieć wątpliwości co to skrzep. Jakość skrzepu zależy od jakości mleka jakie użyjemy do wyrobu sera. Jeśli użyjemy

Mieszam w Garnku
Placek kefirowy ze śliwkami 124

śliwkami. Składniki 250 ml kefiru 16 g cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/3 szklanki mąki z sorgo 40 g budyniu waniliowego 2 jajka 10-12 szt śliwek węgierek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka i kefir powinny mieć temperaturę pokojową. Następnie mieszamy je w misce

R'n'G Kitchen