budyń - 12640 przepisów (strona:631/843)

Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 160

jasnej 1 czubata łyżka mielonego młodego jęczmienia 75 g migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach

FitKot
Deser jaglany z jabłkami 100

wszystkie składniki się połączą. Następnie dodajemy posiekane orzechy i chwilę prażymy. Odkładamy do przestudzenia. Zblendowany mus jabłkowy przekładamy na dno pucharków, posypujemy rodzynkami (ilość wg uznania). Dajemy „budyń” jaglany. Na wierzch wykładamy masę orzechową. Dekorujemy plasterkami jabłek

Smaki Na Talerzu
Pudding z tapioki z czereśniami 116

wszystko jednak najbardziej lubię je w wersji deserowej. Puddingi ubóstwiałam odkąd sięgam pamięcią, jako dziecko zjadałam je w dużych ilościach, z biegiem lat już tak mnie nie pociągają klasyczne budynie, ale kiedy mam możliwość zjedzenia egzotycznego puddingu nigdy nie odmawiam. Tapioka to produkt skrobiowy otrzymywany z manioku, stosowany do przygotowywania właśnie legumin, kisieli mlecznych i owocowych. Tapioka jest lekkostrawna, zawiera

Słodki Kompromis
Ciasto czekoladowe na maślance z wiśniami 166

200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego   200ml oleju   220ml maślanki   3 jajka całe   Dodatkowo: 3/4 szkl. wiśni wypestkowanych plus 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego   1. Piekarnik nagrzać do 175C na funkcji termoobieg. 2. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. Dodać cukier, cukier wanilinowy, wymieszać. 3. W drugiej misce

Kubki smaku
Ciasto czekoladowo - wisniowo - orzechowe 228

Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem. Piec około 35 minut w temp 170-180°C. Masa budyniowa Mleko, cukier, żółtka oraz mąkę wymieszać , zagotować. Masło utrzeć i dodawać przestudzony budyń. Ciasto wiśniowo - orzechowe Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować połową masy budyniowej. Wyłożyć połowę wiśni. Przykryć ciastem orzechowym. Posmarować pozostałą masą budyniową. Wyłożyć resztę wiśni. Przykryć drugim płatem

Pysznie & Pięknie
Miodownik z kremem, polewą czekoladową i orzechami 167

bardzo szybko mieszając na małym ogniu, aby nie powstały nam grudki. Gotować ok 5 min. Następnie dodać pół kostki masła I mieszać bardzo szybko, gdy masło się połączy z budyniem to dodać kolejną polowe masła I ciągle mieszać. Dodać olejek migdałowy, wymieszać I przekładać placki gorącą masą.  Polewa: Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu ciągle mieszając następnie polać

kulinarne odsłony pati
Sernik z ciasteczkami oreo 151

zachwyceni.   spód sernika: 150 g ciasteczek oreo 30 g masła masa twarogowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 300 g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4 l aromat pomarańczowy 8 szt grubo pokrojonych ciasteczek oreo masa śmietanowa: 250 ml śmietanki 30% 250 g serka maskarpone 1 łyżka cukru pudru  do dekoracji

Kolorowa kuchnia Elki
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej. 117

zabraknąć na świątecznym stole! idealny na NOWY ROK! Polecam. Składniki na masę serową; 1 kg sera twarogowego 3 jajka 1 szkl cukru 3 łyżki gęstej śmietany 1 op. budyniu śmietankowego 10 dag masła Składniki na spód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki

Radość kipiąca uśmiechem.
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 950

babeczki z nutellą Babeczki z kawałkami białej czekolady Kruche ciasteczka z maszynki Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Mini serniczki z mascarpone Orzechowe ciasteczka nadziane jabłkami (na maśle orzechowym) Szybkie ciasteczka z budyniem (na bazie ciasta francuskiego) Babeczki nadziane krówką Cytrynowe babeczki Kruche ciasteczka do wycinania foremkami Najlepsze kokosanki na białkach Więcej propozycji na małe wypieki znajdziecie tutaj (klik) Większe wypieki: Ciasto orzechowe

Słodkie okruszki
3 najlepsze jaglane desery na zimę, Cafe Bazylia po remoncie 233

Jaglany budyń w 2 wersjach (wegański)/Millet pudding in 2 versions (vegan): z gorzką czekoladą / with dark chocolate bez czekolady / without chocolate 2.  Jaglane praliny w 2 odsłonach/Millet pralines in 2 styles: z białą czekoladą / with white chocolate   z deserową czekoladą / with dark chocolate 3. " Sernik" jaglany w 2 wersjach (wegański)/Millet "cheesecake" in 2 versions (vegan

Qlinarnie i Qlinarnie
Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 300

sernik doskonale się obroni. Pamiętam, że jako dziecko często towarzyszyłam mamie w kuchni podczas robienia ciast. I nie mogłam zrozumieć, jak to, do ciasta daje się kaszę manną, budyń w proszku albo o zgrozo ugotowany ziemniak. Dopiero po latach zrozumiałam, że wszystkie te rzeczy stosujemy po to, aby sernik nie opadał i chodzi o dobre źródło skrobi. Dla zwolenników ciast

Mieszam w Garnku
Sernik z murzynkiem 13093

szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg dobrej jakości białego sera 3/4 szkl. cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania: Murzynek: Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier kakao i wodę i zagotowujemy cięgle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 3/4 szklanki - zostawiamy na polewę. Masę

Kolorowy Przepisownik
Sernik pomarańczowy na herbatnikach 174

mnie 2 x razy po 500 g sera z wiaderka Delfiko  200 g śmietany kremówki 36 %  180 g drobnego cukru  5 dużych jajek  50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej  2 duże pomarańcze (najlepiej bio niewoskowane) 2 paczki zwykłych herbatników  Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Z pomarańczy wycisnąć sok. Do masy serowej

Proste Potrawy
Tort z kremem kawowym 236

tort upiekłam Rodzicom na 30-tą rocznicę ślubu🙂 Składniki biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 225 dkg mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej … Czytaj dalej Tort z kremem kawowym

czarrna od kuchni
Seromakowiec 218

gotowej masy makowej HELIO 250 g białego sera do serników 2 jajka 60 g ciemnej, 80% czekolady deserowej lub gorzkiej część serowa: 500 g mascarpone 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy polewa: użyłam gotowej polewy mlecznej HELIO wykonanie: Herbatniki zblendować, dodać roztopione masło i pomieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić

Ania i Marcin gotują