budyń - 12640 przepisów (strona:626/843)

Szarlotka z bezą i orzechami 165

mama nie piekłaby ciasta z jabłkami. A ileż odmian szarlotek mamy! Na kruchym cieście, na biszkopcie, pełnoziarnista, sypana, tatrzańska, szwajcarska, z kruszonką, z bitą śmietaną, z bezą, z budyniem, z kokosem, z pomarańczą... Wyliczać można bardzo długo i każdy ma swoją ulubioną. My przepadamy wręcz za szarlotką z dużą ilością jabłek i chrupiącą delikatną bezą. To ciasto, które nigdy się

Obiad gotowy
Sernik z rosą (bez rosy) ;P Sprawdźcie dlaczego :) 123

Masa serowa: 2 szkl mleka 3/4 szkl oleju oleju 1 szkl cukru 4 żółtka 4 jajka 1 kg sera białego półtłustego, ewentualnie można zastąpić serem z wiaderka 2 budynie waniliowe Jajka wrzucamy do miski. Miksujemy żeby powstała puszysta masa. Wrzucamy pozostałe składniki i mieszamy. Masa będzie płynna, ale zgęstnieje podczas pieczenia.   Gdy spód się upiecze wyjmujemy go i przekładamy

MojaQchnia.pl
KOPYTKA TWAROGOWE (Bezglutenowe) 153

także wielbiciele obiadów na słodko . Danie to sprawdzi się także jako lekki deser na świeżym powietrzu , lub w gronie bliskich :) SKŁADNIKI : 1 łyżka mąki gryczanej białej 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 200 g twarogu 1 jajko szczypta cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru  * Jogurt naturalny (gęsty lub Grecki)  , suszona żurawina  PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy

Marcepanowa kuchnia
Brownie z kaszą jaglaną 160

kaszę, dodać sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez około 15 minut, do miękkości lub do czasu, gdy cała woda odparuje. Wystudzić. Zmiksować blenderem do otrzymania gładkiego 'budyniu' jaglanego. Wszystkie pozostałe składniki na brownie przełożyć do miski, dodać kaszę i zmiksować blenderem do połączenia się składników. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki podwójnie cytrynowe z kremem jogurtowym 183

łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy mieszając, by nie powstały grutki do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstego budyniu. Krem jogurtowy: 300 g jogurtu greckiego 1 łyżka cukru pudru Jogurt umieszczamy na sitku wyłożonym gazą lub ręcznikiem papierowym, sitko zakładamy na miskę lub garnek, tak by nie dotykało jego

Cynamonowe szczęście
tradycyjny sernik na kruchym 180

pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek  2 białka (pozostałe z ciasta) 1 szklanka cukru pudru 125 g masła 1 opakowanie budyniu na wierzch: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki płatków migdałowych Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Blaszkę do pieczenia wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dwukolorowe ciasto z twarogiem 255

pieczenia 1 łyżka naturalnego ciemnego kakao, przesianego Nadzienie twarogowe: 250 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 1 żółtko 100 g cukru 70 g kwaśnej śmietany 12% 30 g budyniu waniliowego (proszek) Polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1,5 łyżki mleka Przygotowanie: Nadzienie twarogowe: Jajko roztrzepać w misce, połączyć z pozostałymi składnikami nadzienia, rozcierając przy tym twaróg (ja użyłam twarogu

Nastoletnie Wypiekanie
Makowiec z serowym nadzieniem 145

kaszy manny błyskawicznej 4 jajka aromat migdałowy (koniecznie) bakalie: orzechy, rodzynki, kokos Nadzienie serowe: 250 g białego sera półtłustego 2 dojrzałe banany 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 żółtko Ponadto: Powidła śliwkowe 1 łyżka kakao 8 dużych łyżek cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 3/4 l mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałe mleko wymieszać z kaszą

Praktyczna pl
Najlepszy przepis na pączki 167

Składniki: 500 g mąki 40 g drożdży 60 g masła 2 łyżki cukru 1 szklanki mleka 2 jajka+ 2 żółtka 2 łyżki spirytusu sól dodatkowo smalec/olej do smażenia marmolada/ budyń cukier puder   Wykonanie: Pół szklanki mleka podgrzać, wsypać cukier, pokruszone drożdże, 2 łyżki maki, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać

magiczna kuchnia Kasi
Domowy ser koryciński 125

mleka powinien powstać gęsty skrzep (ponieważ ja spodziewałam się czegoś gęstszego, to od razu zaznaczam, że nie jest on tak gęsty jak np. galaretka; w konsystencji bardziej przypomina zwarty budyń). Skrzep pociąć w garnku długim nożem w ok. 1 cm kostkę. Najpierw ciąć prostopadle do powierzchni dna garnka, a następnie pod lekkim skosem. Odstawić na 30 minut. W tym czasie

Bullio
Ciasto Izaura 933

36x24 wysmarować masłem, obsypać mąką, wylać ciasto, wyrównać. Do sera  zmielonego trzykrotnie, dodać cukier, cukier waniliowy, roztopione przestudzone maso, jajka oraz mąkę ziemniaczaną ( zamiast mąki można dodać 1 budyń bez cukru). Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Masę serowa wylać na ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec przez 1 godzinę. Pu upieczeniu

magiczna kuchnia Kasi
BUDYŃ JAGLANY Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄ 198

Pokrojony owoc przekładamy do rondelka, podlewamy lekko wodą i dusimy ok. 10 minut. Pod koniec podnosimy pokrywkę aby odparować wodę i lekko podsmażyć. Wystudzić. Ugotowaną kaszę blendujemy na konsystencję budyniu. Układamy w naczyniu na przemian z uprażoną gruszką i żurawiną. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 134

uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku

Z Kuchni Do Kuchni
Pawi ogon 203

zagotowujemy. Żelatynę zalewamy zimną wodą (ok 4 łyżek), a gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie sztywna dodajemy do niej po łyżce zimnego budyniu, a na koniec wlewamy żelatynę i całość dokładnie miksujemy. Masa jabłkowa: 2 galaretki u mnie cytrynowe 6 jabłek 1/2 szklanki wody Jabłka obieramy i kroimy w plastry, przekładamy do garnka

Cynamonowe szczęście
Sernikowe placuszki z karmelizowanym bananem i orzechami 169

prosto z patelni. Do tego sos z karmelizowanym bananem i orzechami włoskimi. Coś pysznego. Sprawdzą się na śniadanie i jako deser. 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) 1/3 szklanki mleka 1 łyżka cukru Sos: 1 dojrzały banan 3 łyżki płynnego miodu 1/3 szklanki orzechów włoskich Do blendera lub misy miksera wkładamy kawałki twarogu, wbijamy

VioletoweKucharzenie