budyń - 12640 przepisów (strona:625/843)

DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI 199

Drożdżówki lubimy wszyscy. Na słodkie śniadanie, do kawy, na przekąskę. Z owocami, serem , budyniem, z kruszonką i lukrem....mmmmm. Te domowe, bez polepszaczy spokojnie możemy podawać  naszym najmłodszym :) POTRZEBUJEMY: (na około 9 drożdżówek) 550g mąki pszennej 75g mała 1 jajko+ żółtko 1 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 5 łyżek cukru 10 śliwek szczypta bułki tartej  1 roztrzepane jajko

WYSPA SZCZĘSLIWA
Sernik bananowy 334

Wypróbujcie koniecznie, na pewno nie pożałujecie. Spód: 210 g ciasteczek digestive 60 g masła Sernik: (Składniki w temperaturze pokojowej) 700 g sera na serniki 6 jaj 150 g cukru budyń waniliowy 4 dojrzałe banany sok z 1 cytryny Galaretka: 2 banany galaretka cytrynowa Spód: ciasteczka bardzo drobno pokruszyć. Masło stopić i wymieszać z ciasteczkami. Spód tortownicy (śr.21cm) wylepić dokładnie

Smakołyki Asi
Omlet czekoladowy bez mąki z białkowym kremem truskawkowym, owocami i polewą kakaowo-orzechową 184

Cavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :) Omlet: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż do ścięcia.    Krem: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka odżywki

Chocolate Muffin Blog
Budyń z kaszy jaglanej 139

dodaj opłukaną kasze jaglaną, daktyle oraz rodzynki. Całość gotuj na małym ogniu  około 15-20 minut Pamiętaj, aby kasza się nie przypaliła. Zdejmij z ognia zblenduj.  Jeśli budyń będzie za gęsty, dolej mleka Posyp ulubionymi owocami, orzechami lub wiórkami kokosowymi  SMACZNEGO

Kukuleczki
Naleśniki drożdżowe, bardzo delikatne i pyszne 173

nadzieniem to poezja. Można oczywiście nadzienie zrobić tylko z serka i z owoców, ale moja wersja to już jest tzw. wypas Przepis na thermomix na dole. Przygotowanie nadzienia- ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu. odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie dodać serek waniliowy i wymieszać. Drożdże pokruszyć, wlać ciepłe mleko,dodać cukier, łyżkę mąki i sól, wymieszać i odstawić

Kuchnia Pokoleń
Jaglane ciasto pomarańczowe 162

pieczenia. Powoli, cały czas mieszając, dodać mąki do utartych jajek z cukrem. Na końcu dodać ostudzone masło  i mieszać, aż do uzyskania ciasta o konsystencji np. budyniu. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec przez około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu

Moje domowe kucharzenie
Kremowy sernik z musem truskawkowym 500

twarogu półtłustego 2 łyżki mleka w proszku 1,5 szklanki cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% 150 ml mleka 2% 6 jajek 1 serniks lub budyń śmietankowy Wierzch: ½ litra śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 1 szklanka świeżych lub mrożonych truskawek 1 łyżka cukru 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszaj

Wanilia i Kardamon
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 225

połową cukru.  Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać gorące mleko, cały czas miksując. Przelać masę do garnuszka, gotować, aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około 10 minut, aż masa całkowicie wystygnie. Po kawałeczku dodawać miękkie masło, cały czas miksując.  Kremówkę ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO RABARBAROWE Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ 259

Ciasto rabarbarowe z mąką pełnoziarnistą Oprócz rabarbaru na ciasto rabarbarowe potrzebne Ci będzie : ½ szkl. mąki pszennej ½ szkl. mąki pełnoziarnistej pszennej ½ szkl. maki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 kostki masła 2 całe jajka 1/3 szkl. cukru brązowego trzcinowego ½ szkl. mleka bułka tarta kilka łodyg rabarbaru   Ciasto rabarbarowe z mąką pełnoziarnistą bardzo smaczne, ale jeżeli

Markowy smak
Śmietankowy deser z krówką 204

niej żółtka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy rózgą. Następnie do ciepłego (!) mleka dodajemy zawartość miski, dokładnie mieszamy unikając powstania grudek. Całość podgrzewamy, aż masa zgęstnieje (konsystencja rzadszego budyniu). Masę przelewamy do kieliszków (lub mniejszych szklanek). Odczekujemy chwilę, aby lekko przestygła. Następnie każdą porcję posypujemy startymi krówkami i opcjonalnie dodajemy ozdoby. Podajemy od razu. Smacznego By Magdalena beta calories

Słodkie okruszki
ciasto "monte" 189

piec w 180*C około 20 minut. Wystudzić.  Przygotować krem: połowę mleka zagotować. W reszcie rozpuścić mąkę, cukier i sól. Wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Kiedy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodać połamaną czekoladę, dokładnie wymieszać. Wystudzić a następnie utrzeć z miękkim masłem. Rozsmarować na biszkopcie i wstawić do lodówki, żeby krem zastygł. Czekoladę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybki słodki sos śmietanowo-cytrynowy do deserów 307

poeksperymentować z innymi smakami. Na pewno jeszcze do tego wrócę. Sos szybko gęstnieje przy studzeniu, więc do deserów podawaj na ciepło. Po całkowitym wystudzeniu można zjeść jak budyń. Można go też zamknąć w słoiku i długo przechowywać. Ja gorący sos wlałam do słoika, zamknęłam i odwróciłam do góry dnem. Zimny odwróciłam i wstawiłam do lodówki. Wytrzymał ponad

Anioszek w kuchni
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 145

niedzielnej kawy :) Ciasto: 200 g margaryny w temp. pokojowej 3/4 szkl cukru + 1 łyżka 3 jajka 1,5 szkl mąki 1 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy bez cukru 3-4 łodygi rabarbaru Kruszonka: 50 g zimnego masła 4 łyżki cukru 7 łyżek mąki Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzeć w palcach, odstawić w chłodne miejsce. Ciasto: składniki powinny być

Smakołyki Asi
Sernik z borówkami 201

mąki szczypta proszku do pieczenia 125 g masła 100 g cukru 1 jajko masa serowa: 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 jajek 1 kg sera sernikowego 1 budyń waniliowy/śmietankowy (40 g) 2 łyżki kaszy manny 75 g masła roztopionego 250-300 g borówek dodatkowo: garść borówek 100 g białej czekolady Wykonanie Ciasto: Składniki na ciasto posiekać

Kulinarna (nie)codzienność
Mini serniczki z borówkami 222

sztuk ciasteczkowy spód: 150 g herbatników 50 g roztopionego masła masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 250 g ricotty (lub mascarpone) 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy (40 g) 1 jajko dodatkowo: garść borówek 50 g czekolady deserowej/gorzkiej posypka do dekoracji Wykonanie Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nastawić na 180*C. Herbatniki dokładnie pokruszyć i wymieszać

Kulinarna (nie)codzienność

Proponowane wyszukiwania