budyń - 12640 przepisów (strona:628/843)

Sernik odwrócony 257

słodki, ma idealną konsystencję i w ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru aromat cytrynowy i pomarańczowy (po kilka kropli) Ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka oddzielamy od żółtek

Czary - gary w kuchni
Tort bezglutenowy 197

mleka odlewamy pół szklanki i łączymy z mąką i żółtkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i do gotującego się wlewamy przygotowaną wcześniej mieszaninę; gotujemy do chwili aż powstanie budyń. Masę dokładnie studzimy. Masło miksujemy, a następnie dodajemy po jednej łyżce wystudzonej masy, na koniec dodajemy aromat.  Składniki ponczu łączymy ze sobą. Migdały suszymy przez chwilę na suchej, rozgrzanej patelni

Czary - gary w kuchni
Napoleonka 431

gotujące się mleko. Gotujemy, jednocześnie energicznie mieszając, aż masa zgęstnieje i się zagotuje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojone w kostkę masło. Mieszamy, aż masło się rozpuści w gorącym budyniu. Miksujemy, aż krem będzie gładki. Jeden z blatów ciasta wkładamy do formy. Wlewamy gorący krem i przykrywamy drugim plackiem. Po ostudzeniu chowamy na całą noc do lodówki.   Post Napoleonka

Poezja smaku
Metrowiec 218

posmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Piec w temp. 170*C ok. 45 minut. Krem: Z mleka mąki pszennej, ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem. Wystudzone ciasto pokroić na kromki o szerokości 2 cm, a następnie posmarować kremem, sklejać na przemian ciasto jasne, ciemne i układać długi placek. Resztą masy

Malinowo w kuchni
ciasteczka sernikowe 172

dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek  600 g zmielonego twarogu   62,5 g masła  3/4 szklanki cukru pudru  1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla  5-6 jaj  dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa  kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj   forma 20x20  Wykonanie

w mojej kuchni
SERNIK KRÓLEWSKI 236

łyżeczki kakao, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szkl. cukru, 125g miękkiego masła, 5 jajek, 2 czubate łyżki mąki, 1 budyń waniliowy, opcjonalnie rodzynki obtoczone w mące. Blachę 25x30cm lub tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i dzielimy na dwie części (jedna większa, druga mniejsza). Większą część ciasta

Zrób to smacznie
Sernik czekoladowy z likierem kawowym 208

codzienne smutki dla mojej siostry. SERNIK CZEKOLADOWY  z LIKIEREM KAWOWYM Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy Delecta 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Delecta 1/2 szklanki likieru kawowego wierzch:   posypka czekoladowa Delecta Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość

Bon appetit mon amie
Sernik na orzechowym spodzie 154

późno.. Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka ciastek typu digestive masło Masa serowa: ser twarogowy 4 jajka duże opakowanie cukru wanilinowego opakowanie budyniu waniliowego Polewa: czekolada mleczna orzechy włoskie mielone kakao Przygotowanie: Spód małej tortownicy (średnica 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.Możemy też pokusić się o obłożenie boków. Ciastka pokruszyć i połączyć

Karczma Honorietty
Jabłkowy przekładaniec 220

pozostałej szklance mleka. Całość zagotowujemy cały czas mieszając, następnie odstawiamy do wystudzenia przykrywając folią spożywcza, aby nie zrobił się kożuch. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. 4. Masy jabłkowe: w dwóch osobnych miseczkach rozpuszczamy po dwa galaretki agrestowe i brzoskwiniowe w 2 szklankach wrzątku. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiedy galaretki zaczną tężeć dodajemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Domowy budyń waniliowy 186

Rzadko robię budyń, ale jeżeli już ma to miejsce, to jest to zawsze taki 'prawdziwy' i robiony własnoręcznie od podstaw. Deser ten jest na tyle banalny i nieskomplikowany, zarówno czas jego przygotowania zajmuje tyle, co zrobienie tego z torebki, że warto pokusić się o jego domową wersję- tym bardziej, że smak jest nieporównywalny!  Gęsty, kremowy, niesamowicie waniliowy i wcale

Kraina Miodem Płynąca
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 317

ciastek pełnoziarnistych Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki śmietanki kremowej 30% • cukier wanilinowy Wierzch: • 200 g gęstej kwaśnej śmietany

W mojej kuchni
Sernik z makiem wg Aleex 207

jajka • 50 ml mleka Masa serowa: • 50 dag białego sera trzykrotnie mielonego • 2 dag stopionego masła • 2 jajka • 75 g drobnego cukru do wypieków • 16 g cukru waniliowego • 1 budyń waniliowy bez cukru • ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: • 20 dag suchego mielonego maku • 8 dag cukru • ½ łyżeczki proszku do pieczenia • 65 g kaszy manny • 3 jajka • 3 dag stopionego

W mojej kuchni
Pączki jak z cukierni wg Aleex 172

mleka • 30 - 40 g drożdży • 100 g cukru • 100 g masła • 3 całe jajka • ok. 700 g mąki • szczypta soli • cukier waniliowy Nadzienie: • powidła lub marmolada Nadzienie ajerkoniakowe: • budyń waniliowy • 1,5 szklanki mleka • masło • ajerkoniak • spirytus Sposób przygotowania: 1. W dużej misie (lub misie miksera) z ciepłego mleka, drożdży, łyżki cukru i części mąki przygotować rozczyn o konsystencji gęstej

W mojej kuchni
Blog Roku 2015 i Błyskawiczny sernik tiramisu wg Aleex 224

smakuje. Koniecznie je wypróbujcie, jeśli nie w ten weekend, to przy najbliższej okazji. Naprawdę warto. Polecam. Składniki: • 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku • 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej • ziarenka z 1 laski wanilii • 2 jajka • 100 g okrągłych biszkoptów • 150 ml kawy + 50 ml likieru amaretto • do dekoracji: gorzkie

W mojej kuchni
Czekoleonka 215

pszennej 1 łyżka kakao 1 l mleka Większa część mleka zagotowujemy z masłem i cukrem. Mąki i kakao mieszamy z pozostałym mlekiem i wlewamy na gotujące mleko. Tak powstałym budyniem przekładamy placki

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania