budyń - 12640 przepisów (strona:624/843)

Mini serniczki 133

praktycznie każdym markecie w uk) 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 250g mascarpone 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 całe jajka 1 i pół łyżki skrobi (mąki ziemniaczanej) lub budyń waniliowy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 łyżeczka pasty z wanilii szczypta soli. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować 15 papilotek do muffinek. Na spód każdej położyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik...... w klimacie mango 146

śmietany kremówki (double cream) 4 duże jajka ( użyłam 5 mniejszych) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej  3,5 łyżki mąki ziemniaczanej (użyłam budyniu waniliowego) Wszystkie skladniki oprócz jaj włożyłam do miski i szybko wymieszałam rózgą kuchenną, dodałam rozbełtane widelcem jajka i przelałam masę na podpieczony spód. Piekłam 40 minut w temperaturze 160 stopni.  Masa

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 200

Niemniej ciasto było pyszne i gorąco polecam przepis. Składniki na masę serową : 1kg mielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego z cukrem 1 pomarańcza dodatkowo: 3 opakowania herbatników (moje były jasne, w oryginale są  kakaowe) słoik powideł śliwkowych polewa czekoladowa: 125g masła 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki

Walijskie Pichcenie
Wegańskie naleśniki z kremem czekoladowym, Piętro Cafe 165

roli zdrowego kremu świetnie sprawdza się jaglany budyń czekoladowy, na który przepis znajdziecie tutaj . Smacznego! W Piętro Cafe (ul. Rynek 10) panuje przytulna atmosfera, znajdzie się tu coś dobrego do jedzenia (również wegetariańskiego) i picia (poza kawą i herbatą, świeżo wyciskane soki oraz nawet piwa kraftowe). Uroku miejscu dodają wystrój vintage i muzyka z winyli. Takich miejsc zdecydowanie brakowało

Qlinarnie i Qlinarnie
Drożdżówki z wiśniami i kruszonką 140

drożdży (7 g) 60 g cukru płaska łyżka cukru waniliowego szczypta soli jajko, średniej wielkości Nadzienie 300 g wiśni, wydrylowanych (użyłam mrożonych, wcześniej rozmrożonych) 3 łyżki cukru 3 łyżki budyniu waniliowego Kruszonka 50 g masła 50 g cukru 60-70 g mąki pszennej 2 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo roztrzepane białko do posmarowania  Mleko podgrzać w garnuszku, rozpuścić

Słodkie inspiracje
Piernikowy budyń jaglany 127

jeszcze bardziej wprawić się w świąteczną atmosferę na grudniowe śniadanie proponuję zdrowy budyń na bazie kaszy jaglanej. Słodzony miodem, pachnący korzeniami, z czekoladą i odrobiną słodkich pierniczków (te dwa ostatnie składniki oczywiście możecie pominąć, ja za całkowicie dietetycznymi potrawami nie przepadam). Składniki (2 porcje) 2 szklanki (500 ml) dowolnego mleka (roślinnego, w wersji niewegańskiej zwierzęcego) pół szklanki suchej kaszy jaglanej

Słodkie inspiracje
Sernikobrownie z musem truskawkowym 216

czekolady (150 g) 3/4 kostki masła (150 g) 1/2 szklanki zwykłego cukru (110 g) 2/3 szklanki mąki pszennej (90 g) 2 jajka biała masa 600 g zmielonego twarogu 1 budyń o smaku waniliowym bądź śmietankowym (64 g proszku) 1/2 szklanki zwykłego cukru (110 g) 1 jajko różowa masa 300 g truskawek mrożonych 4 łyżki jogurtu greckiego (100 g) 1 galaretka

Ugotować
Babka (wieniec) drożdżowa nadziewana 139

łyżeczka cukru wanilinowego skórka otarta z 1 cytryny odrobina soli Nadzienie: 1 mała puszka masy makowej 20 dag białego sera 1 łyżka gęstej śmietany 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1 mały słoik powideł śliwkowych Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta           Mąkę wsypać do naczynia. Masło rozpuścić, mleko lekko podgrzać. W mące zrobić wgłębienie

Praktyczna pl
Przepis na domowe pączki z budyniem. 83

części i rozwałkowujemy na grubość około pół centymetra.  Dolny placek delikatnie "stemplujemy" wykrawaczem (może być szklanka), by wyznaczyć obrys paczków. Na środku każdego kółka umieszczamy płaską łyżeczkę ugotowanego budyniu. Przykrywamy drugim plackiem i wykrawamy pączki wykrawaczem (szklanką).  Uformowane pączki odstawiamy na 30 minut, aby wyrosły.  Pączki smażymy na małym ogniu do chwili, aż zarumienią się

My World by Dagmara Rek
Najpyszniejsze ciasto - sernik rosa. 109

proszku do pieczenia Wszystko razem zagnieść, wyłożyć na blachę razem z bokami. Ser: 1 kg sera mielonego 5 żółtek 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe albo śmietankowe (rozpuścić w 1 1/2 szklanki mleka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko razem zmiksować. Powstanie wodnista masa - taka właśnie ma być. Wylać na wyłożone na blachę ciasto

My World by Dagmara Rek
Sernik z tartym, ciemnym ciastem. 109

zamrażam - o wiele lepiej jest tarkować takie ciasto. Masa serowa: 1 kg sera 1 szklanka cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kartoflanki (ewentualnie 1 cały budyń) aromat do ciasta Wszystkie składniki wymieszać.  Jedną część ciasta zetrzeć na dno blachy, następnie wylać masę serową, na sam koniec zetrzeć drugą część ciasta. Piec w temp. 180 stopni

My World by Dagmara Rek
Torcik z musem z mrożonych truskawek i dżemem aroniowym. 108

miejsce. Gdy cały mus będzie gęstniał - dopiero wtedy wlewamy na nasze ciasto. Krem: 0,5 l mleka 8 łyżek mąki krupczatki 8 łyżek cukru pudru Wszystko razem zagotować na budyń. Ostudzić. Następnie utrzeć z 1/2 kostki margaryny (125g). Do kremu można dodać aromat.  Zajrzyj również: 1.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 2.  Bułeczki drożdżowe z twarogiem

My World by Dagmara Rek
Waniliowo-korzenne owieczki 129

delikatnie… idealne do wielkanocnego koszyka/na wielkanocny stół. Polecam, bo są pyszne:) 2 szkl. mąki 200 g masła 1/2 szkl. cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 2 żółtka 50 g mielonych migdałów 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczka przyprawy korzennej Mąkę przesiewamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Wsypujemy mielone migdały. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Błyskawiczne rogi serowe z powidłami śliwkowymi i rumem. 424

rożków    Ciasto francuskie kroimy na pasy i wycinamy z nich równe kwadraty mogą być mniejsze lub większe jak wolicie. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym żółtkami i budyniem, białka ubijamy i delikatnie mieszamy z serem. Na jednej połowie kwadratu wykładam po kopiatej łyżce sera a na serze łyżeczkę powideł. Boki dobrze zlepiamy można widelcem utworzy się wtedy ładny

Sama słodycz i szczypta chili
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY 160

Domowy budyń jest nie tylko pożywny, ale również bardzo smaczny. Choć nigdy nie byłam fanką tego typu deserów (zawsze wolałam kisiele), to ten skradł moje serce totalnie. Jest pyszny, delikatny wręcz aksamitny, cudnie waniliowy i wprost rozpływający się w ustach. Polecam, nie tylko dla najmłodszych. Najcześciej przygotowuję z całej porcji- 4 małe kokilki, ale bywa, że Mała ma nagły apetyt

Smaczne Zdrowe