budyń - 12640 przepisów (strona:624/843)

Najprostszy sernik kawowy 241

Spód: 200 g herbatników 60 g roztopionego masła 1/2 łyżeczka kardamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków Masa serowa: 1000 g białego zmielonego sera 1 szklanka gęstej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 1 filiżanka mocnego espresso Wykonanie: Herbatniki, kardamon i goździki dokładnie miksujemy z masłem. Powstałą masą wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko

Kulinarne przygody Gatity
Sernik w polewie czekoladowej czyli tofurnik 139

jaglaną (jeśli kasza nie wchłonie całego mleka to dodaję je razem z kaszą do tofu). Wszystko blenduję na gładką masę stopniowo dodając mleko kokosowe. Masa powinna mieć konsystencję rzadkiego budyniu. 10 Masę przekładam do upieczonych spodów i wkładam do piekarnika. 11 Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180st.C a następnie zmniejszam temperaturę do 120st.C i piekę jeszcze ok. 30minut

Book of spells
Bułki paryskie czyli drożdżówki z jabłkami 166

Instagramie przyspieszam i umieszczam go już dziś. Bułeczki bardzo wszystkim smakowały. Podoba mi się ta masa jabłkowa, jabłka ciekawie łączą się ze śmietanką tworząc coś na wzór jakby budyniu, delikatnego kremu. Polecam nie tylko do śniadaniówki, ale także na piknik! Dla kogo: dla szukających przepisu na "coś do śniadaniówki" dla jabłkożerców dla lubiących drożdżowe wypieki Składniki na ciasto: 400g mąki

Mania Wypiekania
Sernik z kokosową pierzynką 301

cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) 125g schłodzonego masła 2 łyżki zimnej wody Masa serowa: 1kg twarogu półtłustego szklanka cukru 1op. budyniu waniliowego pół szklanki oleju 2 szklanki mleka sok z połowy cytryny 1 jajko 4 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) Kokosowy wierzch: 6 białek, pozostałych ze spodu i masy serowej pół

NiePieprz.pl
PRZEPIS NA PACZKI 130

wodą - gęstość lukru regulujemy poprzez ilość dodanej wody.  Lukrujemy gorące pączki. Cukrem pudrem posypujemy kiedy pączki są już wystudzone. Pączki nadziewamy ulubionym dodatkiem np. konfiturą z róży, budyniem waniliowym, masą czekoladową. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Szybki biszkopt z owocami 189

upieczeniu biszkoptu i przekrojeniu go na dwa blaty póki gorący (to ważne). Następnie blaty biszkoptowe przekłada się…. kwaśną śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne

Smaki Na Talerzu
Włoskie śniadanie pełne słodyczy 186

się do porannej kawy. Wśród najpopularniejszych past znajdziemy cornetto, czyli w wolnym tłumaczeniu – rożek. Cornetto nie koniecznie musi być nadziewany na słodko. Najczęściej znajduje się w nim czekolada, budyń lub owocowa marmolada, ale zdarzają się też wersje na słono. Poza tym, na włoskie śniadanie możemy zjeść także popularnego również we Francji croissanta. Ciekawsze okazy to crostata – ciasto nadziewane

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 322

tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską

Kulinarne przygody Gatity
Tort chałwowy 177

rondelka, podgrzewamy na wolnym ogniu. Do mleka wykruszamy chałwę, cały czas mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia się chałwy i powstania jednolitej masy o konsystencji budyniu (nie musimy zagotowywać). Odstawiamy do przestudzenia. Następnie margarynę ucieramy z 2 łyżkami cukru, stopniowo dodajemy przestudzona masę z chałwy i ucieramy aż składniki dobrze się połączą. Konfiturę wiśniową mieszamy z wiśniami

Smak mojej kuchni
Ciasto z masą cytrynową 193

cukrem waniliowym i masłem. Następnie dodać sok z cytryny. W kubku rozmieszać zimne mleko z mąką ziemniaczaną i mieszając wlać do gotującej wody z cukrem i masłem. Ugotować jak budyń. Ciasto przekroić na pół i przełożyć ciepłą masą. Wierzch ciasta polac lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

kuchnia doski
Mazurek cytrynowy z bezami 127

resztę soku i wsypać cukier. Całość zmiksować dokładnie, ale tylko do połączenia składników. Przelać do garnuszka z nieprzywierającym dnem i podgrzewać, mieszając, aż masa zgęstnieje i konsystencją będzie przypominała budyń. Ostudzić. Bezy można zrobić z podwójnej porcji, wykorzystując wtedy wszystkie białka pozostałe po lemon curd - bez wyjdzie wtedy więcej, niż jest potrzebne do mazurka 2 białka szczypta soli

Słodkie inspiracje
Kremówka rudnicka – kuchnia podkarpacka 259

Specyficzne jest to, że do ciasta nie dodaje się ani cukru, ani soli. Jest ono neutralne w smaku, co doskonale uzupełnia intensywny krem, który przygotowuje się od podstaw – bez budyniu w proszku i innych półproduktów. Tak, jak dawniej :) Składniki na foremkę 25x35 cm: Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 szklanka gęstej słodkiej śmietany (najlepiej 36% z Piątnicy, ale może być

Trzeci talerz
smakowite ciasto z malinami z jogurtu greckiego 180

blaszka( w tej blaszce wyjdzie dużo ,ale niskie) Masa 2 jogurty typu greckie po 400gr. 1 śmietana 30% 200gr. 5 białek 1 szkl.cukru pudru 2 ½ pudding waniliowy ,lub 2 budynie zwykle( 1 pudding 41gr) dżem dowolny, duży-u mnie własny malinowyhttps://kuchniapepin.blogspot.com/2015/08/malinowy-dzem-bez-pestek.html Wykonanie ciasto Ugotowane żółtka przetrzeć przez sito. Wszystkie składniki zagnieść, aby uzyskać gładkie, jednolite ciasto. Jeśli ciasto

w mojej kuchni
Sernik z brzoskwiniami i orzechową bezą 205

żółtka Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego 220 g cukru 2 duże jajka 2 żółtka 1/2 szkl syropu z brzoskwiń 1/2 szkl oleju rzepakowego 1,5 op. budyniu śmietankowego (60 g) duża puszka brzoskwiń Beza orzechowa: 5 białek (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej) szczypta soli 1 szkl cukru pudru 150 g orzechów włoskich, zmielonych

Nastoletnie Wypiekanie
Dróżdżówki zawijane z budyniem - szybka słodycz na imieniny czy weekendowe spotkanie 222

szybka inspiracja na szybką słodycz. Ślimaki drożdżowe z budyniem - słodkie buły do prostego przygotowania w domu. Ostatnio zrobiłam je w ramach dobrej współpracy- na imieniny Lidzi, koleżanki z pracy. Ciasto rewelacyjnie proste, a składniki nadzienia to już sprawa Waszej wyobraźni i zasobności kuchni :) Oczywiście jak to zawsze - jak człowiekowi zależy, to coś tam się nie uda. Ślimaczkom trochę zbyt

Kuchnia po mojemu