budyń - 12640 przepisów (strona:632/843)

Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 297

sernik doskonale się obroni. Pamiętam, że jako dziecko często towarzyszyłam mamie w kuchni podczas robienia ciast. I nie mogłam zrozumieć, jak to, do ciasta daje się kaszę manną, budyń w proszku albo o zgrozo ugotowany ziemniak. Dopiero po latach zrozumiałam, że wszystkie te rzeczy stosujemy po to, aby sernik nie opadał i chodzi o dobre źródło skrobi. Dla zwolenników ciast

Mieszam w Garnku
Sernik z murzynkiem 13089

szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg dobrej jakości białego sera 3/4 szkl. cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania: Murzynek: Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier kakao i wodę i zagotowujemy cięgle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 3/4 szklanki - zostawiamy na polewę. Masę

Kolorowy Przepisownik
Sernik pomarańczowy na herbatnikach 172

mnie 2 x razy po 500 g sera z wiaderka Delfiko  200 g śmietany kremówki 36 %  180 g drobnego cukru  5 dużych jajek  50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej  2 duże pomarańcze (najlepiej bio niewoskowane) 2 paczki zwykłych herbatników  Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Z pomarańczy wycisnąć sok. Do masy serowej

Proste Potrawy
Tort z kremem kawowym 220

tort upiekłam Rodzicom na 30-tą rocznicę ślubu🙂 Składniki biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 225 dkg mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej … Czytaj dalej Tort z kremem kawowym

czarrna od kuchni
Seromakowiec 213

gotowej masy makowej HELIO 250 g białego sera do serników 2 jajka 60 g ciemnej, 80% czekolady deserowej lub gorzkiej część serowa: 500 g mascarpone 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy polewa: użyłam gotowej polewy mlecznej HELIO wykonanie: Herbatniki zblendować, dodać roztopione masło i pomieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić

Ania i Marcin gotują
Pomysły na świąteczne ciasta 144

ciasto piernikowe z daktylami  Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy Delikatny sernik z mlekiem na karobowym spodzie

FitKot
Wegańskie desery jaglane KOKO YOGO :) 154

kremowa, jakby "kleista". Jeżeli ktoś z Was gotował kaszę jaglaną, a następnie blendował na krem/budyń to wie, co mam na myśli :) Bowiem deser przypomina konsystencją domowej roboty gęsty budyń jaglany. Kolor raczej subtelnie żółty, lekko szarawy. W środku masy można zauważyć odrobinki kaszy, niczym ziarenka sezamu, których obecność jest mało wyczuwalna. Deser ma idealnie dobraną słodycz. Kasza jaglana jest

Zdrowie na języku :P
Ciasto szachownica 156

cukrem. Pozostałą szklankę mleka zmiksować z mąkę pszenną i ziemniaczaną, kakao, sokiem z cytryny i alkoholem. Zmiksowane mleko wlać do gotującego się, wrzącego mleka, gotować, ciągle mieszając, jak budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać masę budyniową, miksować do całkowitego połączenia składników. Wystudzone ciasta pokroić wzdłuż dłuższego boku na 4 równe paski. Krem podzielić

Domowa cukiernia Ewy
Kruche rogaliki budyniowe 161

puszce długo zachowują świeżość i ładny wygląd. Składniki na około 35 szt.: 220 g mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego 40 g budyniu waniliowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Do obtoczenia: ok. 2 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść

Świat Ciasta
Bezglutenowy biszkopt z truskawkami i galaretką 189

wyjść na balkon, czy ogródek z kawą i kawałkiem takiego ciasta! Brakuje mi co prawda warstwy śmietankowej pomiędzy biszkoptem a galaretką, ale przymierzam się, żeby następnym razem pokombinować z budyniem na mleku kokosowym, albo mleku kokosowym z żelatyną... Przepis jest banalnie prosty. Możemy upiec wysoki biszkopt w okrągłej formie - np na tort - wtedy używamy 3 jaj. Ja chciałam upiec dużą

Mama z Motylem
Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 316

fanpage’u mojego bloga ! Składniki: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 500g twarogu chudego – 3 łyżki ksylitolu – 2 łyżki śmietany 30% – 2 łyżki mąki ziemniaczanej (budyniu waniliowego w proszku) – 2 jajka – wydrążone ziarenka z 1/2 laski wanilii lub 1/2 łyżeczki esencji waniliowej *ulubione dodatki: dżem, karmel, czekolada lub masło orzechowe Twaróg mielimy

Be Fit Be Strong
Kruche rogaliki budyniowe 137

przygotowania 40 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 40 min Składniki 220 g mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 40 g budyniu waniliowego 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 żółtka 2 łyżki mleka Dodatkowo cukier puder Przygotowanie Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane masło i pozostałe składniki. Zagniatamy jednolite ciasto, owijamy folią spożywczą

Wędrówki po kuchni
Makaron z brzoskwiniami w sosie makowo-waniliowym 133

dodaję skórkę do gotowania mleka. – Z zagotowanego mleka z dodatkami wyjąć skórkę z wanilii i wlać mleko z mąką. Ugotować lekki budyń. – Na koniec dodać brandy. – W międzyczasie w lekko posolonej wodzie ugotować makaron al dente – ok. 5-6 minut, i odcedzić. – Do gorącego

To co kocham
Świąteczne galaretki 105

Mleko zagotować. Resztę składników dokładnie wymieszać i wlać na gotujące się mleko. Zdjąć z ognia, gdy całośc ponownie się zagotuje. Jeśli sos wyszedł nam za gęsty i przypomina bardziej budyń niż sos, należy wlać odrobinę mleka i energicznie zamieszać. Tak przygotowany sos podawać z galaretkami. UWAGA!!! Takie galaretki można przygotować z dowolnego soku i dodatków, należy tylko pamiętać o proporcji

Malinowo w kuchni
Czy warto kupić mikser z Lidla za 89zł? NIE POLECAM. Szybki chleb bezglutenowy z mąki kokosowej i oleju kokosowego. 157

mąki  www.polskaolejarnia.pl , łuski, ksylitol, sól, drożdże) dokładnie mieszamy.   Wlewamy lniany kisiel, olej kokosowy ( www.polskaolejarnia.pl ), wodę (zacznijmy 600ml) i włączamy mikser.   Ciasto powinno mieć konsystencję porównywalną do budyniu - jeśli trzeba dodajemy wodę.   Foremkę smarujemy olejem kokosowym (żeby chleb nie przywarł), wlewamy ciasto.   Mokra dłonią wygładzamy ciasto, oprószamy mąką kokosową i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia

IzaGotuje