budyń - 12640 przepisów (strona:647/843)

Birmańskie tofu z ciecierzycy – na dwa sposoby 173

wybrane przyprawy. Wlewamy 2 szklanki wody i zagotowujemy. Trzecią szklankę wody (koniecznie zimnej) dokładnie mieszamy ubijaczką z odmierzoną mąką. Zawiesinę wlewamy do gotującej się wody stale mieszając, jak budyń, i gotujemy 4-5 minut aż masa będzie bardzo gęsta. Przelewamy do formy wyłożonej bawełnianą ściereczką i postępujemy jak powyżej.   Taki sposób przygotowania da Wam lekko bardziej gorzkawe tofu niż

Karo in the Kitchen
El Stefano 129

stopniach. 2. Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, masłem. Odstawić. Po trochu wsypywać kaszkę, cały czas mieszając, żeby nie było grudek. Całość chwilkę pogotować, aż będzie konsystencja budyniu. 3. Placki przełożyć ostudzoną masą z kaszy. Dodatkowo można placek posmarować powidłami. 4. Całość polać polewą: w tym celu 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 125 g masła. Udekorować

Kuchnia smaków
Sernik z brzoskwiniami 120

Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 serki krówki (1/2 kg) 1 jajko + 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki margaryny Beza:   7 białek + 1 szklanka cukru Brzoskwinie z puszki Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem. Zagnieść z pozostałymi składnikami na ciasto.     Blachę

Kuchnia smaków
Tarta z malinami i borówkami 117

połączyć z 160 gram masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić.  Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami.  Można całość polać białą czekoladą.  Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki

Kuchnia smaków
Sernik marmurkowy z czekoladą 230

100g cukru   2 łyżki cukru waniliowego 1 szczypta soli 500g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 700 ml śmietany 12-18% 2 jajka (duże lub 3 małe) 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego   1,5 łyżki kaszy manny Dodatkowo: herbatniki do wyłożenia spodu kakao do posypania wierzchu    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia. (Czekoladę

Di gotuje
Metrowiec 602

mleka. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia masy. Następnie zdjąć z palnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej.   Miękkie masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać ostudzony budyń- miksując za każdym razem.   Ostudzone ciasta wyjąć z foremek i pokroić na kromki o grubości ok. 2 cm. Smarować je kremem budyniowym i przyklejać na przemian jasne i ciemne

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto fasolowe z mozzarellą 147

Składniki: 6 jajek z czego tylko 3 żółtka 3 budynie waniliowe 1 miarka odżywki białkowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka zmielonych nasion chilli 1 opakowanie kisielu wiśniowego 2 łyżki kakao 4 łyżki oleju rzepakowego kuleczki mozzarelli - 10 kuleczek mini 1 puszka czerwonej fasoli (odsączona) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz mozzarelli zmiksuj na bardzo gładką masę. Przelej do blaszki

ClauditteMissCooking
Sałatka z kaszą pęczak, zielonym ogórkiem i rzodkiewką 123

tylko to możliwe, a w sałatkach smakują mi najbardziej. Poza ulubioną gryczaną często przygotowuje sałatki z kaszą pęczak. Kasza jaglana już czeka w kolejce do wykorzystania, w planach mam budyń jaglany.  Dzisiejsza sałatka jest bardzo orzeźwiająca, z dodatkiem zielonego ogórka, skórki z cytryny i chrupiącej rzodkiewki. Aby wzbogacić smak sałatki i dla witamin, dodałam posiekaną natkę z pietruszki, którą

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe i ekspresowe ciasto z truskawkami {gf, sf}. 205

Marzyło mi się ciasto z truskawkami. Tak po prostu. Pulchne ciasto i truskawki. Zero udziwnień w stylu budyniu, kruszonki, czekoladowej polewy czy tam innych bajerów. Miało być nudno i standardowo… Tak też wyszło! Co wcale nie oznacza, że ciasto nie jest, przy okazji, pyszne. Jest miękkie, a dodatkowo, ekspresowe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jeśli na przygotowanie weekendowego deseru

Fill The Bowl
Czekoladowy budyń owsiany z truskawkami 143

truskawek (ok. 75g). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mleko z płatkami, kakao i odstawiamy na noc do lodówki 2. Rano owsiankę z dodatkiem banana miksujemy na gładką masę. 3. Budyń dekorujemy truskawkami. Owsianka jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości i zwiększa perystaltykę jelit, - potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tort Karmelove - z miłości do solonego karmelu 143

wanilii i zacznij powoli dodawać masę, cały czas mieszając energicznie trzepaczką. Garnek wstaw z powrotem na ogień, cały czas mieszaj i gotuj, aż krem zgęstnieje i uzyska konsystencję gęstego budyniu. Następnie przełóż do salaterki, przykryj folią spożywczą i odstaw do całkowitego wystudzenia. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę i zacznij dodawać krem łyżka po łyżce. Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję, masę

Food Square
Waniliowe ciasto z truskawkami - (kubeczkowe) 364

użyłam w zastępstwie serków tutti z Biedronki ) 2 kubeczki cukru  3 duże jajka 1 kubeczek oleju 3 kubeczki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 op budyniu waniliowego - 40g - proszek ok pół kg truskawek łyżka mąki ziemniaczanej. Wykonanie  : Do miski wykładamy serki , Jeden kubeczek myjemy i osuszamy , będzie on naszą miarką na pozostałe produkty. Do suchego kubeczka

Malinowa Kawiarenka
Kokosowy budyń z tapioki z wiśniami 117

lubicie najbardziej. Tapioka czyli produkt skrobiowy otrzymywany z bulw manioku, be smaku a więc przyjmuje smak taki jaki mu nadamy, tym razem kwiatów pomarańczy. Zapraszam na pyszny deser. Kokosowy budyń z tapioki z wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowe mleko jaglane 135

siły na gotowanie. Pozostańmy w temacie koktajli – przygotowałam dla Was mleko jaglane. Świetnie smakuje z poranną kawą i wykorzystacie je do przygotowania innych napoi jak i deserów (np budyń wczoraj na nim zrobiłam). Do przygotowania mleka jaglanego potrzebujemy: 1 szklankę kaszy jaglanej 3 szklanki wody szczyptę soli Kaszę jaglaną umieszczamy na sitku i przepłukujemy aż woda będzie przezroczysta. Gotujemy

Szybko Tanio Smacznie