CIASTO " PYCHOTKA"

CIASTO

CIASTO " PYCHOTKA"

Smaczne słodkie ciasto. Poniżej podaje prawidłowy przepis. Niestety Ja nie przewróciłam pierwszego placka pianą do dołu, co skutkowało tym, że masa budyniowa nie trzymała się dolnej części ciasta. Ciasto 40 dag mąki 20 dag „Kasi” 16 dag cukru pudru 4 żółtka (białka zostawić do piany na wierzch) 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta amoniaku (rozpuścić w 2-3 łyżkach kwaśnej śmietany) Zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe części Masa 5 żółtek 5 łyżek cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Dorota PurchaDorota Purcha

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, placki, ciasto z białek , budyń, porzeczki, czarna porzeczka, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto ucierane , ciasto z orzechami, ciasto z porzeczką, placki ziemniaczane, drugie danie

Inne przepisy z Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.