Rumcajs Historycznie: Mleko migdałowe

Rumcajs Historycznie: Mleko migdałowe

Rumcajs Historycznie: Mleko migdałowe

Mleko migdałowe, to spuścizna po starożytnych Grekach i Rzymianach. Już wtedy migdały ceniono za wartość energetyczną, a nawet uważano że dodają urody.  W Średniowieczu mleko migdałowe zastępowało krowie w dni postne, a także polecano podawanie go chorym na wzmocnienie.  Poniżej dwa przepisy na przygotowanie mleka migdałowego:  I. Z całych migdałów Składniki: 750ml wody 100g migdałów Przygotowanie: Blanszujemy migdały w gorącej wodzie około 3 minut. Odlewamy i ściągamy skórkę (migdały powinny niem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Rumcajsem

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.