OWSIANKA Z GOJI I CHIA /przepis własny/ 70 g bezglutenowej owsianki z jagodami goji, nasionami chia i białą morwą (Turtle) 300 ml mleka owsianego (Alpro) szczypta soli 1,5 łyżki bezglutenowego waniliowego proszku budyniowego + 70 ml mleka owsianego 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać owsiankę. Dodać szczyptę soli i syrop. Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna. Gotować około 7 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...