bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:54/100)

Greckie Purée czyli Fava-Φάβα 73

jedyne danie z Grecji , które znajdziesz na mojej stronie. Jeśli szukasz inspiracji w Kuchni, to zapraszam na grupę kulinarną na Facebook „Facet w kuchni – gotowanie pod wpływem”. Bez wątpienia najlepsza grupa kulinarna, wspaniali ludzie, piękne potrawy nie tylko z Polski, ale z całego świata. Świetne zdjęcie profesjonalistów, ale także amatorów. Czy wiesz, że… Oliwy pro zdrowotne powinny być(...)opakowaniu szklanym. Wystrzegamy się opakowań typu PET, niejednokrotnie stojących na straganie na słońcu lub w sklepie na nasłonecznionych półkach, po niedługim czasie taki produkt staje się po prostu tylko tłuszczem…cdn… Artykuł Greckie Purée czyli Fava-Φάβα pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli masz pasje... to tak jak byś miał wszystko

RafalCook
Makowiec bez ciasta 585

   Zupełnie inny makowiec.Nie ma w nim ani mąki, ani spodu z kruchego ciasta. Składniki:-30 dkg maku-1 szklanka cukru-6 jajek-kilka

Maminek kulinarny
Pulpety z szynki, w sosie warzywnym 155

warzywami,  przygotowane w woku. Potrzebujemy 500 g mięsa, które przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, dodajemy jajko zagniatamy wszystko razem i lepimy 12 pulpetów. Potem je  smażymy na tłuszczu i odkładamy. Na rozgrzanym woku oprócz mięsa smażymy przez 8-10 min. 500 g włoszczyzny w słupkach,  pokrojoną cebulę, 4 ząbki czosnku przeciśniętego w prasce, kawałeczek utartego imbiru, szczyptę(...)sosu sojowego, 1 łyżkę octu jabłkowego, 1 łyżeczkę cukru. Ostatnie 2 min dusimy pod przykryciem... Potem dorzucamy pulpety na minutę i serwujemy na gorąco. Podajemy z ryżem, makaronem albo bez dodatków. Jest to smaczna słodko kwaśna wieprzowina, z woka ... Polecam !  Smacznego

chleba naszego
Rosół 254

pojawi się na powierzchni wody. Proces ten powtarzamy kilkakrotnie, aż szum przestanie wypływać na powierzchnię. W razie potrzeby możemy pomóc sobie zwykłą łyżką stołową oraz usunąć przy okazji nadmiar tłuszczu jaki pojawi się na powierzchni wody. Wszystko to ma kluczowe znaczenie dla klarowności przyszłego rosołu. W międzyczasie obieramy marchewkę i seler. Marchewkę kroimy w grube słupki o wysokości(...)przez ok. 2,5 godziny. Po tym czasie z pierwotnych 4 litrów powinno pozostać ok. 2,5 litra płynu (nie licząc objętości warzyw i mięsa). W międzyczasie usuwamy nadmiar tłuszczu i ewentualne pozostałości szumu jakie pojawią się na powierzchni. W ostatnich 30 minutach dosalamy rosół do smaku pamiętając, że stopień osolenia oceniamy dopiero po kilku lub nawet kilkunastu minutach

Kulinarna Pokusa
Placki dyniowe z nutą imbiru 189

Pyszne placuszki dyniowe z nutą imbiru. Szybko się je robi i szybko znikają. Dobre na śniadanie, obiad i kolację. Najlepiej smakują ze śmietaną. składniki: 600 g dyni bez skóry i miąższu 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa szczypta soli 2 łyżeczki mielonego imbiru olej do smazenia gęsty jogurt lub śmietana Dynię zetrzeć na tarce(...)startej dyni dodać jajka, makę, szczypte soli oraz imbir. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z olejem, łyżką nakładać masę i smażyć małe placki. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu

Monia miesza i gotuje
Lekki cytrusowy gulasz wołowy z ciecierzycą 169

drobną kostkę — wielkości mniej więcej 4 ziaren ciecierzycy. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki masła na dużym ogniu i podsmażamy mięso, do lekkiego zrumienienia. Wyjmujemy wołowinę z rondla, ponownie rozgrzewamy tłuszcz. Seler naciowy, marchew, pietruszkę i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy je na niewielkim ogniu, aż cebula się zeszkli a marchew, seler i pietruszka lekko zmiękną. Smażymy(...)warzyw dodajemy podsmażoną wcześniej wołowinę, ścieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy z niej sok. Wciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku. Wlewamy dwie i pół szklanki bulionu, wsypujemy przyprawy (bez soli) i całość dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa — około 1,5-2 godziny. Jeśli będzie Wam odparowywało za dużo płynu i mięso będzie wystawało mocno ponad jego poziom — uzupełniajcie

Karo in the Kitchen
DARKEST RAUATAI COOKIES – PILLARS OF ETERNITY – ciastka intensywnie czekoladowe bez mąki 256

podany jest przepis na ciastka bez mąki i masła, które wg autora są tak przepełnione czekoladowym charakterem i ciemną barwą, że nawet światło nie jest w stanie uciec z ich powierzchni. Warto wspomnieć, że Darkest Rauatai Cookies konsystencją za bardzo nie przypominają tradycyjnych ciastek, a raczej są czymś w rodzaju niedopieczonej, intensywnie czekoladowej bezy. Nie zmienia to jednak faktu(...)ciastko wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 511 kcal | 9 g białka | 97 g węglowodanów | 10 g tłuszczu 1 ciastko 128 kcal | 2 g białka | 24 g węglowodanów | 3 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK Nastawiamy go na 180 stopni do nagrzania już na początku, gdyż przygotowanie ciastek zajmie zaledwie parę minut. 1. SUCHE SKŁADNIKI

Nerds Kitchen
Dietetyczna pizza z kurczakiem i warzywami 403

ciepłej wodzie. Na blacie wysypujemy mąke pełnoziarnistą, solimy, dodajemy łyżkę oliwy i wodę z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. By ręce nie przywierały do mąki proponujemy polać je oliwą, wówczas bez problemu będziemy mogli wyrobić ciasto. Następnie odstawiamy ja na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Sos:  Wszystkie składniki sosu wrzucamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem(...)gotujemy w wodzie z przyprawami. My dajemy przyprawę do kurczaka, ale równie dobrze, może to być dowolna mieszanka ziół. Ciasto wałkujemy bardzo cienko  i przenosimy na wysmarowaną tłuszczem wcześniej blachę. Na to rozprowadzamy sos. Posypujemy groszkiem i fasolą. Paprykę myjemy, kroimy na małe części i posypujemy pizze. Cebule kroimy w pół talarki i dodajemy na blachę. Kurczaka kroimy

Kolizje Smaków
Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą 68

łyżką wody i posmaruj nim pierogi na blaszce. Następnie posyp sezamem i czarnuszką. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz je 30 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Podawaj z sosem, np. czosnkowym Farsz Na rozgrzaną patelnię, posmarowaną oliwą włóż przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż do momentu zarumienienia się czosnku i następnie włóż szpinak. Po zmniejszeniu objętości(...)feta pokrój w drobną kostkę. Dodaj do szpinaku na patelni. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 58 | Białko: 2,7 | Węglowodany: 7,3 | Tłuszcze: 2 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu

Przepisy na widelcu
Tarta z kurkami 84

przygotowane kurki z cebulką. Następnie zalej całość przygotowaną masą ze śmietanki i posyp częścią mozzarelli. Włóż ponownie do piekarnika i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Masa Kurki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. Na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą włóż cebulę oraz kurki. Smaż na małym ogniu, co jakiś(...)świeżą natkę pietruszki. Wszystko wymieszaj. Do miski wlej śmietankę, dodaj 2 jajka oraz mozzarellę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 414 | Białko: 11,3 | Węglowodany: 35 | Tłuszcze: 26,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Tarta z kurkami pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu

Przepisy na widelcu
Ciasto z kremem czekoladowym, truskawkami i galaretką 169

Biszkopt: 3 jajka 2/3 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Masa czekoladowa: 600 ml mleka 200 g masła 1 szklanka cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru plus ew. 1 łyżka kakao 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią oraz: 2 lub 3 galaretki o smaku truskawkowym ok. 400 g truskawek Mąkę przesiać. Białka oddzielić(...)cukier. Miksując, dodać po jednym żółtku. Wlać małym strumieniem olej. Powoli dodawać mąkę, mieszać delikatnie łyżką. Wylać na spód tortownicy (średnica - 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 oC. Gdy nieco ostygnie, zdjąć papier. Tortownicę podwyższyć za pomocą folii aluminiowej lub tektury. Wykonanie kremu: budynie rozpuścić

Czerwień i błękit
Super mazurek 223

Przyzwyczailiśmy się, że mazurki przygotowujemy na Wielkanoc. Ten mazurek jest tak pyszny, że można go piec przez cały rok, na różne okazje i bez okazji. Składniki: Ciasto: 25 dag masła 25 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  4 żółtka 2 łyżki kakao  1 op. cukru wanilinowego Do przełożenia: 4 białka 20 dag cukru pudru(...)migdałów marmolada Dodatkowo: lukier Zagniatamy kruche ciasto.  Dzielimy je na 3 części, a do jednej dodajemy kakao. Z białek i cukru pudru ubijamy sztywną pianę. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układamy jedną część jasnego ciasta, smarujemy je cienko marmoladą lub dżemem. Nakładamy połowę piany, posypujemy orzechami i migdałami. Ścieramy na grubej tarce ciemne ciasto, nakładamy pozostałą część piany. Na koniec

Pyszności Słodkości
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 155

morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać na świeżego dorsza w wakacje, istnieje wysokie prawdopodobieństwo że to mrożonka. Tak naprawdę trafić na dobrze przyrządzoną(...)jest łatwo, ale na pewno jest to możliwe :) Gofry - od czasu do czasu można sobie pozwolić na tę małą przyjemność, pod warunkiem że zamówimy takiego z dużą ilością owoców, bez sztucznej bitej śmietany i słodkich sosów. Kebab, zapiekanka - takich miejsc najlepiej w ogóle nie odwiedzać, szczerze wątpię w świeżość używanych tam produktów, czystość kuchni czy pochodzenie mięsa. Jeśli planujesz

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania