Muffinki z figami i migdałami (vegan)

Muffinki z figami i migdałami (vegan)

Muffinki z figami i migdałami (vegan)

Kto by się spodziewał, że wegańskie wypieki mogą pozostać smaczne, mimo odrzuceniu kluczowych (jak to się utarło) składników. Idealne babeczki dla alergików lub po prostu osób chętnych na eksperymenty. Najlepsze w dniu pieczenia, kolejnego dnia smakują równie dobrze, ale podgrzane w mikrofalówce. Nie zawierają zbyt wiele tłuszczu, cukru, a i tak są pyszne. Składniki (12 muffinek) 250 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 100 g posiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.