bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:52/100)

Mango lassi 162

potraw. Tłuszcz z jogurtu niweluje ostrość przypraw i wspomaga trawienie. Istnieje wiele odmian tego napoju, każdy azjatycki kraj ma swoją unikalną recepturę. W wersji podstawowej lassi jest rzadkie, ale można przygotować wersję gęstszą do jedzenia łyżeczką - idealny jako deser na podwieczorek lub pożywne śniadanie. Mango to owoc średniokaloryczny (60 kcal w 100 g), ale można go spożywać bez obaw

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Owsiane placuszki 94

Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki 200 g mąka owsiana 100 g płatki owsiane 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 ml maślanka 150 ml mleko 2 łyżka oliwa z oliwek lub dowolny olej 1 szt jajko Sposób przygotowania Mąkę mieszamy dokładnie z proszkiem do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz

Kucharzyca
CHRUŚCIKI, FAWORKI DROŻDŻOWE, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 334

zupełnie bez cukru, u mnie niestety, to nie przejdzie... Pochłaniali jeszcze ciepłe, ze spływającym lukrem z cukru trzcinowego. Polecam gorąco ;-)Składniki:- 550g mąki orkiszowej (u mnie typ 750)- 2 żółtka- 1 całe jajko- 50g ksylitolu- 95ml roztopionego oleju kokosowego lub oliwy- 35g drożdży- 1 łyżka spirytusu- 250ml ciepłego mleka- szczypta soli+ olej kokosowy do smażenia ( lub inny tłuszcz).Drożdże

Smaczne Zdrowe
Ciasto słoneczne orzechowe ze słonecznikiem (z kajmakiem, ok. 520 kcal/100g) 172

cukru 3/4 cukru wanilinowego (12 g)  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 g mąki szymanowskiej 2 budynie czekoladowe bez cukru  Warstwa II.: dżem porzeczkowy bez owoców (tu łowicz 100% z owoców extra gładkie) ok. 50 g (kilka łyżek)  Słonecznik:  80 g margaryny (tu: masło roślinne) 55 g (3,5 łyżki) cukru 30 ml mleka(...)stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodajemy żółtka, nadal mieszając. Mąkę, proszek do pieczenia i budynie przesiewamy i dodajemy do masy. Całość musimy delikatnie wymieszać . Przekładamy do blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, pieczemy w temp. 170 stopni ok. 30 min (do suchego patyczka) 2. Słonecznik: Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier, gdy się rozpuści dodajemy słonecznik, mieszamy

Malowane smakiem
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 160

bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY  Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał mokry piasek i wyłożyć go na dno tortownicy, uprzednio smarując blachę tłuszczem

Calzonella.com
zraziki musztardowe 153

niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką.  Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki  łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz  2-3 łyżki oleju  Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć solą i pieprzem(...)posmarować musztardą.  Ogórki pokroić wzdłuż i ułożyć na mięsie.  Całość zwinąć w roladki, jeśli trzeba to związać bawełnianym sznurkiem.  Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić. Dodać mięso i szybko obsmażyć je na brązowo, podlać połową szklanki ciepłej wody i dusić pod przykryciem około 15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Suszony schab w przyprawach 165

bez kości (nie może być zbyt gruby) 1 szklanka cukru pudru 0,5 szklanki gruboziarnistej soli morskiej 1 główka czosnku 4 łyżki majeranku 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka białego pieprzu 1 łyżka pieprzu czarnego 1 łyżka ziaren kolendry 1 łyżeczka tymianku Pierwszego dnia mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Pozbywamy się grubszych kawałków tłuszczu

Kuchenna Kontrrewolucya
Pszenno - owsiany czekoladowy placek z czereśniami 148

szklanka mleka 1 i ¼ szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 180 g czekolady gorzkiej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : 500 g czereśni lub wiśni bez pestek cukier puder do posypania. Sposób wykonania:  Margarynę utrzeć z cukrami. Podczas ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Czekoladę rozpuścić i jeszcze ciepłą dodawać stopniowo do utartej masy(...)cały czas miksując. Cały czas miksując dodać po kolei zmieszane suche składniki i na koniec mleko.   Do ciasta dodać czereśnie lub wiśnie i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wypłoszyć na blasze i wyrównać . Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowe ciasto gryczane na oleju 156

tłuszczem  Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. przepis stąd Piekłam w prodiżu, w foremce o wymiarach 12 x 9 cm Nie używałam robota, a składniki mieszałam energicznie łyżką. Jeśli upieczemy z podwójnej ilości składników otrzymamy dość spore, a co ważne łatwe do upieczenia ciasto. Ciasto udaje się też bez

Proste Potrawy
Sos tatarski 160

bez jogurtu i soku z cytryny, który dodaję dopiero w dniu serwowania na stół Wykonanie Posiekaj lub pokrój w bardzo drobną kostkę cebulkę, ogórki i pieczarki. Wymieszaj je z jogurtem, majonezem i musztardą. Dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 30 minut. Podawaj ze śledziem lub z jakimś mięskiem Składniki 125 g jogurtu naturalnego (najlepiej 0% tłuszczu

Eat me! Fit me!
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe? 295

bez jajek ciasto drożdżowe nie istnieje. Na pewno dodatek jajek podniesie wartość odżywczą ciasta. Z moich własnych obserwacji wynika, że są ciasta drożdżowe, które ich nie potrzebują. Są też jednak takie, które mają lepszą, delikatniejszą strukturę, właśnie po dodaniu jajka. Nie należy jednak z jajkami przesadzać, podobnie jak z drożdżami i dodawać ich tyle, ile jest w przepisie. Tłuszcz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jaglanka z awokado i bananem - 500 kcal 145

dyni garść malin garść borówek 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka otrębów owsianych 1. Kaszę jaglaną przepłucz 2-3 razy pod bieżącą wodą. Następnie wrzuć do wrzącego mleka i gotuj bez przykrycia, aż kasza prawie całkowicie wchłonie mleko (ok.10 minut). Nie mieszaj. Przykryj i odstaw na kilka minut. 2. Awokado przekrój wzdłuż na pół, wydrąż łyżeczką miąższ. Zblenduj z bananem(...)wymieszaj z kaszą. 3. Posyp owocami, pestkami dyni (mogą być lekko podprażone na suchej patelni) i otrębami. Polej miodem w razie potrzeby.  SMACZNEGO! Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 504 kcal 15,1 g 16,5 g 78 g 7,4 g GDA - % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej (2000 kcal) 25 % 30 % 23,5 % 29 % 30 % Normal

Powiedz dietom nie
KARCZEK W KETCHUPIE 213

całym tygodniu pracy, wyczekiwana i leniwa niedziela. Wreszcie w spokoju mogłam krzątać się po kuchni, bez żadnego pośpiechu :) Takie dni należą do moich ulubionych. No i oto efekt dzisiejszego relaksu, obiad co prawda jednodaniowy, ale za to z pysznym deserem.... o tym już w kolejnym poście. SKŁADNIKI: 1 kg karkówki wieprzowej 2 duże cebule 6-7 łyżek pikantnego ketchupu(...)sól pieprz  sos sojowy A jak to zrobić: Mięso oczyścić z błon oraz nadmiaru tłuszczu i pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem i zalać niewielka ilością sosu sojowego, odstawić do lodówki na około 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka. Mięso połączyć z keczupem i układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając cebulą. Dusić pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w opałach
IDEALNE FRYTKI I TYLKO 1 ŁYŻKA OLEJU? TERAZ TO MOŻLIWE! – Test Frytkownicy beztłuszczowej Blaupunkt 348

DuPont, co co daje gwarancję nieprzywierania jedzenia do jej powierzchni i znacznie ułatwia jej czyszczenie i konserwację – wystarczy przetrzeć gąbką z odrobiną płynu, wypłukać i wszystko bez problemu znika bez śladu. Specjalnie zaprojektowany kosz z dodatkowym rusztem pozwala przygotować dwa dania jednocześnie np. frytki i kotlet z kurczaka lub warzywa i zapewnia poprawną obieg powietrza między smażonymi(...)piekarnika? NIE! Tak jak pisałam Wam powyżej potrzebna jest tylko 1 łyżka oleju, w której obtaczamy pokrojone wcześniej frytki i wkładamy do smażenia. Smakują jak te smażone w głębokim tłuszczu. Serio! Z zewnątrz są chrupiące a wewnątrz miękkie i sprężyste. To samo pieczone ziemniaki, warzywa czy też mięso i ryby – są cały czas niezwykle soczyste i absolutnie nie przesuszone

Ostra na Słodko