ba - 500 przepisów (strona:20/34)

Knedle ze śliwkami 202

masełkiem i bułką tartą. Co prawda, daleko tym śliwkom do węgierek zerwanych prosto z drzewa, ale sam smak knedli… to odpowiedź na zadane powyżej pytanie. Połączenie, jak najbardziej trafne, ba powiem więcej, to strzał w dziesiątkę. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Knedle ze śliwkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Smocze carpaccio 200

Podajemy schłodzone, co bardzo korzystnie wpływa na smak.Smocze carpaccio, to deser bardzo przyjemny w smaku, orzeźwiający, aromatyczny i przyciągający uwagę. Smak owocu, sam w sobie, nie jest zbyt wyrazisty, ba nawet trochę mdły. Dlatego proponuję właśnie dodatek soku z cytryny i mirinu, który idealnie się komponuje ze wszelkimi sałatkami i owocami. Deser smaczny, prosty, szybki i… egzotyczny. Smacznego. Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Jabłecznik z budyniem 465

piekarnika nagrzanego do 180° C na 45-50 minut. Gorące posypujemy cukrem pudrem.No cóż, Kasia sugerowała, aby (cyt.): „powstrzymać się od jedzenia go pierwszego dnia (ciasto również o niebo lepiej kroi się kiedy jest całkiem zimne a ciasto zmięknie).” Niestety, jabłecznik z budyniem wyglądał i pachniał tak kusząco, że nie można było się powstrzymać - ukroiłam jeszcze ciepły.  Najlepszy ponoć

mojewypiekiinietylko
Rosyjskie ciasteczka do herbaty 185

obtaczamy je w cukrze pudrze i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Rosyjskie ciasteczka do herbaty, to prostota, smak i aromat migdałów otoczone śnieżnym pyłkiem cukru pudru. Jeżeli nie znacie powiedzenia „niebo w gębie”, czy „rozpływa się w ustach”, to te ciasteczka Wam je uzmysłowią – dosłownie, nie tylko w przenośni. Podane z herbatą i pyszną konfiturą jabłkową gwarantują istną symfonię smaków

mojewypiekiinietylko
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 219

ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis: KLIK)Uwielbiamy tą niesamowitą, bezglutenową, zdrową, aromatyczną mieszankę. Jest idealnie wyważona i łatwo z niej wyczarować cuda, które zachwycą nawet wybredne podniebienia. Ba, nawet prosta rzecz jak np. owsianka z takim dodatkiem ma MOC! :) W naszym keksie powstała z niej osobna warstwa, która smakuje wspaniale. Leciutko korzenna otulina z ziaren pachnie

Wypisz Wymaluj
Choinki z piernika 194

zostałam sama w domu (C. musiał iść do pracy, biedak), zabrałam się za testy. Wyszło bosko! Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, podane z bitą śmietaną i karmelizowanymi figami... Niebo, mówię Wam! Przepis niebawem.Póki co jednak, zostaniemy jeszcze w świątecznych klimatach - mam kilka zaległych przepisów na pierniczki i inne takie... Wiem, że teraz już nikomu się nie przydadzą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MuffinkiCzekoladowo Piernikowe z Powidłami Śliwkowymi 226

szczęśliwych Świąt. Chciałabym aby każdy z Was doceniał to co ma, aby w najdrobniejszych sprawach umiał dostrzec pozytywne aspekty życia. Abyście w codziennej bieganinie choć raz spojrzeli w niebo, które jest takie piękne. Życzę Wam dużo siły i odwagi, która pomoże Wam dotrzeć do zamierzonych celów. Aby wszystkie Wasze życzenia, to jest co co byście sobie życzyli spełniło się

Blondynka Gotuje
Krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym 213

gotującego bulionu dodajemy obrane pomidory, zioła oraz wyciskamy upieczony  czosnek. Chwilę gotujemy wszystko razem a potem miksujemy w blenderze. Zupę dekorujemy świeżą bazylią. Zupę podajemy z serem pleśniowym. Niebo w gębie! krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym

Bon Appetit Małgorzaty
Odchudzony pasztet drobiowy z karmelizowaną cebulą 467

Domowe pasztety i inne mięsne wyroby są o niebo lepsze od tych sklepowych. Przede wszystkim dlatego, że doskonale wiemy z czego one są zrobione.Pasztet doskonale smakuje z marmoladą z cebuli, przepis znajdziecie tutaj: konfitura z czerwonej cebuliSkładniki:1 cały kurczak ( u mnie 1,7 kg)2 jajka1 marchewka1 pietruszka2 czerstwe bułki najlepiej graham500 ml mleka2 cebule4 łyżki

Bon Appetit Małgorzaty
Macarone - pomidore ;) 170

rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i czosnek, następnie dodajemy pomidory i dusimy aż pomidory się rozpadną. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy bazylią. Niebo w gębie

Bon Appetit Małgorzaty
ZUPA KAPUŚCIANA Z ZIEMNIAKAMI – SKYRIM – Cabbage potato soup 310

ubogi skład (w grze można ugotować ją jedynie z czterech składników: kapusty, ziemniaka, pora oraz soli), ale także z powodu niekoniecznie apetycznego wyglądu. Na całe szczęście smakuje ona o niebo lepiej niż wygląda, a dodatek płatków smażonej szynki lub bekonu daje jej + 5 do epickości. Każdy Dovahkiin się skusi! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 602 kcal | 26 g białka

Nerds Kitchen
Karp w czerwonym winie 158

płatkach migdałów. Jednak nasze najnowsze odkrycie, zdecydowanie góruje nad tymi dwoma sposobami przyrządzania karpia. Jest to rybka smażona w delikatnym czerwonym winie z dodatkiem cebulki, marchewki i rodzynek. Kulinarne niebo na podniebieniu. Potrawa wolna od glutenu.Ilość porcji: 2Czas przygotowania: 20 minutSkładniki:2 kawałki karpiaCebulaMarchewkaGarść rodzynekKieliszek winaŁyżka masła½ łyżki mąkiPrzyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, liść laurowy, goździk, ½ łyżeczka

Kolizje Smaków
Pomarańczowe kluseczki z manny 211

Słodziutkie, cudownie pachnące pomarańczami i do tego polane truskawkowym dżemem...... po prostu niebo w gębie!Wasze dzieci na pewno będą zachwycone i zapewniam, że Wy również :)Danie szybkie, proste i baaardzo smaczne- czy można chcieć więcej?* kasza manna- 1,5 szklanki* pomarańcza- sok z 1 całej i skórka z połówki* jajko- 1 szt.* cukier- 1 łyżka** dżem truskawkowy

Kraina Miodem Płynąca
Dorsz z folii w maśle czosnkowym 287

dorsz, pstrąg, halibut a nawet i łosoś) przyrządzona w ten sposób jest naprawdę fantastyczna, a podana z ulubioną surówką (u mnie Coleslaw), to po prostu gęba w niebie! ;)))* dorsz- 1 filet* masło- 50 g* czosnek- 2 ząbki* cytryna- sok z 1 szt. + kilka plasterków* sól, pieprz* koper- garśćNaczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową.Filety z dorsza umyć, osuszyć i pokroić

Kraina Miodem Płynąca
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 199

konsystencję. Nie jest ani za twarda, ani zbyt wodnista. Nie ścieka, ani nie łamie się. Jest kremowa, lekko ciągnąca się. Przypomina bardzo gęstą, gorącą czekoladę z nutą chałwy.Całość - niebo w gębie! Świąteczny raj dla podniebienia i dla duszy.Święta czuć już coraz bardziej! Dzięki temu serniczkowi nawet brak śniegu nam nie straszny. Mamy nadzieję jednak, że choć troszeczkę białego

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania