ba - 500 przepisów (strona:27/34)

Mleko migdałowe 162

nadzienie do naleśników itp. Mleko szczelnie zamykamy i przechowujemy razem z papką migdałową (pozostałością) w lodówce nie dłużej niż 2 dni.      Jest ładnie. Gdy na niebie ciemne chmury, wieczór, ale jeszcze dość widno. Latarnie przy chodnikach już błyszczą, oświetlają drzewa, które teraz stały się pomarańczowe i zostawiają blask w kałużach. Jest ładnie. I pachnie, pachnie deszczem

Weganizm infantylny
Mleko kokosowe na dwa sposoby 150

ostatnio jakiś kokosowy szał. Sięgam po kokosa, mleko kokosowe, płatki lub wiórki niemal codziennie. Przyprowadziłam niedawno ze sobą małego potworka. I postanowiłam zrobić z niego mleko. Ba, a nawet dwa. Z niego i jego zwiórkowanego kuzyna.  Mleko kokosowe - sposób pierwszy Składniki: 1 świeży kokos 1.5 szklanki letniej wody Przygotowanie: Zabieramy się za kokosa. Jego świeżość można przetestować już

Weganizm infantylny
Torcik waflowy 234

jest naburmuszona, smutna lub do nikogo się nie odzywa, a tylko "mruczy". Lecz my nie znamy powodów.Nie obchodzą nas. Oczekujemy od innych, że będą dla nas mili. No ba

Weganizm infantylny
Karpatka 272

jednym z moich ulubionych deserów, nigdy nie odważyłam się na tyle, żeby ją samodzielnie przygotować - aż do teraz. Dużo kremu, dwie pyszne i delikatne warstwy ciasta, odrobina cukru pudru - niebo w gębie! :-) Składniki: * na ciasto parzone: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 175 g masła 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli * na krem: 1 szklanka cukru 2 szklanki

Kulinarny Pamiętnik
Zupa rzodkiewkowa - krem z rzodkiewki z grzankami 224

Zupa rzodkiewkowa  Kulinarne odkrycie tego roku. Zupa - krem z rzodkiewki jest przepyszny! Piękny różowy kolor i ten ostrawy smaczek... niebo!  Składniki: - duży pęczek rzodkiewek - 2 ziemniaki - 1 jabłko - 2  cebule - 2 łyżki serka topionego (u mnie gouda) - 1/2 szklanki śmietany - 1 litr bulionu (u mnie drobiowy)  - 2 łyżki oleju - 1/4 kostki masła - 3-4 kromki białego

Słodka sielanka
"Tak rajcuje mnie kruchością, że zajadam się z lubością" czyli kuszenia Margarytki ciąg dalszy 203

pizzę) rozłożyłam na blasze do pieczenia, a na nim wyłożyłam kapuściany farsz. Zapiekłam w 200st. przez 15-20 min.  Nie wiem jak Wy, ale ja jestem w siódmym niebie :D Wpis powstał w ramach konkursu, o którym pisałam tutaj. Można w nim wystartować z nieograniczoną liczbą przepisów, co zwiększa szansę na wygraną. Co mi szkodzi spróbować jeszcze

bastalena
Child time. Julia. A kisz mi stąd! 203

Magdy G. Szału nie było, dupy nie urwało. W niczym potrawy przyrządzane przez nas, nie ujmują smakowitości tym zrobionym przez kuchennych celebrytów. I powiem więcej, nieraz są o niebo lepsze, bo zawierają szczyptę indywidualnej fantazji. A kisz na spodzie według Julii z ciekawości zrobiłam. Dobry. Okej, dobry z plusem. Ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej

bastalena
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 203

Babka pomarańczowa Babka czekoladowa Ramydada Czekoladowe muffiny Red Hot Chili Cake Biszkoptowa babka wielkanocna Sama złodycz Babka czekoladowa z daktylami i rodzynkami Silver Teaspoon Babka na bitej śmietanie Słodkie niebo Babka kryzysowa Smaczny kąsek Kisielowa babka malinowa Smakołyki alergika Baba czekoladowa z charakterem Smakołyki i koraliki Babka z ajerkoniakiem Jogurtowe babeczki z limonką Smakowy Raj Pomarańczowa babka z łezką Sól

Moje domowe kucharzenie
Sernik z masą makową i kawałkami czekolady 233

Dawno nie jadłam tak pysznego sernika..ba..dawno nie jadłam w ogóle jakiegokolwiek sernika..i gdyby nie pomysł jednej z blogerek..na pieczenie sernika..w akcji Ciasto na niedzielę..i  pewnie szybko też  by nie było..a tak trzeba było coś zrobić..takie wspólne pieczenie to na prawdę fajna akcja..Zastanawiałam się jaki sernik upiec. ..poszperałam

Moje domowe kucharzenie
Panna cotta z truskawkami... 210

lekkiego, wyrafinowanego w smaku i docenianego przez największych koneserów jak i łakomczuchów, mianowicie pana cotty w moim "smykowitym" i niepowtarzalnym wydaniu. Jak dobrze wiecie, deser ten pochodzi z Włoch, ba skąd indziej mogłoby pochodzić to cudeńko, dokładnie z ich północnej części, często podawany np. w Toskanii, serwowany z dorodnymi truskawkami i musem z tych owoców. Moja wizja tego deseru została

SMYKWKUCHNI
Tajsko- włoski FischBurger z buraczkowymi chipsami i sosem pomidorowym! / RYBA 252

zestawiłam go z obłędnym sosem pomidorowym przygotowanym na czerwonym winie z dodatkiem świeżej pietruszki. Smak burgera uzupełniłam o chipsy z młodego buraczka i kapary! Kochani Szaleństwo się opłaca! NIEBO W GĘBIE! POLECAM!!!  ZACZNIJMY OD POCZĄTKU: NA WŁOSKIE POMIDOROWE BUŁECZKI ZE ŚWIEŻYM ROZMARYNEM POTRZEBUJEMY: -500g mąki - 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego - czosnek uprażony na oliwie - 4 łyżki oliwy z oliwek

SMYKWKUCHNI
Ravioli z jagodami! SEZON JAGODOWY! 244

Letni posiłek powinien charakteryzować się, kilkoma cechami takimi jak: lekkość, smakowitość (ba! nawet smykowitość ;-) ), być przygotowany z dostępnych, świeżych i sezonowych owoców lub warzyw.  I taki lunch dzisiaj Wam proponuję, przepyszne ravioli z jagodami i śmietanką. Danie jest proste w wykonaniu i nie przysporzy wiele trudności nawet początkującym kucharzom!  Jagody ubóstwiam, są przepyszne, same, czy też utarte

SMYKWKUCHNI
Muffinki z amarantusem - "perełka" dietetyczna! 292

poziomie, bez termoobiegu.Muffinki wychodzą mocno wilgotne i miękkie. Amarantus dodaje wnętrzu ciekawej faktury, a owoce świetnie się z nim komponują.Konsumować jeszcze ciepłe, najlepiej w towarzystwie szklanki mleka :) Mniam, niebo w gębie

Grunt to przepis!
Stanie przy takich garach? Lubię to! 277

napisałam Wam wcześniej kupowałam kilka w ciągu roku. Ballarini znacznie zmienił mój światopogląd w tej materii, miałam możliwość przekonania się osobiście we własnej kuchni, że są o niebo lepsze od moich niemieckich i tych tanich teflonowych. Dlatego już wolę kupić jeden za 189 zł porządny, niż 3 po 50 zł i wkurzać się, że się rysują, że miksować w nich

Blondynka Gotuje
Mleczny chlebek z cytrynową nutą (z automatu) 245

Wczoraj upiekłam pyszny, mleczny, puszysty chleb z automatu. Dodałam kilka łyżek cukru, dzięki czemu w smaku przypomina mi.. chałkę :) jeszcze gdyby na górze była kruszonka to już całkiem niebo w gębie ;) Trafione okazało się także dodanie aromatu cytrynowego:) Kto lubi słodkawe pieczywo z pewnością powinien wypróbować ten przepis. Składniki: 250ml mleka 3,2% 2 łyżki oleju sezamowego (może być

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania