ba - 500 przepisów (strona:25/34)

Mleczne ciasto naszpikowane czekoladą. 359

rozpuszczamy z 6 łyżkami mleka i polewamy wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce. I tak otrzymamy olbrzymią blachę diabelnie kuszącego ciasta. Miłośnicy czekolady i mleka w proszku będą w siódmym niebie. Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Czekoladowo-jagodowe pierogi ^^ 139

względu na tak dużą ilość czasu rano, zrobiłam moje pierwsze śniadaniowe pierogi. Były na prawdę pyszne, w każdym pierogu czekała na mnie płynna czekolada i... jagody :P Po prostu niebo... nigdy nie myślałam, że pierogi mogły by mi tak zasmakować :P ~ Pierogi z jagodami, czekoladą, miodem, cynamonem i jogurtem naturalnym + Inka ~ Składniki: 50g mąki pszennej pełnoziarnistej ~40ml gorącej wody

Kuchenny Skrawek Nieba
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 258

zalewy (tymianek, majeranek, vegeta, papryka ostra Trochę zmodyfikowałam / ulepszyłam przepis na ciasto, dzięki czemu jest mniej tłuste, a nadal bardzo smaczne. Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy ze sobą ba sprężysty placek. Ponieważ robię tartę wytrawną, do ciasta dodałam majeranek, który daje przyjemy posmak, a w dodatku ma właściwości ułatwiające trawienie (i działanie wiatropędne). Ciasto wykładamy na formę i dokładnie

Taste Of My Day
B... Bagietka! 186

sięgałam, to był to chleb razowy. Gdy przyjechałam do Francji niestety mój plan legł w gruzach, ponieważ (ciekawostka!) a to w każdej restauracji chleb w koszyczku dostaniemy za darmo (ba! jeszcze możemy poprosić o więcej!), to zapach świeżego pieczywa atakuje dosłownie na każdej ulicy. No cóż, nie wygram z nim, więc postanowiłam zaprzyjaźnić się z bagietkami, a jest to przyjemna

Kitchens Alphabet
Herman - ciasto szczęścia 394

pieczenia- opakowanie cukru wanilinowego- szczypta soli- wg uznania - 2-4 tarte jabłka, szczypta cynamonu, rodzynki, orzechyDużo tego, czyż nie? Pamiętajmy jednak, że z gotowego ciasta otrzymujemy trzy kolejne zaczyny. Ba, zaczyn można sobie zamrozić i mieć na potem, więc to naprawdę dobry interes ;) Zaczynamy!Dzień 0Staliśmy się posiadaczami zaczynu. Jeśli poprzednia osoba robiła Hermana zgodnie z procedurą z karteczki

Kulinarne zapędy Kokosa
Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" (bezglutenowe) 268

Zawsze mawiam, że MY, tzn. JA i mój M, (czytaj Mąż) nie jesteśmy "rybni";-) znaczy to, że najzwyczajniej w świecie nie przepadamy za rybim posmakiem, ba! nawet zapachem. To żeśmy się dobrali, no nie? A, że rybkę jeść trzeba, więc kombinuję jak mogę. Oto co wykombinowałam! Tadam!!! Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!"Powiem krótko: PYCHAAAA!!!Mówiąc dłużej;-) mój

Restauracyjka Literacka
Niebiańskie GOFRY "OCH! ACH!" i bez wyrzutów sumienia ;-) 496

dogodzę. Ostatecznie liczy się tylko to co ja myślę o samej sobie;-) HA! A no myślę sobie, Kochani, że w pieczeniu gofrów jestem FE-NO-ME-NAL-NA! Ba! WY-BI-TNA! A niech mnie! Nawet PER-FEK-CYJ-NA!!;-P Jest w tym i dobra wiadomość dla Was, ma się rozumieć, a no taka, iż przepisem na jakże wyborne

Restauracyjka Literacka
Falafel w tortilli z surówką z czerwonej kapusty i sosem czosnkowym! CUUUDOOOO!!!! 634

bądź kulki wykonywana z ciecierzycy i smażona na głębokim tłuszczu. W Restauracyjce Literackiej na głębokim tłuszczu nie smażymy NEVER!!!, więc to będzie wersja z piekarnika! Wariant, słowo daję, o niebo lepszy! porcja na 6 dużych tortilli: Falafel: 400 g ciecierzycy namoczonej w wodzie przez 24h, bądź tylko na noc 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka pietruszki (u mnie

Restauracyjka Literacka
Wigilia , starodawne zwyczaje… 255

Wigilia , starodawne zwyczaje… „Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny Przy wzejściu pierwszej gwiazdy Wieczornej na niebie Ludzie gniazda wspólnego łamią Chleb biblijny, Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie.” Słowa Cypriana Kamila Norwida trafnie oddają atmosferę tego wieczoru ,tak niezwykle uroczyście obchodzonego od wieków tylko w Polsce ,gdzie prastare słowiańskie tradycje pogańskie splotły się z chrześcijańskimi, bowiem Boże

Kulinarny karnet Christophera
OGNISKO BLOGERSKIE Z WODNIAKAMI - STARY PORT, POZNAŃ. 192

Piotra wraz ze smalcem Grażyny, który podbił ich serca. Oczywiście, nie mogło zabraknąć atrakcji. Już samo ognisko to wielka frajda, ale rejs po zmroku po Warcie... To dopiero! Ciemne niebo, szum wody, bzyczenie silnika łódki i frapujące rozmowy. Do tego łuna znad rozświetlonego miasta i wiatr we włosach. Po prostu jak z filmu!Taaak, nie ma to jak blogerzy

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z pieczonych buraczków i koziego sera 195

Pieczone buraczki są przepyszne :), a jak je podrasować kozim serem i orzeszkami piniowymi to już niebo w gębie! Składniki: 3 średnie buraczki czerwone mała czerwona cebula 10 dag sera koziego 2 łyżeczki orzechów pinii dressing z oleju kujawskiego z czosnkiem i bazylią do polania 1. Buraczki myjemy, owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w piekarniku ok. 1 godziny. Upieczone buraczki

Apetyczna babeczka
Super P ! idzie do szkoły 198

które ,przyznam się szczerze, zobaczyłam po raz pierwszy na oczy i zapewniam , że to spotkanie było w moim życiu prawdziwym wydarzeniem i rewolucją. Dzięki nim , poznałam prawdziwe znaczenie powiedzenia „niebo w gębie”. Słodycze są firmowane hasłem „Wyprodukowane z pasją”, co jest gwarancją zaangażowania i troski jaką lubelscy cukiernicy wkładaja w proces tworzenia cukierków. Firma produkuje słodycze w oparciu o własne

Z Kuchni Do Kuchni
Magic Kiss 179

kolejny rodzaj cukierków, które dostałam do testów od Fabryki Cukierków Pszczółka. Dzięki nim , poznałam prawdziwe znaczenie powiedzenia „niebo w gębie”. Słodycze są firmowane hasłem „Wyprodukowane z pasją”, co jest gwarancją zaangażowania i troski jaką lubelscy cukiernicy wkładaja w proces tworzenia cukierków. Firma produkuje słodycze w oparciu o własne, sprawdzone od lat, niepowtarzalne receptury, łącząc tradycję ze zmieniającymi się preferencjami smakowymi

Z Kuchni Do Kuchni
Sycylijska sałatka makaronowa 320

półtorakilogramowych opakowaniach. Jakże ja bym była szczęśliwa gdyby MALMA- kliknij i zobacz wprowadziła w obieg takie gramatury dla smakoszy. A jak wprowadzi PAPPADRELLE czy FARFALLE , to będę w 7 niebie... Ale wracając do naszego dania. Jest szybkie w przygotowaniu, bo o to się rozchodzi. Jest na sezon wiosna-lato. Wszystko zdążymy przygotować zanim się makaron ugotuje. Dodatkowo makaron ma być

Z Kuchni Do Kuchni
Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami, czyli lutowa piekarnia 266

postanowiłam, ich nie dodawać. Chleb jest niesamowity, przepięknie pachnie już przy pieczeniu. Dużym wyzwaniem jest czekanie aż wystygnie... A potem, jak jest jeszcze leciutko ciepły smarujemy go odrobiną masła... Niebo w gębie ! Mój mąż zajadał go jeszcze z plasterkiem szynki, to też wspaniałe połączenie. Mój wpis dodaje również do Czekoladowego Tygodnia u Bei. Drożdżowy chleb na poolish

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania