Niebo w gębie! Delikatna brioszka z nadzieniem z dżemu pomarańczowego z kawałkami skórki pomarańczowej i delikatnym sosem waniliowym. Czego chcieć więcej? Tylko filiżanki dobrej kawy i dobrego towarzystwa. Ja swoją brioszkę upiekłam na spotkanie (poświąteczne :)) z moimi najlepszymi Przyjaciółkami, od których dostałam pewną książkę kucharską, o której kilka słów pojawi się niebawem na blogu. Ciasto jest delikatnie słodkie, ze pomarańczowo
CookYourselfMój pierwszy w życiu keks! Serio! Ja nawet (kiedyś) go nie lubiłam. Teraz zmieniam zdanie. Ten domowy jest o NIEBO (!) lepszy od tego kupnego. Mówię to z pewnością, bo widziałam jak w Święta znikał ekspresowo z talerza :) Mój ulubiony moment, to właśnie ten, kiedy na talerzu po cieście, zostają tylko okruchy :) 'keks' Składniki: - 5 jajek - 250 g masła
CookYourselfrazu Wam mówię, żebyście najlepiej zaopatrzyli się w adapter bo inaczej tylka będzie wyskakiwać z worka i namęczycie się tak jak ja. Ale namęczenie się zrekompensował mi ich smak. Niebo w gębie! 'czekoladowe ciasteczka Pierre'a Hermé' Składniki: - 2 białka - 100-120g cukru pudru - 250g miękkiego masła - 250g mąki pszennej - 3 łyżki kakao - ulubiony aromat - szczypta soli Masło
CookYourselfgrillem w piekarniku. Na to kawałek awokado, ulubiona wędlina i pomidor lub druga wersja: podpieczony bajgiel z białym kremowym twarożkiem i wędzonym łososiem, skropionym sokiem z cytryny. Mmmmm! Niebo w gębie :) 'pełnoziarniste bajgle' Składniki (na ok.8 -10 sztuk): - 500g mąki pełnoziarnistej - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka soli - 5g świeżych drożdży - 300ml wody - 1 żółtko - sezam/mak do posypania Drożdże rozrobić
CookYourselfprzepisów i w każdym czegoś brakowało. Ale to było idealne (było, bo zniknęło w mgnieniu oka ;)). Wilgotne w środku, z orzechami i rodzynkami. Do tego kremowy lekko słonawy mascarpone. Niebo w gębie. 'ciasto marchewkowe' Składniki (na tortownice o sr.20cm (chociaż ja piekłam w 22cm)): - 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki, dobrze ubitej i lekko odciśniętej z soku - 140g mąki
CookYourselfWydaję mi się jednak, że nie ma nic piękniejszego niż lato wiosną ;-). Torcik pyszny, a połączenie kremu waniliowego i truskawek powodują, że człowiek czuje się jak w niebie. Biszkopt: 3 jajka 250g cukru 90 ml świeżo zagotowanego wrzątku 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g mąki Rozgrzać piekarnik do 180C, wyłożyć dno foremki (o średnicy
Humanistka w kuchniLACTIMA Półgęsek- gęsina pieczona, plasterkowana pomidory suszone na słońcu Ponti od INDEX FOOD parmezan utarty natka zielonej pietruszki vinaigrette Monini classico z octem balsamicznym z Modeny Piekło Niebo – mix prażonych ziaren od ZIARENKOWO Brokuła uparuj.Odstaw. Cukinię podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj paprykę, duś pod przykryciem. Dosmacz przyprawą bez chemii Karahi Chicken Masala. Dodaj selera. Podduś. Dodaj brokuła
Z Kuchni Do Kuchnizależności od konsystencji należy dodać mniej lub więcej oleju. Uwaga: Nie zużyjecie całości tego "masła", więc dodajcie 1-2 łyżeczki miodu, 1/2 łyżeczki cynamonu i macie gotowe, o niebo lepsze niż sklepowe, domowe, masło orzechowe. Pasztet Fasolę ugotować, odcedzić i wystudzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i zeszklić, następnie dodać gruszkę pokrojoną w kostkę (wraz
Delicious Titbitsparki, a z jednego do drugiego przeszliśmy bardzo okrężną drogą. Po drodze zahaczyliśmy o sklep, nabyliśmy pyszny chlebek na śniadanie, i w radosnym nastroju zaczęliśmy planować resztę dnia. Niestety - niebo szybko się zachmurzyło, a wraz z chmurami nadszedł deszcz. Zimny i ciężki, zmusił nas do zostania w domu. I dopiero o dwudziestej pierwszej C. wyszedł do pracy... Dziwnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzePodczas takiego porannego zajadania przyszedł mi kolejny pomysł na fantastyczne ciasto ! Mięciutkie czekoladowe ciasto przypominające murzynka pokryte warstwą słodkiego kremu , oblane czekoladą i obsypane dużą ilością chrupiących kuleczek – niebo w gębie! Takie ciasto / tort jest fantastycznym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych! Z całą pewnością zrobi furorę np. na urodzinowym przyjęciu! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) CIASTO
Ostra na Słodkowiecie jak przygotować perfekcyjne kruche ciasto . Teraz pokażemy Wam jak przygotować perfekcyjną tartę cytrynową: na maślanym, kruchym spodzie, z lekko kwaskowym, zwartym kremem cytrynowym, uwieńczoną, słodką, delikatną, kruchą bezą. Niebo w gębie! Tartę tę przygotowaliśmy na minioną niedzielę w ramach akcji “CIACHO ZA CIACHO” . Nie powstała ona w foremce do tarty, ale w zwykłej prostokątnej blasze, aby było
W kuchni Katiestruclą. Wykombinowałyśmy sobie mak z amarantusem i... musimy przyznać, że dla nas to był strzał w 10-tkę. Obie zgodnie stwierdziłyśmy (a faceci potwierdzili), że ta propozycja, jest o niebo lepsza od oryginału. Polecamy więc zdrowszą, smaczniejszą i bezglutenową wersję kutii. MAK NIEBIESKI: - Bogaty w komplet witamin (A, D, E, C), - Doskonałe źródło wapnia
Wypisz Wymalujodtworzyć. Są wspaniałe. Kruchy spód, krem na bazie śmietany kremówki i mascarpone z cytrynowym lemon curd, pyszna słodka beza, którą możecie przygotować dzień a nawet dwa dni wcześniej. Niebo w gębie. Idealny deser na wiosnę. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła 90 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem
Made By Mom And Sonpodobają mi się biało czarne torty dlatego też mój urodzinowy był w tych kolorach. Orzechowe biszkopty z kremem mocno orzechowym i kawowym, nasączone mocną kawą- jak dla mnie niebo w gębie;) Polecam;) Składniki: 300 ml orzechów 220 g mąki pszennej 300 g cukru 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 6 jajek 50 ml wody
Krakowskie smaki Anisobie pracy. Wystarczy do jogurtu dodać dwie łyżki granoli i śniadanie gotowe. Nie trzeba motać się z pięcioma torebkami, w dodatku granola jest chrupiąca a prażone składniki są o niebo lepsze w smaku niż surowe. Dlaczego warto poświęcić 20 minut w kuchni i przygotować domową granolę? Oto odpowiedź - skład granoli orzechowej jednego z najbardziej znanych producentów w Polsce. Czerwonym kolorem
bistro mama