niezwykle łatwe, szybkie danie po męczącym dniu pracy. Grillowana i chrupiąca quasedilla nadziewana kaczką (można zamienić na kurczaka) w sosie bbq, dużą ilością roztopionego sera, cebulką i kolendrą. Dosłownie niebo w gębie! Wychodzą dużo smaczniejsze niż podobne dania w fast foodach. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Quasedillas z kaczką w sosie bbq (4 porcje) Składniki: 2 piersi
karmelowyniemodne. W niektórych środowiskach doszło do tego, że spożywanie jawne mięsa jest równoznaczne z wydaniem na siebie wyroku banicji towarzyskiej. Mimo tego zdarzają się osobniki męskie ochoczo spożywające mięso. Ba, znam nawet panie lubujące się w krwistych stekach. To utwierdza mnie w przekonaniu, że świat dąży do równowagi i nic w przyrodzie nie ginie. O mięsie napisano już chyba wszystko
ladykitchenkońca. Dodatkowym utrapieniem tego nieszczęsnego zabiegu był zachlapany stół, ubranie i wszystko wokół :) Jednakże wszystko powyższe nie miało znaczenia, gdy już w końcu do buzi trafiał pierwszy kęs zraza. Niebo w....sami Wiecie :) Składniki: ładny kawałek szynki wieprzowej (około 1 kg-1,5 kg) 150 g słoniny kilka ogórków konserwowych 1-2 cebulki mały słoiczek musztardy sól pieprz
na moim stole...recipe, you don’t need tons of ingredients just some intuition and some creativity. Enjoy your meal. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Won-ton-ki z grzy-ba-mi w so-sie ze szpi-na-ku i czo-snku
Food Polkatego małego sprytnego przedmiotu. Kiedy moje dziecko lekko podrosło dołączyło do "obieraczkowego klubu". A co na to Fiskars ? Jeśli chodzi o obieraczki tej firmy są one o niebo ładniejsze i wygodniejsze od mojej włoskiej staruszki. Dodatkowym plus dostają za bardzo ostre ostrza ze stali nierdzewnej. Ruchome oczywiście. Dość pewnie leżą w dłoni, dzięki temu, że mają lekko silikonowane rączki
Blondynka Gotujekuchni bez tego małego sprytnego przedmiotu. Kiedy moje dziecko lekko podrosło dołączyło do "obieraczkowego klubu". A co na to Fiskars ? Jeśli chodzi o obieraczki tej firmy są one o niebo ładniejsze i wygodniejsze od mojej włoskiej staruszki. Dodatkowym plus dostają za bardzo ostre ostrza ze stali nierdzewnej. Ruchome oczywiście. Dość pewnie leżą w dłoni, dzięki temu, że mają lekko silikonowane
Blondynka GotujeJedynie, które ewentualnie by pasowało to "ta bez faceta". Nieeeee, spokojnie, nie patrzcie tak. Nie jestem nieszczęśliwą, wiecznie przygnębioną i niezadowoloną z życia kobietą. Wręcz przeciwnie. Lubię swoje życie, ba! tu Was zaskoczę. Jestem szczęśliwa. Noooo?! Bo lubię siebie i to moje życie. Jest nawet lepiej, bo mam swoje pasje i gdzieś mam to co myślą o mnie inni
Blondynka GotujePołącz kropki" Thomas Pavitte bardzo czytelny tytuł. Kiedy dostałam informację, że takie książki do mnie jadą pomyślałam sobie, hmm może być zabawnie. Ba! Nawet byłam święcie przekonana, że machnę jeden rysunek, góra dwa i książki powędrują na półkę, albo jak syn będzie zainteresowany to jemu dam. Po książki musiałam się pofatygować osobiście, bo leniwemu listonoszowi nie chciało się pofatygować
Blondynka Gotujesmak, wiedzieli co robią. Połączenie gęstych, śmietankowych lodów i wasabi o cudownym zielonym kolorze jest tak harmonijne i smaczne, że odtąd lody śmietankowe będą mi się kojarzyły z Azją. Ba! wiem, że będę do tych lodów wracać z utęsknieniem. Ich cena nie odstrasza - za 500 ml zapłacimy 6,99zł, co uważam za przyzwoitą cenę jak na Polskę. Myślę, że kolejne
W poszukiwaniu inspiracjiprzygotowałam 10 najlepszych przepisów na świąteczne napoje, są i takie dla dorosłych i dla dzieci. Moim faworytem jest zdecydowanie koktajl ananasowy z płatkami owsianymi i pestkami z granatu, niebo w gębie! Cytrusowa lemoniada Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Grzane wino z bakaliami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Kompot z jabłek Kompot
Moja smaczna kuchniauwierzyć. Mniej narzekajmy, częściej przytulajmy bliskich, dziękujmy za to, że są tacy cudowni. Wybaczajmy i nie bądźmy zawistni ani złośliwi. A raz w tygodniu postarajcie się spojrzeć w niebo, ono jest takie piękne! Ja jestem naprawdę wielką szczęściarą, że trafiłam na tak fantastycznych ludzi jakimi jesteście. Razem Tworzymy niesamowitą atmosferę, dzięki której nie wyobrażam sobie by nie wypić z Wami
Blondynka GotujeZapraszam na kolejny słodki przepis, tort migdałowy amaretti. Pyszny tort na migdałowym biszkopcie, przełożony masą maślano budyniową i marmoladą z moreli. Tort ozdobiony migdałowymi ciasteczkami amaretti… Po prostu niebo w g…Bardzo efektowny i bardzo smaczny tort migdałowy, prosty w przyrządzeniu. Każda domowa gospodyni z nim sobie poradzi. W miarę słodki tort z dodatkiem morelowego dżemu, która nadaje
codojedzeniaKasza jaglana, chorizo i vinaigrette czyli piekielne niebo w gębie No może nie piekielne, choć już nie raz się przekonałam, że mój poziom ostrości to wyższy stopień wtajemniczenia. Użyjcie delikatnego chorizo i zrezygnujcie z chili jeśli zwykle usuwacie pestki i błonki w papryczkach do swoich dań. Jeżeli jeszcze nie znacie chorizo, to koniecznie spróbujcie. A na pewno się do niego
Bazując na smakuUwielbiam ciepłe koktajle, szczególnie teraz, kiedy na dworze jest mgła...jest zimno i bez wyrazu. Uwielbiam tropikalne napoje i koktajle pobudzające do życia. Niejednokrotnie działają o niebo lepiej...od zwykłego posiłku. Składniki 1 grejpfrut 3 plastry ananasa jabłko jagody goji Symbio do dekoracji pół małej łyżeczki ekologicznej spiruliny Symbio 6 łyżek siemienia lnianego kilka listków świeżej bazylii kilka
Z Kuchni Do Kuchnizimno. Faktycznie smakuje świątecznie. Bardzo dużą "robotę" robi połączenie różnych faktur - delikatność bananów i ten "pazur" kokosa. Do tego szczypta cynamonu i mamy nie zimowe ciasto, a zimowe niebo. Zabawa z przepisem - no cóż. U nas wyglądało to tak: Trzy podejścia. Pierwsze rdzenne, prawie skopiowane. Dwa następne - dałyśmy szklankę cukru, 5 jajek i 5 bananów, natomiast pominęłyśmy jabłka. Wyszło
Wypisz Wymaluj