Krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym

Krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym

Krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym

Cały rok czekam na pomidorki z działki i na wszelakie zupy z ich udziałem. Zupa z pieczonych pomidorów ma całkiem inny smak niż krem ze świeżych pomidorów. Warto wypróbować szczególnie z ulubionym serem pleśniowym.Składniki:kilogram pomidorówpól litra bulionu z włoszczyznygłówka czosnkuoliwa z oliwektymianekrozmarynbazyliasól, pieprzkawałek sera pleśniowego u mnie lazurowy Pomidory myjemy, osuszamy i przekrawamy na ósemki. Blasze do pieczenia naoliwiamy oliwą. Kładziemy na niej pomidory  i posypujemy je ziołami:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.