przystoi, że piwo / napój piwny o owocowym smaku to jakbyśmy pili oranżadę, jestem w końcu kobietą i lubię, kiedy coś smakuje słodko i owocowo.Ponadto ma piękny, różowo-pomarańczowy kolor, na którego widok już się uśmiecham. Płyn jest klarowny i przejrzysty, a osadu, o którego możliwości wystąpieniu informuje producent, brak.Po otwarciu ani się nie obejrzałam, a napój piwny zniknął
W kuchni Karmel-itkiStoi biedna, samotna dynia piżmowa. Spoglądam na nią codziennie, nie myśląc nawet o jej wykorzystaniu. Piękna, dorodna i soczyście pomarańczowa. Zrodził się kaprys, silny i uporczywy. Dynia trafiła pod nóż. Jak to u mnie zwykle bywa, przepis eksperymentalny.Gulasz dyniowy - jego zrobienie wyglądało mniej więcej tak: otworzyłam lodówkę, spiżarkę i zerknąwszy na to, co mam, wrzucałam do garnka kolejne składniki
W kuchni Karmel-itkiprezentuję tutaj, lecz można zrobić ją z dowolnymi owocami (tu w wersji z malinami), a do masy dodać bakalie i inne dodatki np. suszone śliwki, rodzynki czy smażoną skórkę pomarańczową. Przepis z niezastąpionego zeszytu babci. Składniki: 1 litr mleka (najlepiej 2% lub 3,2%) 0,5 litra śmietany kremówki 30% 4 jajka 1 niepełna szklanka drobnego cukru 2 łyżki cukru
Poezja smakudrugiej miski i rozmiksować kilka sekund. Wymieszać mascarpone z ubitą śmietanką. Wstawić do lodówki do czasu przełożenia. Dolny krążek biszkoptu położyć na paterze, skropić 1/3 ilości soku pomarańczowego, posmarować połową konfitury wiśniowej i wyłożyć 1/3 masy z cynamonem. Położyć drugi krążek, skropić 1/3 ilości soku z pomarańczy, posmarować resztą konfitury wiśniowej i wyłożyć 1/3 masy z cynamonem. Przykryć ostatnim
Blondynka Gotujeminusy. Skupię się na tym największym minusie: ŚWIATŁO! Wiosną i latem jest super, bo dzień jest długi, a za tym idzie światło dzienne. Przy sztucznym oświetleniu zdjęcia wychodzą żółto - pomarańczowe. Wtedy trzeba kombinować, ale efekt i tak jest mało zadowalający. Teraz już wiecie wszystko, no może prawie wszystko :) Mam nadzieję, że wiedza przez Was zdobyta po przeczytaniu tego postu
Blondynka Gotujewymaga od nas nadprzyrodzonych mocy. Po prostu myjka z tą bardziej szorstką stroną, trochę płynu do naczyń i do dzieła. Moje stare patelnie są od spodu trochę brązowo- pomarańczowe od przypalonego tłuszczu, który ciężko doszorować. Granit w tej kwestii poszedł mi bardziej na rękę i nie stawiał zbytniego oporu podczas czyszczenia przypalonego tłuszczu. Naczynia rzuciłam na tak zwaną głęboką wodę
Blondynka GotujeKamis kilka listków świeżego oregano słodka papryka w proszku Kamis Sałatka: 2-3 łyżki oleju rzepakowego Biooil suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól prowansalska 7 listków mięty pomarańczowej kilkanaście listków różnych sałat kilka listków rukoli 1 mała cebulka dymka ze szczypiorem kawałek świeżego ogórka 3 rzodkiewki łyżka ziaren słonecznika uprażonego na suchej patelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy
Blondynka Gotujeolejem rzepakowym, czyli dla tych co liczą kalorie idealny. Rybę podałam na Ziemniaczkach Niedźwiedzich z sałatką, której większość składników pochodzi z moich balkonowych zbiorów (szpinak, mix sałat, szczypior, mięta pomarańczowa, ogórek, pomidor i olej z pestek dyni). Jeśli chcecie wiedzieć co w tym roku mam na balkonie, zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook :) Smażenie na dwa fochy :) Składniki
Blondynka Gotujecukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 łyżka oleju Masa budyniowa 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe bez cukru (cukru dałam mniej niż podana ilość na opakowaniu) Dodatkowo 2 galaretki pomarańczowe pojemnik malin pojemnik borówek amerykańskich Przygotowanie Ciasto. Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Gdy białka będą sztywne, dodawać
coolinarnastrefa.blogspot.comszkl. obranych orzechów pistacjowych 4 jajka sok z połowy cytryny 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia ulubiony aromat ( użyłam pomarańczowy) Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlej olej i wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Natłusc i przełóż masę. Piecz
Słodkości i nie tylkobutelek trochę wina musującego. Jakąś dobę w chłodzie i zabezpieczonej butelce wytrzyma bez szkody, ale dłużej nie chciałam go tak zostawiać. Pomysł przyszedł gdy kupowałam świeże truskawki . . . Taaaak, pomarańczowe wino, owoce, kwiaty - to będzie dobre połączenie !Wpis dołączam do akcji Kwiatożercy 2013 ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzałyżki) i wystudzić. Żelatynę zalać odrobiną mleka aby napęczniała a potem podgrzać i rozpuścić, przestudzić. Galaretkę przygotować według przepisu, ja dałam cytrynową ale może też być brzoskwiniowa lub pomarańczowa. Wystudzone ciasto wyjąć z formy i odlepić papier, ponownie włożyć do formy dociskając ręką brzegi aby między blachą a ciastem nie było wiekiego odstępu. Na cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć
Monia miesza i gotujePomysł na to ciasto zrodził się przypadkiem. Robiąc z mamą ogórki na zimę zobaczyłam słoik z etykietką dyni. Od razu pomyślałam o tarcie z musem. Ma ona piękny pomarańczowy kolor. Sama dynia jest mdła, dlatego połączyłam ją z brzoskwinią, sokiem z cytryny oraz galaretką cytrynową. Zrobiłam za dużo musu, dlatego oprócz ciasta mam jeszcze trzy słoiczki dżemu. Przepis dołączam
Fabryka pomysłówniedzielna praca się nie opłaca :) ale nie u mnie w domu. Wczoraj każdy domownik pracował twórczo: ja w kuchni i przy maszynie (na zdjęciu wykwintna rolada w sosie pomarańczowym), córka przy swoim stoliczku rysowała tylko dla siebie zrozumiałe malunki, syn budował z lego, a mąż asystował mi w kuchni i zainspirował mnie to tego dania. Przepis znajdziecie w kolejnej odsłonie
Delicious Titbitsnapój z owoców mango i papai. Oba owoce były bardzo dojrzałe i słodkie, dlatego nie dodawaliśmy żadnego cukru, dodaliśmy tylko do blendera parę kostek lodu i pół szklanki soku pomarańczowego. Całość zblendowaliśmy. ORGANIZATORKI : PAULINAwww.mojapasjasmaku.blogspot.comMARTAwww.magicznezyciemarty.plZAPROSZONE BLOGERKI I BLOGERZY :KASIAwww.bakeandtaste.blogspot.comMONIKAwww.papryczkaa.blogspot.comMAGDAwww.only-my-simple-kitchen.blogspot.comGOSIAwww.daylicooking.plIWONAwww.izioni-smaki.blogspot.comEWAwww.ewakuchennie.blogspot.comJUSTYNAwww.tysiagotuje.plMARZENAwww.zaciszekuchenne.blogspot.comBEATAwww.staregary.blogspot.comJUSTYNAwww.mamaipomocnicy.blogspot.comAGATAwww.myszkagotuje.blogspot.comDANUSIA www.mojewypiekiinietylko.comMAGDA www.z-milosci-do-slodkosci.blogspot.comALINA www.ala-piecze.blogspot.comANIAwww.magnolia-rozmaryn.blogspot.com
cookpl