pomarańczowy - 1500 przepisów (strona:81/100)

Surówka z marchewki z czosnkiem 473

Surówka z marchewki z czosnkiem...Soczyste, pomarańczowe wiórki marchewki.A do tego intensywny aromat i smak czosnku.Nieco inna, ale pyszna surówka do obiadu.Zapraszam!Składniki:3 duże marchewki;2 - 4 ząbki czosnku;1/2 łyżeczki białego cukru;1 - 2 łyżki majonezu;1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;1/2 łyżki soku z cytryny; Sól;Biały pieprz.Sposób przygotowania:Marchewkę umyć

Gospodyni Miejska
Menemen - turecka jajecznica 186

turecka jajecznica...Paski różnokolorowej papryki.Aromatyczny sos pomidorowy.A na wierzchu jajka sadzone.Pyszna jako śniadanie, obiad czy kolacja.A dla Was jaki posiłek będzie stanowić?Zapraszam! Składniki:1 czerwona papryka;1 pomarańczowa papryka;1 żółta papryka;Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g);1 duża cebula;1 ząbek czosnku;1/2 łyżeczki mielonego kuminu;1/2 łyżeczki chili w płatkach;1 łyżka oleju;4 jaja

Gospodyni Miejska
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją 162

witaminy i składniki odżywcze sezonowa przekąska. Pyszna dynia Hokkaido, wędzony łosoś i polska gruszka, to wszystko w kremowej masie serowo-jajecznej, przełamane pikanterią nasturcji. Dynia Hokkaido, moja ulubiona, soczyście pomarańczowa, słodkawa z miękką skórką, której nie trzeba obierać. Pięknie się prezentuje w każdej postaci, w zupie, kluskach, ciastach… ale zupełnie wyjątkowo po upieczeniu, kiedy kumulują się w niej naturalne cukry

SzczyptaSmaQ
Sernik z malinami na zimno z domowego serka waniliowego 254

zrobić )300 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 100 gram płatków kukurydzianych 1 nutella 230 gram 1 galaretkę (użyłam pomarańczowej)owoce - użyłam 1 duże opakowanie malin SPOSÓB WYKONANIA : - galaretkę rozpuszczam w 400 ml gorącej wody - odstawiam do lekkiego stężenia - żelatynę rozpuszczam w 7-8 łyżkach gorącej wody- w misce mieszam

Basia w kuchni
Orkiszowe Basler Läckerli, czyli przenosimy się do Szwajcarii 169

przesiewamy do dużej misy. Miód umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy aż będzie bardzo płynny. Lekko studzimy i dodajemy do suchych składników, razem z sokiem z cytryny oraz kandyzowaną skórką pomarańczową i posiekanymi migdałami oraz orzechami. Całość dokładnie mieszamy a nie jest to łatwe, gdyż masa jest bardzo gęsta. Dużą formę wykładamy papierem do pieczenia, następnie na papier nakładamy ciasto

Mango Papaja
Świąteczne bułeczki z orzechami 294

Pachnie, pachnie coraz bardziej pachnie Świętami :) Ja już się doczekać nie mogę a Wy? Dzisiaj pokaże Wam jak fajnie przygotować bułeczki drożdżowe 

Niezły Młynek
Makowiec z bezą 373

tartą blaszkę. Masa makowa:300g maku, 2 białka, szklanka cukru,łyżka powideł śliwkowych,1 i 1/2 szklanki bakalii ( u mnie orzechy włoskie, rodzynki, migdały, suszone morele, skórka pomarańczowa).Mak zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Następnie odcedzić i przekręcić przez maszynkę. Dodać cukier, posiekane bakalie i powidła śliwkowe. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą

Z miłości do słodkości
481. Z pomarańczą. 121

Pomarańczowe placki z prażonymi orzechami laskowymi oraz karmelizowanymi pomarańczamiinspiracjaW zamierzeniu miały być z migdałami, ale tak to jest jak się ma 54567856 rzeczy w szafce i pewność, że coś czego potrzebujesz tam jest po czym się okazuje, że jednak tam tego nie ma xd I ta radość na twarzach gdy zadzwonił ostatni dzwonek... bezcenne. To co zaczynamy 2 tygodnie

More food, love and dreams
485. Wesołych Świąt. 135

kasza manna na świeżo wyciskanym soku pomarańczowym z pomarańczą i miodem  No tak musiałam wczoraj zbić swoje dwie ulubione miseczki, no po  prostu musiałam, jak miło -,- To już dzisiaj? Święta. Od rana krzątam się w kuchni w tym roku wszystkie wypieki spadły na moją głowę, orzechowiec i pierniczki już

More food, love and dreams
521. Osianka jak płynna masa makowa. 105

makowo-jabłkowa owsianka podana z (obłędnie) cytrynowym twarożkiem*** z masą makową, startym jabłkiem, cynamonem, skórką pomarańczową i cytrynową, sokiem z cytryny, aromatem rumowym i waniliowym, solą **z dużą ilością skórki cytrynowej i sokiem z cytryny inspiracjaWróciłam. Zmęczona, ale szczęśliwa.  Tylko wizja jutrzejszego sprawdzianu do którego się jeszcze nie uczyłam lekko mnie przeraża

More food, love and dreams
524. Kremowe gofry. 122

kremowe gofry cynamonowe z dżemem pomarańczowym* i pomarańczą(mandarynką?) smażoną w cukrze*z kawałkami ananasa i limonki Moja gofrownica jednak nie lubi biszkoptowych gofrów i nie chce by były puszyste i takie delikatne, zdecydowanie woli takie zwykłe, choć nie powiem chrupiące o dziwo były.Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle spałam. Składniki:40g mąki pełnoziarnistej10g mąki pszennejłyżka rozpuszczonego masłajajko40ml kremówki20ml mleka1/2

More food, love and dreams
RAZOWE GOFRY 182

jajka1 łyżka przyprawy do dań słodkich KamisWykonanie:Do mąki dodajemy resztę składników, wszystko dokładnie miksujemy. Do rozgrzanej gofrownicy nalewamy porcje ciasta, zapiekamy na rumiano. Świetnie pasuje do nich dżem pomarańczowy Owocowa Rozkosz

Z Majeczką w kuchni
PRZEKŁADANE WAFLE Z MASĄ Z MLEKA W PROSZKU 980

Najsmaczniejsze słodycze to takie zrobione w domu, nie dość ze zdrowsze to tym bardziej cieszą jak się je wspólnie zdziećmi przygotuje. Dziś proponuję domowe wafle, pyszneSkładniki

Z Majeczką w kuchni
Chleb Kwiat - pszenny na starterze Tang Zhong 185

mleka5 g soli 10 g drożdży świeżych (lub 3 g drożdży instant)30 g mleka pełnego w proszku24 g masła lub oliwy 14g cukrubarwniki naturalne zielony, czerwony i pomarańczowy Składniki na glazurę:35 g cukru pudru35 g masła35 g roztrzepanego jajka35 g mąki pszennej typu 550 Przygotowanie chleba: Przygotuj Tang Zhong z mąki chlebowej i mleka w proporcji

Grahamka, weka i kajzerka
Pan de Nata - ciasto śmietankowe 330

Każde kolejne jajko dodaj po całkowitym wymieszaniu jajka poprzedniego. Dodaj mleko.Dodawaj stopniowo przesianą mąkę, cały czas miksując.Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane dodaj proszek do pieczenia oraz skórkę pomarańczową (lub dodatek smakowy, który najbardziej lubisz) i dokładnie wymieszaj .Wysmaruj foremki tłuszczem i obsyp je tą samą mąką, którą użyłeś do zrobienia ciasta. Przełóż ciasto do foremek, nie więcej niż

Grahamka, weka i kajzerka