Czerwony ryż z roszponką i orzechami

Czerwony ryż z roszponką i orzechami

Czerwony ryż z roszponką i orzechami

Przepis na : obiad

Jak za ryżem białym nie przepadam, tak ryż czerwony pokochałam od momentu kiedy TO risotto poczyniłam. Za smak, za konsystencję, za możliwość kombinacji, za sytość, za wartości odżywcze, a nawet trafiłam na dostawcę, który w całkiem zacnej cenie ryż czerwony sprzedaje. Nic tylko jeść garściami i kombinować ze smakami. No to pokombinowałam Składniki: 150 g czerwonego ryżu 500 ml gorącej wody 2 garści roszponki 10 kawałków suszonych pomidorów w zalewie z oliwy (jeśli są z kaparami, również dodać kapary) 2 łyżki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gutfut

Autor

gutfut

Dlaczego kolejny blog kulinarny?

Z wygody! I przyszłościowego myślenia!

Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, orzechy, suszone pomidory, roszponka, słonecznik, kolacja, obiad, słoik, zdrowe obiady, risotto, mięso, sałatka, sałatki, sałatka z ryżem, dania bez mięsa, sałatka do obiadu, dania na gorąco, sałatka z roszponką, sałatka z pomidorem, sałatka z prażonym słonecznikiem

Inne przepisy z gutfut

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.