Przepis na : obiad
Skromny, aczkolwiek smaczny to powrót po kilku miesiącach milczenia [Wybaczcie – skoncentrowałam się na pracy, która z kuchnią ma tak wiele wspólnego, że przestrzeni nie starczyło na pogodzenie jednego i drugiego]. Na sezon jesienno-zimowy zupa idealna. A mleko kokosowe świetnie równoważy jej wyrazisty smak. Składniki: 500 g puree z dyni (użyłam dyni hokkaido) 500 ml bulionu warzywnego 1 marchewka 2 ziemniaki 400 ml (puszka) mleka kokosowego 1 cebula czosnkowa 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z ...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dlaczego kolejny blog kulinarny?
Z wygody! I przyszłościowego myślenia!
Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)