Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek

Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek

Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek

Ten torcik piekłam na koleżeńskie zamówienie. Uświetnił chrzciny maleńkiego Stasia. Torcik miał być mały i lekki. Wymyśliłam mu też delikatny smak z orzeźwiającą nutą owocową. Wykończenie zaś skromne, przypominające śnieżynkę. Nie mogę napisać, czy mi smakował, bo ja jedynie próbowałam go w czasie etapów przygotowywania. I wtedy wszystko wydawało mi się smaczne, ale wiadomo, że tort zyskuje na smaku, gdy jest schłodzony, a poszczególne warstwy „przejdą” swoimi aromatami. Gościom przypadł do gust... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, kokosowe, torty, biszkopt, tort, ciastka kremówki, rafaello, mascarpone, ciasto, krem mascarpone, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto kokosowe, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , szybkie ciasto, ciasto owocowe

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.