Mazurek kajmakowy to jeden z najbardziej popularnych mazurków wielkanocnych. Przygotowałam go z masą krówkową z dodatkiem mleka w proszku, przez co masa nabrała mocno mlecznego smaku. Tak przygotowany mazurek zasmakuje nie jednej osobie. SKŁADNIKI : 200 g margaryny 1 jajko 4 duże łyżki cukru pudru 3 szklanki mąki 2 łyżki śmietany 18 % ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...