Wigilijne pierożki z makiem
Wigilijne pierożki z makiem
składniki na farsz makowy: 100 g maku niebieskiego 200 ml mleka 3 łyżki rodzynek 2 łyżki masła klarowanego 4 łyżki miodu 4 łyżki orzechów włoskich wykonanie: Mleko zagotowujemy. Do wrzącego mleka wsypujemy mak i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. mieszając od czasu do czasu. Ugotowany mak mielimy. W naczyniu mieszamy masło z miodem, dodajemy rodzynki oraz drobno pokrojone orzechy, łączymy ze zmielonym makiem. składniki na ciasto pierogowe: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składnik... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
15 przepisów na karpia
15 pysznych przepisów na świątecznego karpia
Czytaj dalej...
Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Najlepsze przepisy na Święta
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi przepis, mak, pierogi, pyszne ciasto, orzechy, ciasteczka, mielone, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto z makiem, boże narodzenie, ciasto z orzechami, ciasto na boże narodzenie, jajka z farszem
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję