Buraczkowe pierogi z mięsem i sos pieczarkowy
Buraczkowe pierogi z mięsem i sos pieczarkowy
Przepis na : obiad
ciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz pomarańczowy Skworcu czosnek niedźwiedzi Skworcu 2 łyżki natki pietruszki sos 300 g pieczarek 1 cebula 300 ml śmietany kremówki sól pieprz tłuszcz do smażenia Burak przekroić na mniejsze kawałki, dodać odrobinę wody i zmiksować przy pomocy blendera, dodać jeszcze wody by masy buraczanej było 400 ml Mąkę przesiać , dodać jajko, sól, olej, i masę buraczaną, początkowo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, pieczarki, mielone, ciasto, mięso, burak, mąka, buraki, mięso mielone, ciastka kremówki, sosy, buraczki, ciasta z kremami, pieczone buraki, pieczony burak, dania obiadowe, pieczarki w sosie, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mielone pieczarki, pieczeń z mięsa mielonego, pieczarki w cieście, ciasta z masa, ciasto z masa, mięsa pieczone, łatwe ciasto, czosnek w ziołach
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz