Przegrzebki zapiekane w panierce
Przegrzebki zapiekane w panierce
Przegrzebki zapiekane w panierce i podane w oryginalnych muszlach, to proste w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowne, świąteczno-noworoczne danie włoskie. Lekka panierka idealnie podkreśla ich delikatny smak, dlatego przeważnie są podawane jako starter( antipasto), na zaostrzenie apetytu.Nie można przygotować ich z wyprzedzeniem, ponieważ ponownie podgrzane stają się gumiaste. Można natomiast wcześniej bardzo dokładnie je umyć i przygotować wszystkie składniki, a tuż przed pieczeniem w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta
Autor
sofieta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, pietruszka, proste i szybkie przepisy, czosnek, pieczenie, orzechy, bułki, sok, polewa, warzywa, ciasto, włoska, siekane, owoce morza, lekkie dania, bez pieczenia, ciasto z orzechami, orzechy włoskie, biała polewa do ciasta, ciasto na zimno, lekkie ciasto, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, proste ciasto
Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta
Dodaj komentarz