Bożonarodzeniowy Tort Korzenny
Bożonarodzeniowy Tort Korzenny
Źródło: Kwestia Smaku.
Biszkopt:
6 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru pudru
2/3 szklanki (100g) mąki pszennej
2/3 szklanki (100g) maki ziemniaczanej
2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia
Nasączenie:
sok wyciśnięty z 2 świeżych pomarańczy (około pół szklanki)
Przełożenie:
średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców)
Masa:
500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) - bardzo dobrze schłodzo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje
Autor
BlondynkaGotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bożonarodzeniowe, cynamon, pieczenie, konfitura, pomarańcze, mascarpone, mąka, tarta, cukier puder, czekolada, tort, torty, cukier, tarta z czekoladą, biszkopt, ciastka kremówki, ciasta z kremami, mak, dekoracje, jajko, wiśnia, piernikowa, kakao, kremowa, owoce w czekoladzie
Inne przepisy z Blondynka Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję