mięso - 63110 przepisów (strona:1426/4208)

SMALEC DOMOWY Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 173

jaki ma skład a i dodatki możemy dobrać pod swój gust i smak. Tutaj wersja podstawowa na smalec domowy z cebulą, ale polecam też z jabłkiem, ogórkiem, ziołami, boczkiem, mięsem itp. Składniki: smalec domowy z cebulą: 1 kg słoniny wieprzowej 200 g cebuli 2 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska do smaku pieprz majeranek Ostrym nożem odciąć od słoniny skórę(...)Można ją wykorzystać do przygotowania chipsów a ‘la prażynki . Następnie słoninę drobno pokroić lub zmielić w maszynce o dużych oczkach. Mięso umieścić w garnku i wytapiać na malutki ogniu, mieszając co chwilę przez ok 1,5-3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz przyprawy należy dodać do smalcu w momencie gdy wytopione skwarki pływają na powierzchni

Ola la LCHF
Pikantna Pizza Bolognese 219

koncentratu pomidorowego Pudliszki  1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina typu Bordeaux  500 g mielonej wołowiny  1 średnia cebula  2 ząbki czosnku  Na marynatę  do mięsa:  2 łyżki jasnego sosu sojowego  1 łyżeczka mielonej kolendry  szczypta suszonego oregano  szczypta mielonego pieprzu  1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki  1 łyżeczka słodkiej papryki(...)żółta papryka  1 mała cebula  kilka świeżych pieczarek  marynowane jalapeno  świeża bazylia  mozzarella w kulce  tarty parmezan  Wykonanie :  1. Mięso łączymy z mieloną kolendrą, sosem sojowym, mieloną wędzoną papryką, pieprzem i oregano. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.  2. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obieramy i kroimy

vaniliowoczekoladowa
Sałatka ryżowa 142

gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 min. Ugotowaną pierś wyciągamy i studzimy. Nastepnie do tej samej wody wkładamy ryż (dzięki temu pozostanie sypki i będzie miał przyjemny posmak mięsa) i gotujemy według czasu zaleconego przez producenta. 2 Ostudzonego fileta kroimi w około 1,5 cm kostkę, a w nieco mniejszą kostkę kroimy paprykę. 3 Do miski wsypujemy ryż, dodajemy(...)mięso, paprykę, kukurydzę i pokrojony szczypiorek. Sałatkę łączymy za pomocą majonezu. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Osobom którę chcą żjeść fit, polecam zamiane majonezu na jogurt naturany z dodatkiem musztardy. Wtedy nasza sałatka ryżowa będzie miała mniej kalorii. Życzę smacznego! Po więcej przepisów na sałatki zapraszam na uDolores.pl/sałatki . Artykuł Sałatka ryżowa pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 168

Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów na świecie. Docenia się ją nie tylko za wartości odżywcze, ale także walory smakowe. Bogata w pełnowartościowe białko roślinne jest dobrym zamiennikiem mięsa dla wegetarian i wegan. Poza tym, fasola to bogate źródło witamin i minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Poza nasionami fasoli właściwości zdrowotne wykazują także jej strąki oraz kiełki. Jednak(...)rozwój i dojrzewanie płciowe oraz obniżając płodność. Zaburza także wydzielanie hormonów tarczycy oraz może przyczyniać się do powstawania zmian nowotworowych fasola to bogate źródło białka, zawiera go więcej niż mięso, jednak białko roślinne nie posiada wszystkim niezbędnych aminokwasów nie wolno spożywać fasoli na surowo Ciekawostki: 100 g ugotowanej fasoli zawiera około 140 kcal napary ze strąków to lekarstwo na cukrzycę

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone drobiowe z suszonymi pomidorami i bazylią - z piekarnika 169

Składniki: 1 kg mięsa z udźca kurczaka 12 kawałków suszonych pomidorów 2 garście listków świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka 2 jajka 150 g masła mleko (lub woda) bułka tarta sól, pieprz  Sposób wykonania: Suchą kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 10 minut do namoczenia.  Mięso mielimy, następnie dodajemy do niego jajka, pomidory i bazylię

Qchnia po prostu
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 168

Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów na świecie. Docenia się ją nie tylko za wartości odżywcze, ale także walory smakowe. Bogata w pełnowartościowe białko roślinne jest dobrym zamiennikiem mięsa dla wegetarian i wegan. Poza tym, fasola to bogate źródło witamin i minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Poza nasionami fasoli właściwości zdrowotne wykazują także jej strąki oraz kiełki. Jednak(...)rozwój i dojrzewanie płciowe oraz obniżając płodność. Zaburza także wydzielanie hormonów tarczycy oraz może przyczyniać się do powstawania zmian nowotworowych fasola to bogate źródło białka, zawiera go więcej niż mięso, jednak białko roślinne nie posiada wszystkim niezbędnych aminokwasów nie wolno spożywać fasoli na surowo Ciekawostki: 100 g ugotowanej fasoli zawiera około 140 kcal napary ze strąków to lekarstwo na cukrzycę

Kuchnia MagdaLeny
Czy można jeść w ciąży … 3639

jemy produktów z niepasteryzowanego mleka a zsiadłe mleko właśnie powstaje z mleka, którego nie poddano obróbce termicznej. Czy można jeść w ciąży sushi? W ciąży nie można jest surowego mięsa, również ryb ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych. Dlatego jeśli masz ochotę na sushi niech będzie z pieczoną, smażoną rybą lub w wersji wege. Czy można jeść w ciąży wędzonego(...)mandarynki, cytrusy? Tak. Czy można jeść w ciąży pieczarki? Tak. Czy można jeść w ciąży fasolkę po bretońsku? Tak. Czy można jeść w ciąży jeść tatar? Nie! To surowe mięso, którego w ciąży nie można. Czy można pić w ciąży kawę? Tak, 1-2 filiżanki niezbyt mocnej kawy dziennie. Artykuł Czy można jeść w ciąży … pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Rosół z kaczki 142

pieprz Przygotowanie: Jeśli nie posiadacie obierek z włoszczyzny, to można uraczyć się pęczkami włoszczyzny (kapusta, marchew, pietruszka, seler, pozostałości po natkach- pietruszki i koperku). Cebule obieramy, przypalamy. Obierki, marchewki, mięso, ziele angielskie, liście laurowe, liście kaffiru zalewamy zimną wodą (około 5 cm ponad poziom zalewanych warzyw i mięsa). Wsypujemy łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i zbieramy szumowiny. Gotujemy na wolnym

R'n'G Kitchen
Karkówka gyros z pieczarkami i szpinakiem 456

Składniki: 500 g karkówki 200 g szpinaku baby 300 g pieczarek 2 łyżki przyprawy gyros (kamis) 250 g śmietanki 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do niego przyprawę oraz olej. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (na noc). Karkówkę razem z marynatą wykłada na rozgrzaną patelnię(...)obsmażamy ze wszystkich stron. Gdy mięso będzie ścięte dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy do momentu aż sok z pieczarek odparuje, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak, podgrzewamy do momentu aż zwiędnie. Na patelnię wlewamy śmietankę, mieszamy i podgrzewamy aż się zagotuje.  Dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy aby się rozpuściła. Znów doprowadzamy do wrzenia. Podgrzewamy przez

Qchnia po prostu
5 przepisów na tradycyjne dania wielkanocne w odchudzonej wersji – bezpłatny pdf 189

Lubisz smak wielkanocnych potraw i nie chcesz rezygnować z tradycji, ale jednocześnie zależy Ci na tym, by jeść zdrowiej? Przygotowałam dla Ciebie specjalny plik z przepisami „Wielkanoc bez mięsa”. Znajdziesz w nim 5 pomysłów na dania, które często goszczą na wielkanocnych stołach. Dania te są jednak w zdrowszej wersji: są lżejsze i nie zawierają mięsa. […] Artykuł

Wiszniówka
Ciasto francuskie z przepysznym farszem 169

siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy i blendujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Papryki kroimy w kostkę. Papryki, por i ryż mieszamy z mięsem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwijamy, kroimy na pół ( w poprzek ). Na środek każdego kładziemy ¼ brokułu i ryżu z mięsem. Z ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku

R'n'G Kitchen
Domowy paprykarz z makrelą i marchewką 165

Paprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie plus marchew i brązowy ryż idealnie ze sobą współgrają i tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa. A do picia polecam sok Słoneczne Pomarańcze z cząstkami miąższu - 100 % soku tylko od Hortex.  Składniki: 300g

Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti z ragù z jarmużem (Spaghetti al ragù bianco e cavolo riccio) 170

SKŁADNIKI 320 g spaghetti 500 g jarmużu  400 g mięsa mielonego wołowego 100-150 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchew 1 łodyga selera oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** PREPARAZIONE 320 g di spaghetti 500 g di cavolo riccio o nero 400 g di  macinato bovino BIO Amica(...)rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy  pokrojon ą  w drobn ą  kostk ę  cebulę, marchew oraz seler. Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, które podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku oraz zioła prowansalskie ;  doprawiamy solą i pieprzem.  Ragù gotujemy

La grande e la piccola cuoca
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 192

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Korniszonki
KOLOROWA ZAPIEKANKA Z RYŻEM 243

keczupu pikantnego olej do smażenia WYKONANIE   Ryż gotujemy i dobrze osączamy. Pierś kurczaka kroimy w średnią kostkę i oprószamy solidnie przyprawą gyros. Odstawiamy na ok 30 minut aby mięso przeszło przyprawami, można też na dłużej. Potem mięso smażymy na oleju. Paprykę myjemy i odkrajamy gniazdo z  pestkami i kroimy w średnią kostkę. Ogórki konserwowe również kroimy w średnią

Mała w garnku miesza

Proponowane wyszukiwania