Propozycja na obiad z udkami kurczaka w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem pieczarek. To kolejna wersja dietetyczna, bez obsmażania mięsa. Wystarczy mięso natrzeć przyprawami, zalać passatą pomidorową, dodać pieczarki, a całą resztę zrobi piekarnik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!obowiązkowo przyprawiona przyprawą do kebeba, która nadaje smak sałatce. Jest rewelacyjna i znika ze stołu jako pierwsza! Sałatka kebabowa przypomina trochę sałatkę gyrosową, jednak rożni się nie tylko rodzajem mięsa, ale również innym sosem i brakiem warzyw konserwowych. Sałatkę kebabową można podać w salaterce ułożoną warstwowo lub wymieszaną, a także w bułce do kebaba. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej (około(...)wołowiny (u mnie: łopatka) 1 op. przyprawy do kebaba (25 g) olej do smażenia Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Mięso wołowe myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy wołowinę. Smażymy około 3 min. z każdej strony. Studzimy i porządnie przyprawiamy przyprawą do kebaba. Kapustę pekińską
Kuchnia MagdaLenyobowiązkowo przyprawiona przyprawą do kebeba, która nadaje smak sałatce. Jest rewelacyjna i znika ze stołu jako pierwsza! Sałatka kebabowa przypomina trochę sałatkę gyrosową, jednak rożni się nie tylko rodzajem mięsa, ale również innym sosem i brakiem warzyw konserwowych. Sałatkę kebabową można podać w salaterce ułożoną warstwowo lub wymieszaną, a także w bułce do kebaba. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej (około(...)wołowiny (u mnie: łopatka) 1 op. przyprawy do kebaba (25 g) olej do smażenia Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Mięso wołowe myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy wołowinę. Smażymy około 3 min. z każdej strony. Studzimy i porządnie przyprawiamy przyprawą do kebaba. Kapustę pekińską
Kuchnia MagdaLenykurczaka to bardzo delikatne i pyszne danie . Doskonale sprawdzi się przy małych dzieciach lub wtedy kiedy po prostu chcemy zjeść coś zwyczajnego Doskonały pomysł na obiad , warzywa i mięso w jednym . Wystarczy bułka lub jakiś ziemniak i obiad lub kolacja gotowa Szybkie , tanie , pyszne , idealne Polecam ! Składniki : 2 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 1/2 opakowania mrożonego groszku z marchewką
Ogrodnik w podróżyTort węgierski - klasyka deserów - czekolada, wiśnie, alkohol Tort węgierski, ten prawdziwy, powinni jeść tylko dorośli smakosze. Dlaczego? Ponieważ nieodzownym dodatkiem do tego specjału są wiśnie w
KorniszonkiPrzepis na tradycyjną nalewkę z wiśni wg receptury sprzed wojny Nalewki z letnich owoców to prawdziwy cud w kieliszku w czasie zimowych chłodów. Dobrze zrobiona nalewka
Korniszonkikilka plasterków papryki łyżeczka musztardy plasterek mozarelli light lub sera żółtego Frytki z cukinii: 1 duża cukinia 1 łyżka oliwy lub oleju 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta soli Wykonanie: Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Białą cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto na patelni, ostudzić. Przełożyć do miski z mięsem, wbić jajko i dokładnie wszystko
Healthy food explorerMożemy mieć ten sam przepis ale w każdym rejonie Włoch przygotowuje się go w inny sposób. To właśnie za pomocą makaronów, … Czytaj dalej Makaron muszle z mozzarellą i mięsem Artykuł Makaron muszle z mozzarellą i mięsem pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog
gotuj ze mnąPasta z pieczonych warzyw do słoików na zimę Pasta z pieczonych warzyw to świetny dodatek do kanapek , twarożku . Jest to także niezastąpiona marynata do kurczaka lub innego mięsa , a także wspaniały sos do makaronu . Generalnie to taki spory ułatwiacz i przyśpieszacz w zabieganym tygodniu . Robię ją co roku i nie wyobrażam sobie żeby w spiżarce jej nie było . Nie chciało(...)sól do smaku . Umieszczamy w słoikach i pasteryzujemy około 30 minut . Wyławiamy z kąpieli , ustawiamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia . Pasta jest świetna do wszystkiego , do mięsa , jako marynata , na kanapki do twarożku , a nawet jako dip do chipsów, czy sos do grillowanych kiełbasek … Wystarczy otworzyć słoiczek , doprawić ziołami lub nie i zajadać Smacznego ! Artykuł Pasta
Ogrodnik w podróżyZimowa sałatka z ogórków w zalewie octowej z czosnkiem, cebulą i pietruszką Zimowe sałatki w słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże
Korniszonkimożecie zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy Muszle zapiekane po bolońsku Przepis na 4 porcje Składniki: opakowanie (ok. 20 sztuk) makaronu duże muszle 500 g mięsa mielonego 2 duże cebule 500 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku ser mozzarella sól, pieprz, mieszanka ziół włoskich oliwa Sposób wykonania: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Powinien być lekko(...)wodą i odstaw. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i następnie podsmaż na niej cebulę oraz czosnek. Uważaj, aby się nie przypaliło. Do podsmażonych warzyw dodaj mięso, przypraw solą i pieprzem i smaż razem ok. 5 minut. Następnie dodaj passatę pomidorową (zostaw ok. 150 ml) i gotuj całość ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu
365 dni dookoła kuchnipapryki ostrej 1/2 łyżeczki chilli lub pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Na początku nacinamy w kilku miejscach mięso. Następnie mieszamy przyprawy: paprykę słodką i ostrą, chilli, czosnek, kurkumę, ziele angielskie, pieprz i sól. Dokładnie obtaczamy kurczaka w przyprawach, dolewamy oliwę i ocet. Później dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy(...)paseczki. Cukinię natomiast kroimy w półplasterki. Zamarynowanego kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180°C (z termoobiegiem) około 45 minut. W tym czasie, jeśli używamy nóżek, kilkukrotnie obracamy mięso. Po tym czasie polewamy kurczaka miodem, posypujemy rozmarynem i zasypujemy warzywami. Następnie wstawiamy do piekarnika na kolejne 20-25 minut. W trakcie pieczenia możemy kilka razy delikatnie przemieszać potrawę. Idealnym
PatiGotujepush({}); To też może Cię zainteresować: → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla → Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką → Szaszłyki z polędwiczek drobiowych z raitą → Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego → Jajka zięcia
Oryginalny smakmała M zjadła rybę, za którą nie przepada. Pomyślałam, że skoro lubi wszelkiego rodzaju kotlety i pulpety, to w tej wersji podam jej także rybę. I sukces - zamiana mięsa na rybę wizualnie nie została zauważona ;) Oczywiście w smaku ryba jest wyczuwalna :) Podana w tej postaci wszystkim nam bardzo smakowała. Można użyć zarówno świeżych ryb lub - tak jak ja - mrożonych. Polecam(...)mleku mały pęczek koperku sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej mąka, jajko i bułka tarta do panierowania Rybę rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodać jajko, sól i pieprz oraz drobno posiekany koperek. Kajzerkę dokładnie odcisnąć z mleka i również dodać do masy rybnej. Całość dokładnie wyrobić dłońmi na puszystą masę. Formować
My simple kitchenśrednie ziemniaki, majeranek, ziele angielskie, sól, pieprz. Zrób tak: cebulę posiekaj, przełóż do garnka razem z kurczakiem, zalej zimną wodą i gotuj pod przykryciem około 40 minut, mięso wyjmij i odłóż. Do wywaru wsyp groch, gotuj 15 minut, następnie dorzuć pokrojone w kostkę marchewkę i seler oraz posiekany czosnek, dopraw solą, pieprzem i dużą ilością majeranku. Gotuj pod przykryciem kolejne(...)minut, dorzuć pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, po kolejnych 5 minutach gotowania zupa jest gotowa. Na koniec dodaj oddzielone od kości i pokrojone mięso z kurczaka. Jeśli zupa wyszła bardzo gęsta, dodaj wodę, zagotuj i w razie potrzeby ponownie dopraw. Artykuł Lżejsza grochówka na wędzonym kurczaku. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska