mięso - 63110 przepisów (strona:1434/4208)

16 przepisów na pastę do chleba 244

podana na krakersie-mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-przepis znajdziecie  tutaj Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa

Swojskie jedzonko
Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad 170

smaku Smażymy na małej ilości tłuszczu , aż zmiękną i się zezłocą . Odstawiamy do wystygnięcia . Podudzia płukamy ,ściągamy z nich skórę . Nacinamy u dołu i delikatnie ,żeby nie porozrywać , podnosimy mięso, oddzielając od kości , tak żeby utworzyło koszyczek Wywracamy do góry nogami .Trudne nie jest , wystarczy trochę wprawy . Solimy , pieprzymy do smaku . Smażone pieczarki i cebulę , mieszamy z serem i upychamy

Ogrodnik w podróży
Buddha Bowl z soczystą piersią kurczaka, komosą i surowymi warzywami 171

miską przez miasteczka i wioski położone w okolicach klasztoru, a na koniec dnia zjadają to, co zebrali w darze. Bardzo często to proste, nieprzetworzone składniki: jajka, przeróżne warzywa, kawałki mięsa czy ryb, kasze i zboża. Dla mnie samej to zdrowa miska rozmaitości: trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad elegancko poddany dekonstrukcji. Do zjedzenia na ciepło lub na zimno(...)wersji z mięsem, w wydaniu wegetariańskim (z rybą lub owocami morza) czy całkowicie wegańskiej (z soją w postaci tofu lub tempeh, seitanem albo bogatymi w białko roślinami strączkowymi), miska Buddy jest pyszna, pełna wartościowych składników, zdrowych tłuszczy, mikro i makroelementów, witamin, barw, faktur i smaku.   Bazę Buddha Bowl zawsze stanowią kasze i zdrowe ziarna – biały, długoziarnisty, dziki lub brązowy

Karo in the Kitchen
zupa z kimchi i tofu 342

porcja na 3 – 4 osoby Składniki: kimchi 1 ziemniak 1/2 cebuli 3 – 4 ząbki czosnku kawałek wieprzowiny tofu sól cukier Czosnek posiekać w plasterki, cebulę w piórka, mięso pokroić na cienkie paseczki, ziemniaka i tofu w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, cebulę i kimchi. Przesmażyć, odsunąć na bok. Dodać mięso, zrumienić. Wszystko wymieszać i smażyć raem

stajnia gołębie od kuchni
Babka ziemniaczana 180

soli świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka majeranku Przygotowanie:  Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na patelni na niewielkim ogniu, aby tłuszcz się wytopił, ale mięso za bardzo nie przysmażyło. Mięso przestudzić.  Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.  Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć i odlać nadmiar

Codzienne Gotowanie
Risotto szafranowe z batatem i grillowany w tajskiej bazylii kurczak 131

podczas gryzienia. Na koniec dodaj masło, parmezan, sól i pieprz. Wymieszaj.  Pierś kuczaka dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny i świeżą  bazylią. Na rozgrzanej patelni grillowej podsmaż mięso po około 8- 10 minut z każdej strony na średnim ogniu, lub po 3 minuty z każdej strony na dużym ogniu, a następnie 15 minut w rozgrzanym do 170 stopni(...)piekarniku. Mięso pokrój w plastry a na patelni grillowej podsmaż pokrojone na ćwiartki figi.  Podaj porcję risotto z kawałkami kurczaka, fig i pokruszonym, kozim serem. Udekoruj danie świeżymi ziołami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i kaparami 176

startą na dużych oczkach marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażać. Dołożyć piersi z kurczaka, wlać bulion i wino, dodać listki laurowe i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Następnie wlać słodką śmietanę, wrzucić kapary i posiekaną natkę pietruszki. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos będzie za rzadki, można go zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z zimną

Oryginalny smak
Faworki 200

czynności tak długo aż ciasto zacznie być plastyczne i pojawią się pęcherzyki powietrza. Chociaż ja zdecydowanie nie lubię się tak przemęczać i wykorzystuję najczęściej patent z maszynką do mielenia mięsa (możecie o tym poczytać poniżej). Po kolejnym odpoczynku ciasta (tym razem w lodówce) należy przystąpić do rozwałkowania go bardzo cienko – najlepiej na 1 mm grubości :) Jeśli ciasto rozwałkujemy zbyt(...)lodówce. Niektórzy na przepis na faworki domowe mają taki patent (w tym ja najczęściej wykorzystuję właśnie ten sposób), polegający na tym, by po leżakowaniu przepuścić ciasto przez maszynkę do mięsa (przez sitko z grubymi oczkami). Należy po prostu przepuścić ciasto 3 razy przez maszynkę, dzięki czemu będzie się z nim potem łatwiej pracowało :) Stanie się super plastyczne i mniej wysiłku

Kulinarne Przeboje
Zapiekana brukselka z pulpecikami w sosie pomidorowym 149

mięsnymi pulpecikami to doskonała mięsno - warzywna uczta i propozycja na szybki, łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 450g brukselki 100g mozzarelli sól masło do wysmarowania formy Pulpety: 480g mielonego mięsa z szynki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki natki z pietruszki 1 jajko 1 bułka kajzerka sól pieprz vegeta klarowane masło Sos pomidorowy: 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżeczka cukru(...)łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki pikantnego ketchupu 30g masła sól pieprz Wykonanie: 1. Mięso przełożyć do dużej miski, dodać cebulę i czosnek starty na tarce o małych oczkach, jajko, posiekaną natkę z pietruszki i bułkę namoczona wcześniej w wodzie. Masę dokładnie wyrobić, doprawić solą, pieprzem i vegetą. Uformować pulpeciki wielkości brukselki i usmażyć na klarowanym maśle

Szalona Kuchnia Eweliny
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 274

czubate łyżki serka Almette z chrzanem 1 cytryna (skórka i sok) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz grzanki Oddzielamy mięso pstrąga od skóry i ości. Rozgniatamy je delikatnie widelcem. Sprawdzamy, czy nie zostały nam jakieś ości. Ścieramy skórkę z cytryny. Mieszamy pstrąga z oliwą, serkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dodajemy skórkę(...)tylko sklepu mięsnego. Okazało się, że taki jest – 2 km obok. Ekologiczni dostawcy, wyroby wędliniarskie robione na miejscu, fantastyczna jakość – jestem w stanie zapłacić więcej, jeść mięso raz-dwa w tygodniu, ale być pewna, że jest dobre i zdrowe. W takich sklepach robimy z mężem zakupy po pracy, a w weekendy mamy czas na inne aktywności. Nie zawsze

Poezja smaku
Pulpety w sosie grzybowym 191

sosu możemy dodać grzyby świeże lub mrożone. Dzięki nim jest tak bardzo aromatyczny. Najlepiej smakuje z ziemniakami i buraczkami.  Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g grzybów świeżych lub mrożonych (u mnie podgrzybki) 2 cebule 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego duży pęczek natki pietruszki 150ml(...)śmietanki 30% 1 łyżka mąki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Ściągamy z patelni, przekładamy na ręcznik papierowy.  2. Na tej samej patelni i tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy

Szefowa kuchni
Bulion wołowy 256

Poznaj mój pyszny i bardzo uniwersalny przepis na najlepszy bulion wołowy z warzywami. Pod przepisem czeka też wiele porad na wykorzystanie bulionu oraz warzyw i mięsa, które zostają po ugotowaniu wywaru.  - najlepszy przepis na bulion z 1937 roku - wiele porad na to, do czego użyć bulionu - sposoby na użycie mięsa i warzyw z wywaru - dokładny opis i zdjęcia wykonania

AniaGotuje.pl
Żeberka w sosie własnym , duszone z ziemniakami i cebulą 171

przez około 30 – 40 minut . Po tym czasie podlewamy 1/2 szklanki wody i dalej dusimy przez następne 60 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po tym czasie kontrolujemy czy mięso się zrumieniło , powinno mimo zamknięcia . Jeśli jest pięknie złociste , dolewamy 2 szklanki wody , wkładamy pokrojone grubo ziemniaki i ponownie dusimy pod przykryciem . Tym razem około 20 minut . Zagęszczamy sos mąką rozrobioną

Ogrodnik w podróży
Schab pod kruszonką z parmezanu i pieczarek 113

Schab pod kruszonką z parmezanu i pieczarek Pyszny schab pod kruszonką , to ciekawa i niepowtarzalna propozycja obiadowa . Schab to wspaniały kawałek mięsa z którego można wyczarować tysiące pysznych rzeczy Ta potrawa na pewno jest znacząco inna od klasycznych sposobów jego serwowania Polecam , szczególnie ,że pieczarki i parmezan to doskonała para , wprost małżeństwo idealne kulinarnie Składniki na 4 osoby ; 4 dość

Ogrodnik w podróży