mięso - 63110 przepisów (strona:1427/4208)

Pieczony kurczak z papryką i pieczarkami 181

papryki 1 łyżeczka czosnku w proszku 3 łyżki oleju sól ziołowa Sposób wykonania: Kurczaka oprószamy papryką ostrą i słodką, czosnkiem oraz solą. Dodajemy olej i nacieramy nim i przyprawami mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Kurczaka razem z marynatą wkładamy do żaroodpornego naczynia i przykrywamy przykrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut(...)upływie tego czasu wyjmujemy naczynie z piekarnika. Na mięsie układamy pokrojoną na średniej wielkości kawałki paprykę, pieczarki oraz poszatkowaną w piórka cebulę (warzywa powinny przykrywać kawałki kurczaka). Wierzch oprószamy solą ziołową. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut, tym razem już bez przykrycia. Podajemy z ryżem lub pieczywem

Qchnia po prostu
Dorsz pieczony pod ciastem francuskim podawany z fasolką 229

Magda Dorsz, oprócz łososia, stał się moją ulubioną rybą – jej delikatne, białe mięso pozwala na wiele kulinarnych wariacji, łączy się z wieloma składnikami, a jej przygotowanie jest bardzo proste. Pieczenie ryby w piekarniku dla mnie zawsze jest bezbłędne – ryba zawsze wychodzi idealnie wypieczona i soczysta. W tym przepisie dodatkowo jej delikatne mięso jest chronione przez warstwę pesto, która

Smaczna Strona
Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem niedźwiedzim 180

zapomniana w kuchni roślina. A szkoda, bo dania z jego udziałem smakują świetnie a ostatecznie przekonać powinny nas jego właściwości zdrowotne. Sięgajmy po niego częściej, np. posypując nim smażone mięso:).  300g polędwiczki wieprzowej  2-3 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego  sól, pieprz olej  1. Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek(...)Mięso posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem 173

dodali. Tak właśnie mam ja, próbuję, smakuję, a Wam przedstawiam efekt finalny. Sałatka z gotowanym kurczakiem Sałatka z kurczakiem jest u nas częstym gościem. Kurczak w ogóle jest takim mięsem, które bardzo lubimy i nie wyobrażamy sobie, żeby w tygodniu nie było go choć 2 razy. Sałatka z makaronem i kurczakiem to zazwyczaj efekt uboczny gotowania zupy, bo zupy gotuję(...)właśnie na kurczaku i kiedy mięso zostanie, jakoś je przerabiam, bo nie lubię wyrzucać jedzenia. Wyrzucanie jedzenia jest dla mnie bardzo smutne, nie lubię tego robić. Sałatka do grilla Sałatka jaką Wam chcę przedstawić to mega połączenie. To tak jakby sałatka jarzynowa , sałatka ziemniaczana , sałatka z makaronem w jednym. Makaron moim zdaniem jest bardzo neutralny, nieco mniej ziemniaki, ale też

MamaOskarka
Stir-fry z kapustą i kurczakiem 313

smażenia Przygotowanie: Pierś kurczaka umyj i pokrój małe kawałki. Przygotuj marynatę. Wymieszaj sos sojowy, rybny, sok z połowy limonki, cukier, pokrojony w plasterki imbir i połowę chili. Marynatą zalej mięso i pozostaw na minimum 30 minut. Na patelni z grubym dnem rozgrzej bardzo mocno łyżkę oleju. Przełóż mięso (bez marynaty), podsmaż około 2 minut, dodaj kapustę pokrojoną w cienkie paseczki

wiecejwarzyw.pl
BARSZCZ UKRAIŃSKI: tradycyjny, pyszny przepis 196

koperkiem. Przed podaniem dodajemy do każdej porcji drobno pokrojony szczypiorek.W sezonie letnim zamiast fasoli do barszczu można dodać 300g fasolki szparagowej. Barszcz ukraiński najlepiej smakuje ugotowany na wywarze z mięsa. Mój barszcz jest z czerwoną fasolą (tak mi się zamarzyło), natomiast zazwyczaj gotujemy go z drobną fasolą białą. Zobacz prosty przepis na domowy barszcz ukraiński. Polecam. Prosty przepis na barszcz(...)ukraiński. Składniki i przyprawy na barszcz ukraiński: 2,5 l wywaru z mięsa, warzyw lub wody 300g warzyw (marchew, pietruszka, kawałek selera) 2 średnie buraki 150g - 200g drobnej fasoli białej lub czerwonej lub 300g fasolki szparagowej (w sezonie letnim) 350g ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (ok. 400g) lub 500g pomidorów świeżych 1 mały kubek śmietanki 30% (ok. 200g

Moja Książka Kucharska
Spaghetti z mascarpone 194

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 193

pasztety i pasty, ale od niedawna poszerzono asortyment o kilka dań gotowych, które właśnie chciałam Wam zaprezentować. To doskonała propozycja dla osób lubiących tradycyjne smaki, a przy okazji unikających mięsa. W końcu kto się oprze pysznym gołąbkom, czy np. bigosowi? Przyznam, że początkowo byłam trochę sceptycznie nastawiona do tych produktów, ponieważ doskonale znam smak tradycyjnych potraw, ale jednocześnie chciałam bardzo(...)przy każdej okazji. Danie to zostało wzbogacone naturalną mieszanką przypraw, w tym odrobiną aromatycznego czosnku. Podsumowanie: Linia produktów „Z gruntu dobre” to propozycja nie tylko dla osób, które unikają mięsa, ale dla wszystkich tych, którzy cenią wygodę oraz zdrową dietę. Opisane nowości zawierają wyłącznie warzywa oraz składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) i naturalne przyprawy. Są pozbawione zbędnej chemii, która

Di gotuje
Pulpety indycze w paprykowym sosie 152

Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie Składniki: 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca) 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 2 czerwone papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 700 ml wrzątku szczypta oregano 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy

R'n'G Kitchen
Buraczki z czarną porzeczką 147

Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;) Składniki: 500 g podłużnych buraczków 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru) 25 ml oleju z pestek winogron ksylitol Przygotowanie: Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze

R'n'G Kitchen
Makaron z pulpetami wołowymi i warzywami 192

pyszny, szybki i sycący obiad. Ja użyłam  makaronu razowego w kształcie muszelek,  który świetnie sprawdza się w takich daniach. Składniki: ok 300 g makaronu 500 g mięsa wołowego mielonego  2 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 puszka pomidorów 1 mniejsza cukinia 4 łodygi selera naciowego 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka pszenna(...)obtoczenia olej do smażenia 2 liście laurowe 3 ziarenek ziela angielskiego zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Jedną mniejszą cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, 2 czosnki przeciśnięte przez praskę, jajka, bułkę tartą, 5 łyżek wody oraz sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wyrobić rękami. Z masy formujemy małe pulpety, obtoczyć w mące. Na patelni

magiczna kuchnia Kasi
Roladki z kurczaka z pieczarkami 180

łyżeczka przyprawy do gyrosa 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Pieczarki oczyścić,zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,włożyć pieczarki drobno posiekaną cebulę i krótko przesmażyć. Przyprawić solą i pieprzem(...)każdym płacie mięsa ułożyć plaster sera,łyżkę farszu pieczarkowego i zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ziemniakami i ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z kurczakiem, granatem i fetą 202

oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Pierś kurczaka nacieramy curry, solą oraz słodką i ostrą papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso z obydwu stron na złoty kolor (na średnim ogniu aby mięso w środku nie było surowe). Z granatu łuskamy ziarenka, sałatę siekamy na mniejsze kawałki, pomidorki kroimy na połówki, cebulę

Qchnia po prostu
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry 188

kostkę i przyprawionego kurczaka. Dodaję posiekany czosnek, suszone pomidory i szpinak (mrożony brykiet liście). Po 2 minutach wlewam śmietankę, dodaję niecałą łyżeczkę curry i gałkę muszkatołową. Smażę do gotowości mięsa i rozmrożenia szpinaku. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie, odcedzam. Dodaję do mięsa ze szpinakiem, mieszam, podaję od razu. Danie można posypać grana padano lub parmezanem. Inspiracja: tutaj

Zasmakuj Kuchni
Kurczak z ryżem po meksykańsku 234

urządzenie Thermomix . Na pokrywę ustawiamy Varomę i gotujemy ryż i piersi z kurczaka czas 25 min/Varoma/obr.1 Piersi z kurczaka przekładamy do naczynia. Ryż odcedzamy i przekładamy do naczynia z mięsem. Naczynie przykrywamy żeby nam ryż z mięsem nie wystygły. Z misy Thermomix wylewamy wodę. Do naczynia Thermomix dajemy przekrojoną na 4 części cebulę, czosnek i paprykę. Kroimy czas 5 s/obr.5

Themo przepisy

Proponowane wyszukiwania