mięso - 63110 przepisów (strona:1427/4208)

Schab przekładany warzywami... 525

schabu 2 cebule  świeża czerwona papryka  tymianek, majeranek  lub inne ulubione zioła  czosnek suszony  słodka i ostra papryka  sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy nie przecinając do końca, tworząc takie jakby kieszenie.  Cebule kroimy w talarki lub piórka, paprykę myjemy i kroimy w pół plasterki lub paski. Przyprawy mieszamy, można dodać trochę(...)czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne.  Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h. Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso najlepiej kroić po skosie. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą 91

przez około 15 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym → Parmigiana di melanzane → Moussaka (musaka) → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM 177

Prosty i szybki przepis na pyszną, aromatyczną pierś z kurczaka. Kruchutkie plastry mięsa zatopione w sosie pomidorowym, o wyraźnej nucie papryki. Ja zblendowałam sos (na potrzeby dzieci 😏), ale polecam zostawić widoczne kawałki papryki w sosie, i oprócz czerwonej użyć także żółtej lub pomarańczowej papryki. Będzie jeszcze smaczniej! Takie danie serwuję zazwyczaj z ryżem, ale z ziemniakami czy kasza też będzie(...)chwilę mieszając. Następnie wlewamy pomidory, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz koncentrat. Przekłądamy podsmażone wcześniej piersi, całość doprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy, a sos blendujemy. Po zblendowaniu zagotowujemy raz jeszcze i doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, ostrą papryką , szczyptą cukru i śmietaną.  Przed podaniem posypujemy posiekaną natką

Walijskie Pichcenie
Roladki Hebrajki 126

jajka ·        Olej do smażenia ·        Pieprz ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Berlinkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia. 3.   Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko. 4.   Na każdym kawałku(...)mięsa układamy po plasterku sera. 5.   Następnie po łyżce farszu. 6.   Zwijamy w roladki. 7.   Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem. 8.   Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Szynka na świąteczny stół 120

dużego garnka wkładamy szynkę, zalewamy zimną wodą tak, aby została całkiem zakryta. Nastepnie wyciagamy szynkę, wodę solimy wg. uznania, u mnie to były 3 łyżki na 2 kg mięsa,  dodajemy wszystkie oczyszczone warzywa i zioła, wkładamy ponownie szynkę i powoli doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na bardzo wolnym ogniu ( wywar ma pyrkać!) 10 minut. Ściągamy garnek z ognia(...)czym odstawiamy na całą noc. Wyciągamy szynkę z wywaru i odstawiamy, aby obciekła. Szynkę kroimy dobrze ostrym nożem i układamy na półmisku.  Jeżeli posiadamy dużo wiekszy kawałek mięsa, proces gotowania powtarzajmy trzy razy

Kulinarne przemyslenia
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 138

Pasta kanapkowa z tuńczykiem Pasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Połączenia delikatnego mięsa z ryby z jajkami na twardo, podkreślone zdecydowanym smakiem korniszonów i cebulki jest świetną propozycją dla wszystkich, którzy niekoniecznie kochają rybki. Pasta kanapkowa z tuńczykiem będzie idealnym dodatkiem do śniadania, ale także do tartinek(...)szalotką) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu typu skyr 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Tuńczyka odcedzamy z oleju lub zalewy i przekładamy do miski. Mięso rozdrabniamy widelcem na drobne cząstki.  Do ryby dodajemy jajka na twardo starte na tarce lub pokrojone w bardzo drobną kostkę. Ogórki (korniszony lub ogórki kiszone) także kroimy w drobną

Gotujemy i jemy
Sekwańskie Udeczka 111

Sekwańskie Udeczka Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem ziemniaków, polane sosem musztardowy. Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżeczek płynnego miodu ·        180 g musztardy francuskiej ·        3 łyżki musztardy sarepskiej ·        Szczypta(...)zostawiamy. 4.   Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w plasterki. 5.   Układamy między udkami. 6.   Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paseczki i również układamy między mięsem. 7.   Polewamy pozostałą marynatą i zapiekamy 50 minut w 180°C. 8.   Obiadek gotowy. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Andrut kajmakowy 156

Andrut kajmakowy Andrut kajmakowy to ulubiona słodka przekąska nie tylko naszych dzieci. Ten pyszny deser można przygotować dosłownie w 15 minut - wykorzystując gotową masę kajmakową. Można

Korniszonki
Białkowiec z kokosem 145

Białkowiec z kokosem Białkowiec , ciasto białkowe , biszkopt z białek to super ciasto, dzięki któremu można wykorzystać nadmiar białek. Ciasto białkowe może być bazą do tortu - jako

Korniszonki
Polędwiczki po chińsku 123

kroje na pół. Gotuję 10 minut w osolonej wodzie. Polędwicę pozbawiam białej błony. Kroję na plastry cienkie. Posypuje solą, pieprzem, obtaczam w mące. Na patelni rozgrzewam olej przesmażam mięso. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebule i czosnek. Dodaję pokrojone papryki, fasolkę i dalej smażę. Na końcu wlewam sos sojowy, ocet ryżowy i cukier. Całość mieszam(...)jeszcze chwilę smażę. Dodaję mięso i mieszam. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Podaję z polędwicą i natką

wesoła kuchnia
Tabbouleh 164

mięta, natka pietruszki czy zielona cebulka. Dodatkowo danie doprawia się do smaku sokiem z cytryny i oliwa z oliwek. Tabbouleh Tabbouleh serwuje się na zimno głównie jako dodatek do mięs. Dla mnie najlepiej smakuje z mięsem z grilla, sznyclami i z szaszłykami. Dzięki obecności świeżej mięty oraz cytryny danie to jest niezwykle aromatyczne. Kaszę bulgur bez problemu można kupić

mecooks
Czerwona kapusta kiszona w słoikach 162

Czerwona kapusta kiszona w słoikach   Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale

Korniszonki
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 161

Składniki: 1 tuszka z królika (samego mięsa po ugotowaniu 1 kg) 800 g kapusty kiszonej 400 g odgotowanych grzybów leśnych 3 średnie cebule sól, pieprz słodka papryka ciasto: 1 kg … Czytaj dalej Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

czarrna od kuchni
Pierogi z wołowiną i kapustą 170

Coś dla miłośników tradycyjnej kuchni. Popularne i  lubiane pierogi z mięsem, to u mnie zawsze pierogi z wołowiną, z dodatkiem kapusty kiszonej. Smakują dobrze zarówno tuż po ugotowaniu, polane tłuszczem ze skwarkami, jak i odsmażone nazajutrz. FARSZ: około 1 kg gotowanej wołowiny 1/2 kg kapusty kiszonej 1 jajko duża cebula  3 dag smalcu sól, pieprz, przyprawa Vegeta(...)zrumienioną cebulą           Kapustę przepłukać na sicie, po czym ugotować, odcedzić. Cebulę pokroić, zeszklić na niewielkiej ilości smalcu. Przestudzoną kapustę i cebulę zmielić wraz z mięsem wołowym. Do nadzienia wbić jajko, wlać tłuszcz, na którym smażyła się cebula,przyprawić. Wyrobić na jednolitą masę.           Około 3/4 przygotowanej mąki wysypać na stolnicę, schlapać

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania