mięso - 63110 przepisów (strona:1422/4208)

Kurczak pieczony na jabłkach , smaki jesieni 106

rozcinamy od strony pleców , pod skórę wciskamy kawałki masła , solimy do smaku . Na koniec całego , od zewnątrz i od wewnątrz nacieramy pastą z moździerza . Dokładnie pokrywając nią każdy kawałek mięsa . Na blaszce do pieczenia rozrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i pozbawione gniazd nasiennych , jabłka ( nie obieramy bo zrobi się dżem ) Teraz z listy „dodatkowo” mieszamy w miseczce olej

Ogrodnik w podróży
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 195

Tradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub

Korniszonki
Makaron z pulpecikami 108

enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Makaron z pulpecikami  składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 szklanka ketchupu z cukinii z tego przepisu KLIK  (ewentualnie puszka pulpy z pomidorów) 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 szklanka bulionu Makaron z pulpecikami  wykonanie: Bułkę(...)namaczamy w wodzie, odstawiamy, gdy wchłonie płyn i będzie miękka odciskamy ją i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, łyżeczkę ostrej i słodkiej papryki, łyżkę majeranku, sól i pieprz. Wyrabiamy całość dokładnie, formujemy pulpeciki. W głębokiej patelni podgrzewamy bulion z ketchupem z cukinii, wrzucamy klopsiki, pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy makaron spaghetti (około 4 porcji) i gotujemy do momentu aż pulpeciki

Delusional Trine
Chilli con carne 133

Cześć! Danie jednogarnkowe i dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne. Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 2 puszki pomidorów krojonych * 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie * 4 łyżki kukurydzy z puszki * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * sól, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę

Pieprzyć z Fantazją
Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami 133

Marmolada pomarańczowa z dynią - super przepis na pyszny dodatek Marmolada pomarańczowa świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, kanapek i deserów. Ten na marmoladę przepis zawiera

Korniszonki
Pasta jajeczna z awokado 128

Pasta jajeczna z awokado Pasta jajeczna z awokado to ciekawa odmiana w codziennej diecie i świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej. Tę piękną, zielono-żółtą pastę

Korniszonki
Kasza gryczana z pieczarkami 88

gryczana z pieczarkami: Kasza gryczana z pieczarkami sprawdzi się idealnie jako danie główne na obiad czy też jako drugie śniadanie do pracy. Jest aromatyczna, delikatna, ale również bez dodatku mięsa, co sprawdzi się świetnie dla wegetarian czy osób, które unikają mięsa w swojej codziennej diecie. Kasza gryczana jest bardzo zdrowa i powinny jeść ją osoby mające problemy z krążeniem, gdyż

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki Suprajski 131

Mąka pszenna do panierki ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki ketchupu Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą(...)papryki usuwamy nasiona, drobno kroimy łączymy z grzybami, prużymy aż warzywa będą miękkie. 5.   Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko ketchupem i układamy po kawałku sera oraz trochę farszu grzybowego. 6.   Zawijamy ciasno robiąc kształt roladek. 7.   Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej. 8.   Smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Roladki Alabsterki 139

Bułka tarta do panierki ·        Mąka do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Robimy farsz, ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 3.   Do sera dodajemy posiekane jajka. 4.   Następnie drobno pokrojoną paprykę oraz(...)posiekany szczypiorek. 5.   Na koniec dodajemy pokrojone ogórki, łączymy z majonezem i doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem. 6.   Farsz rozkładamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy roladki. 7.     Panierujemy w mące, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku na koniec panierujemy w bułce tartej. 8.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Pulpeciki groszkowe w sosie śmietanowo-pomidorowym 116

foliowego. A zawarte w nim saponiny zmniejszają ryzyko chorób serca i zwiększają odporność organizmu. Reguluje też przemianę cukrów i obniża ciśnienie tętnicze. Co nam trzeba? 100g grochu połówki 500g mięsa mielonego 1 jajko 100g bułki tartej przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, ostrej oraz tymianku i bazylii sos: woda (100ml) koncentratem pomidorowym (200ml) plus 2 czubate łyżki(...)wodą. Następnie wrzucić do garnka, dolewając trzy razy więcej wody, zagotować, zebrać pojawiającą się pianę i gotować około 1 godziny. Groch miksujemy na gładko np. blenderem i dodajemy do mięsa mielonego. Mieszamy dodając jajko, bułkę i przyprawy. Mokrymi rękoma formujemy małe kulki i obsmażamy na oleju rzepakowym z każdej strony. Sos: wszystkie składniki ze sobą porządnie mieszamy (ja używam słoika

Latosiowydom
Filet w sosie imbirowo-śliwkowym 101

Ciekawe zestawienie sosu imbirowo- śliwkowego z mięsem drobiowym. Sos gęsty o wyrazistym smaku i apetycznym wyglądzie. Filet drobiowy można grillować w tradycyjnym grillu, w piekarniku z funkcją grilla lub na patelni grillowej. Opcje do wyboru, zależy jakim sprzętem dysponujemy i o jakiej porze roku przyrządzamy to danie. Kiedy zimno to raczej tradycyjny grill odpada:) Danie wyjątkowo smaczne można podawać(...)grillową, lekko przesmarować oliwą. Filety posmarować sosem z dwóch stron i grillować na patelni do zrumienienia. Można rozgrzać piekarnik z funkcją grilla, ułożyć na blaszce również opiekać do zrumienienia mięsa lub na tradycyjnym grillu na tacy aluminiowej. Wykładać na talerz i wierzch polać sosem. Podawać z ziemniakami ryżem itp. Smacznego:)     Artykuł Filet w sosie imbirowo-śliwkowym pochodzi

gotuj ze mną
Sałatka grzybowa do słoików 161

Sałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się

Korniszonki
Schabowe roladki leśniczego 109

Kawałki schabu, rozklepujemy cieniutko przez woreczek . Solimy , pieprzymy , każdy smarujemy musztardą , a następnie układamy na nim ser i posiekany w drobną kostkę boczek ( dwa plastry sera na jeden kawałek mięsa ) . Zwijamy , delikatnie dociskamy . Smażymy z obu stron na złoty kolor w raczej głębokim tłuszczu . Czas to około 10-15 minut w zależności od grubości roladek . W małym rondelku roztapiamy jedną

Ogrodnik w podróży
Babeczki francusko wołowe z nutą indyjską 145

świat Indii automatycznie przeniesiony. Potrawa do lunchboxa z produktem marki Patak’s. Składniki na ok. 12 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 250 g drobno mielonego mięsa wołowego   (jak na tatar), 4 duże łyżki Pasta Tikka Masala – średnio ostra - Patak's, 6 łyżek startego sera grana padano, pęczek świeżego szczypiorku, 12 zielonych całych oliwek, listki świeżej bazylii(...)tajskiej. Przygotowanie: czas: ok. 40 min Przygotowujemy   12 wyciętych z papieru do pieczenia kwadratów o   wielkości   ok. 10/10 cm. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Mięso dokładnie mieszamy z sosem. Dodajemy sera, posiekanego szczypiorku i całość mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całą powierzchnię nakładamy farsz. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę. Kroimy na 12 krążków, które przekładamy do formy

Moniki Smakołyki
Placek tarty czarno-biały 190

Placek tarty czarno biały, znany też jako pleśniak Ciasto tarte towarzyszy mi od dzieciństwa. Robiła je moja babcia, ciocia i mama, a po wielu latach odnalazłam

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania